Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Експортиране на приложения на външна SD карта памет
#1

Здравейте! Преди малко установих, че имам съвсем малко останала памет на телефона, което ми се стори странно, при положение, че по-обемните игри, сред които NFS: No Limits, PUBG Mobile и Tekken, "уж" ги бях експортирал на външната карта памет. Проверих App Info > Storage на въпросните приложения и там пише, че се използва паметта на външната карта памет. Действително обаче на картата памет в папка Andorid\obb има само празни папки с имената на приложенията, а големите *.obb файлове си стоят на вътрешната памет на телефона. Някаква идея защо не работи на практика това "местене" на приложения, при положение, че го има като сток функция и можете ли да ми предложите някой работещ метод, с който да си преместя обемните игри на картата памет?
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

От настройки-приложения и в съответното приложение/игра ако позволява местене .... Но не премества всичко.

SGS2->SGS4->SGS6->SGS8
Цитирай
#3

Не премества всичко и освен това, поне при мен, забелязах че след (автоматичен често) ъпдейт на приложението, се връща пак в системната памет и се отказах да ги местя на SD картата. Безсмислено ми се струва. Много ме е яд, че Самсунг нарочно забраняват Adoptable storage (сигурно се пуска с root или с някъв луд хак, не ми се рискува да си прецакам Knox) - на 2 други устройства (таблет Lenovo и едно Xiaomi Redmi Note 4) съм го пуснал това - на таблета си беше видима опция, на Xiaomi-то се правеше с ADB (дал съм го накрая), но без root.

Ако се намери безопасен начин за Adoptable Storage и имаме бърза SD карта, ще е идеално (моята е 64GB A1 microSDHC UHS-I - Sandisk Ultra, вече има и А2 U3).

Това не ми се рискува да го пробвам: https://www.androidpit.com/how-to-format...al-storage (накрая с ADB за Oreo), да не включи Knox (макар че уж не го включвало).
Цитирай
#4

Създава проблеми това разхвърляне на информация по паметите, до колкото съм чел, а и по каквото съм опитвал преди + скоростите на работа се променят(към по лошо). Може би за това производителите решават да не го използват активно. Помня че го вкараха като иновация в Андроид 4,4 (ако не ме лъже паметта) и с последващи версии го ограничиха и премахнаха.
U3 е бърза, но пак зависи при какви условия. Вътрешната памет е по бърза от коя да е карта памет.
Най добре е картата да се използва главно за сторидж - снимки, видео. Вече си е проблем ако се инсталират прекалено много игри. Вече има и доста бюджетни модели с 64гб вградени та трябва да се знае за какво ще се използва преди покупката.

SGS2->SGS4->SGS6->SGS8
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)