Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

#26

На теленор съм и пуснах volte по описания начин по-горе. Обадих се на оператор и ми активираха volte на сим картата. Вече имам иконка volte и остава да го тествам.

Oneplus 7Т Pro Haze Blue 8/256
[-] 1 потребител изказва благодарност на vesko_bg за това мнение:
  • nistel_87
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#27

(2019-01-15, 01:47:00)vesko_bg написа:  На теленор съм и пуснах volte по описания начин по-горе. Обадих се на оператор и ми активираха volte на сим картата. Вече имам иконка volte и остава да го тествам.

Наложи се да сменя профила за волте без да изтривам India Vоdafone. Пуснах Vodafone Uk поради причината, че установих неработеща агрегация на Виваком извън градовете, а именно 1800+900 досега работеща на 1+6 (пусната след ъпдейта до андроид 9). Причината явно се крие в регионалния принцип на работа на модема и съответно комбинациите, които може да използва за всеки регион. Поне на виваком с новия профил волте работи и комбинациите използвани за модема са отново за регион европа. Има доста голяма вероятност ако се използва индийския профил за волте да не работят и комбинации с 2600 и 800 мегахерци. Така, че е препоръчително да се изпробва и на Теленор дали английския водафонски профил работи коректно на телефоните ни.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 4 потребители изказват благодарност на batala за това мнение:
  • COR7EZZZ, Kikaha, plevel12, vlaf
Цитирай
#28

Да споделя и аз моя опит по активирането. По телефона всичко както си е по инструкциите в XDA, с изтегляне на нужните драйвери и софтуер от немските форуми. Всичко си мина нормално. Картата е на Виваком, т.ч. намерих познат с P10 (вече писаха че го поддържат) и слагам моята. Пускам 3 смс-а и все ми отговаря, че не може да се активира услугата. Тъкмо се ядосах и си връщам картата на моя OP6t за да им звъня и да ги мъча, взе че веднага дойде смс че е активен VoLte и иконата си излезе.
Да уточня, по препоръка на колегата от предния пост, съм използвал профил на UK-Vodafone.
Сега ще видим какъв е ефекта за батерията
[-] 1 потребител изказва благодарност на Kikaha за това мнение:
  • nistel_87
Цитирай
#29

Някой да е успял да активира Volte на Oneplus 3. Не става с метода за Oneplus 6.

ONEPLUS 6 
Цитирай
#30

(2019-03-14, 21:30:52)chorlav написа:  Някой да е успял да активира Volte на Oneplus 3. Не става с метода за Oneplus 6.
В немският форум имаше инструкции за активация на волте на 5/5т и 6/6т на къстъм ром и са леко по-различни от тези на стоковия ром. Та по такъв начин става и активацията на 3/3т.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 1 потребител изказва благодарност на batala за това мнение:
  • chorlav
Цитирай
#31

Да повдигнем малко темата с актуализация. Благодарение на колегата @don_gori успешно активирах и услугата Vowifi, която с настройка за Telia Finland работи без проблем(пробвах още няколко досега използвани и също се закачат).

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 2 потребители изказват благодарност на batala за това мнение:
  • COR7EZZZ, vlaf
Цитирай
#32

Здравейте, да споделя и аз моя опит с VoLTE. Телефона е OnePlus 7 Pro, на теленор съм. Първоначално нямах опциите за VoLTE и VoWiFi в oneplus LogKit менюто (*#800#), но изтеглих ъпдейт от тук https://www.theandroidsoul.com/how-to-en...lus-7-pro/. След това стъпките от тази тема https://forum.xda-developers.com/oneplus...i-t3934227 и препоръките от тук на колегата @batala за профила Vodafone Uk. Накрая звънях на оператор да ми включат услугата, бях се приготвил да кажа, че телефона ми е Huawei, но не беше нужно Big Grin не ме питаха Big Grin. И така след рестарт на телефона, всичко заработи. Поздрави  Storstark
[-] 6 потребители изказват благодарност на COR7EZZZ за това мнение:
  • arniman, batala, donibrasco, GH0STFACE, nistel_87, vlaf
Цитирай
#33

Аз го пробвах на oneplus 3t като изпълних всички стъпки от клипа но при отварянето на програмата qpst никъде не ми дава толкова голям избор от мрежи за активиране ( в това число и водафонските варианти) ...
Цитирай
#34

(2019-06-19, 14:45:17)Dimitrov_88 написа:  Аз го пробвах на oneplus 3t като изпълних всички стъпки от клипа но при отварянето на програмата qpst никъде не ми дава толкова голям избор от мрежи за активиране ( в това число и водафонските варианти) ...

