Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oneplus 3 - след смяна на екран батерията не работи
#1

Телефонът е вече 4-ти месец в софийски сервиз.

Накратко - на моя Oneplus 3 спря да му работи екрана - не е изпускан, не е мокрен, просто един ден престана да реагира на контакт по екрана (официалното становище на Oneplus беше, че е хардуерен дефект). Занесох го в сервиз, с молба да се опитат да му свалят данните, след което възнамерявах да го пратя в официалния сервиз за смяна на екрана (официалния сервиз e длъжен да направи factory reset задари GDPR). След като ми беше казано, че няма как да се свали информацията от него без нов екран, се разбрахме те да ми сменят екрана. След около месец чакане получих телефона, но го ползвах безпроблемно само около седмица, след което почна да спира без никаква видима причина. Занесох го отново в същия сервиз, тъй като имах гаранция за ремонта. След три седмици ми казаха, че са му направили нещо софтуерно (не стана ясно какво) и ми го върнаха, за да работи около 40 мин в мен, след което изключи и повече не можеше да бъде включен. Занесох им го отново още същия ден. След около месец анализиране на проблемът, ми казаха че батерията е заминала и трябва да поръчат нова. След нови три седмици чакане ми звъннаха, за да ме уведомят, че не са намерили батерия за него, мога да си го взема (неработещ), ако го оставя при тях не могат да ми дадат никаква гаранция кога и дали ще го оправят.
Цялата тази история на мен ми е крайно съмнителна - телефонът ми нямаше абсолютно никакъв проблем с батерията, преди да им го занеса.
Моят въпрос е има ли как да са ми прецакали батерията, при смяната на екрана? Толкова ли е трудно намирането на батерия за този модел и къде бих могла да я сменя на друго място в София? Ще съм много благодарна за всякакви мнения и/или препоръки.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

(2018-12-04, 16:40:41)la_bonita написа:  ...Толкова ли е трудно намирането на батерия за този модел и къде бих могла да я сменя на друго място в София? Ще съм много благодарна за всякакви мнения и/или препоръки.
Мисля, че не е трудно и дано стане - цък

 
Цитирай
#3

То е ясно, че батерии има, просто в сервиза са били някакви "страшни" майстори и са убили телефона и сега търсят причина да не го отремонтират, щото трябва те да си поемат разноските по това. Типично поведение на гаражните сервизчета, където се мислят за големи майстори, ама всъщност нищо не става от тях и заслужават да не влезе никой в такъв сервиз. От мен ако зависеше нямаше едно такова сервизче да оставя работещо. Който се чувства кадърен да си ремонтира сам вкъщи телефона, който не може да го носи в оторизиран сервиз. Но такива тарикатчета не трябва да съществуват и да лъжат хората.

iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
Цитирай
#4

И Аз се вклювам по темата и моята ситуация.
Реших да си купя батерия от бг. Намерих си за 20лв на промоция , смениха ми е в един гараж не много професионално, всичко точно имаше и заряд 50% но по едно време телефона ми изгасна със съобщение много ниска температура на батерията. оказва се че е пълно с ментета бат. който не могат да си комуникират с телефона и следователно не ги зарежда . тъй че батерия само от официалния сервиз 8 евро ли беше но за доставка се плаща отделно.
И по смислено е ,праща се телефона сменят е ти го връщат към 50лв излиза.
Аз си купих инструменти за 10лв и си върнах оригиналната батерия.

А този проблемният телефон беше ли рутнат или поне TWRP да е имал?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Цитирай
#5

(2018-12-05, 18:09:39)chitalov написа:  ... А този проблемният телефон беше ли рутнат или поне TWRP да е имал?

Не, не съм го рутвала, нито слагала TWRP - грешките учат   Smile .

В момента се двоумя какво да правя - от една страна искам да си оправя телефона, което очевидно значи да си го взема оттам и да пробвам по друг начин, но от друга аз изцяло загубих доверие в тези хора от сервиза и вече започвам да се чудя какво друго може да са му направили. Когато им го занесох първия път, след като ми казаха, че не могат да ми свалят данните без екран, ми предложиха да поръчат екран, да си взема данните и да им  оставя телефона, защото някой от техните "майстори" искал да разгледа/разучи процесора (поне това ми се струва, че казаха) и няма да им плащам екрана. Аз съответно отказах тази оферта, защото много си харесвам телефона и не съм имала никакви проблеми с него две години, за да го отписвам. Притеснението ми е, че ако си го взема неоправен, нямам идея дали със смяната на батерията ще тръгне изобщо. 
Мерси все пак за идеята да поръчам от официалния сервиз, ще се опитам последно да проведа някакъв смислен разговор с тези хора и ако няма резултат ще поръчам оттам или ще им го пратя те да ми я сменят.
Цитирай
#6

При мен с тази дефектна батерия телефона може да се ползва на зарядно и може да си прехвърлиш данни през WiFi.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)