1+3 и 3т изискват не само подмяна на волте профил, но и "наливане" на определени файлове, което изисква и root достъп.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 1 потребител изказва благодарност на batala за това мнение:
  • nistel_87
Цитирай
#35

Благодаря за бързия отговор ( спести ми последвали напразни опити Smile ).
Цитирай
#36

[attachment=25964 написа:COR7EZZZ pid='1566613' dateline='1560163535']Здравейте, да споделя и аз моя опит с VoLTE. Телефона е OnePlus 7 Pro, на теленор съм. Първоначално нямах опциите за VoLTE и VoWiFi в oneplus LogKit менюто (*#800#), но изтеглих ъпдейт от тук https://www.theandroidsoul.com/how-to-en...lus-7-pro/. След това стъпките от тази тема https://forum.xda-developers.com/oneplus...i-t3934227 и препоръките от тук на колегата @batala за профила Vodafone Uk. Накрая звънях на оператор да ми включат услугата, бях се приготвил да кажа, че телефона ми е Huawei, но не беше нужно Big Grin не ме питаха Big Grin. И така след рестарт на телефона, всичко заработи. Поздрави  Storstark
Стана перфектно на OnePlus 7 Pro  само трябва да се инсталират драйверите в началото на темата от xda, аз  незнайно защо го пропуснах а с другите драйвери които са по надолу в темата не ставаше.


Прикачени файлове Миниатюри
   

Oneplus  ваучер припокупка
Цитирай
#37

Виваком явно от известно време са започнали да използват по-модерния кодек EVS, който явно за момента работи с битрейт 24.4kbps. Успях да го пусна да го ползва на моя 1+6 като пак изискването е да се поддържа от двете страни. И понеже експериментирах и с други файлове (първоначално бях сложил такива от интрукция за активиране на волте на 1+3/3т) се оказа, че в профила на Телефоника Англия има напълно подходящи файлове за активиране на кодека и само се иска да се активира профила им. Този профил мисля, че го имаше и в 1+5/5т така, че би трябвало и там да сработи след като тръгна без проблем и на Xiaomi Mi6. Авторът на темата @Legend ако все още използва профила на телефоника може да провери пак с пуснат сериен порт през *#801#, но с другия туул на QPST - EFS Explorer след като се закачи за телефона и прочете папките на efs в телефона дали има някакви файлове в папката efsprofiles. Ако има би трябвало кодека да работи и на 5т, ако ли не ще предоставя файловете (текстови с настройки за двете сим карти) за да може да се сложат там и да сработи и там кодека. С този кодек би трябвало да може да се говори с почти всички официално поддържани телефони от Виваком.

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай
#38

Здравейте!
Бях извън страната за 4 месеца и сега като се върнах не ми работи voLTE. Опитах отново всички стъпки, но без разултат. Някой да има идеи?
Цитирай
#39

(2019-10-15, 11:23:38)COR7EZZZ написа:  Здравейте!
Бях извън страната за 4 месеца и сега като се върнах не ми работи voLTE. Опитах отново всички стъпки, но без разултат. Някой да има идеи?
След някои от ъпдейтите спряха достъпа до *#801# менюто и съответно не може да се пусне серийния порт. Пак се инсталира друго приложение, но се пуска само full port. От предните ти постове разбирам, че си на Теленор. Там работи и профила на дойче телеком Commercial DT volte, както и Теленор Дания.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 1 потребител изказва благодарност на batala за това мнение:
  • COR7EZZZ
Цитирай
#40

Благодаря за бързия отговор.
Направих това за достъпа до *#801# менюто. Пробвах с няколко профила, сега ще опитам и с тези които ми каза. Всичко е активирано, само не се появява voLTE иконата.

edit: Смених профила на Теленор Дания и всичко тръгна дори без рестарт Big Grin Благодаря много!
Цитирай
#41

(2019-10-15, 11:51:26)COR7EZZZ написа:  Благодаря за бързия отговор.
Направих това за достъпа до *#801# менюто. Пробвах с няколко профила, сега ще опитам и с тези които ми каза. Всичко е активирано, само не се появява voLTE иконата.
Самолетен режим on/off не помага ли? Също така може да провериш дали в менюто *#*#4636#*#* дали на ims status-а е регистриран, но ако има регистрация трябва да излезе и иконата.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 1 потребител изказва благодарност на batala за това мнение:
  • COR7EZZZ
Цитирай
#42

Колеги помагайте, всичко правя стъпка по стъпка както е описано в xda, като стигна до точка 5, и като кликна с десен бутон върху устройството - не ми се появява такава опция като тази дето съм оградил на скрийншота и не мога да продължа натам...появяват ми се други опции(другата кaртинка).На теленор съм , модела е 7т про макларън, OOS 10.0.4 европейска версия.


Прикачени файлове Миниатюри
       
Цитирай
#43

(2019-12-04, 14:39:06)donibrasco написа:  Колеги помагайте, всичко правя стъпка по стъпка както е описано в xda, като стигна до точка 5, и като кликна с десен бутон върху устройството - не ми се появява такава опция като тази дето съм оградил на скрийншота и не мога да продължа натам...появяват ми се други опции(другата кaртинка).На теленор съм , модела е 7т про макларън, OOS 10.0.4 европейска версия.

Операторските настройки се пипат с PDC туула от Qpst (бяло-оранжева икона в старт меню групата на QPST) ти си пуснал друго нещо пак от Qpst. При пускането му от падащото меню трябва да излезе порта 9091 т.е. телефона и след кракто замисляне ще зареди долу операторските профили. При деактивирането на oversea профила по принцип дават да той да се изтрие, но не го прави от съображения, че имаше случай с 6т и неработещ мобилен интернет в роуминг. Идеята с триенето беше, че след рестарт се връща oversea и volte изчезва, но от 1+7 нагоре моделите това не се случва и се запазва и след рестарт пуснатия профил Последно сигурно работещи профили с волте на теленор бяха Commercial-DT-Volte (дойче телеком германия) и telia norway. Избор на профил от друг регион извън Европа води до активиране на поддържаните агрегации за съответния регион, който е пуснат и затова не е добре да се използва профила на водафон индия препоръчван в xda.

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 2 потребители изказват благодарност на batala за това мнение:
  • donibrasco, vlaf
Цитирай
#44

Благодаря на @batala за съдействието!Всичко мина гладко, послушах го и за профила и добавих telia norway.
[-] 1 потребител изказва благодарност на donibrasco за това мнение:
  • batala
Цитирай
#45

След като руутнах телефона наскоро установих, че Виваком заделят цели 200kbps канал за volte/vowifi, което означава възможност за по-голям битрейт на evs кодека при разговор дори и максималния 128. Успях да намеря какво трябва да се напише в конфигурационния файл за пускането на кодека. В крайна сметка се оказа, че използваният от мен профил на Телефоника Англия не позволява да се използва повече от 24.4kbps битрейт. С преминаване към Водафон Англия нещата си дойдоха на мястото и кодека се вдигна до 128kbps. Поради установен проблем с прекъсване на набирането след около 10-15 сек (при все още не установен разговор) смених отново профила с този на Водафон Холандия и с него няма никакви проблеми. Нужните файлове съм ги качил тук: https://forum.androidbg.com/showthread.p...pid1601078. С порта 9091, позволяващ да се сменят профилите може да се достъпва и efs дяла на телефона и самите файлове от архива са за двете сим карти т.е за телефони използващи две сим карти е необходимо да се сложи файла само за слота в който е виваком картата (subsctiption1 e сим слот 2). Файловете се слагат в папката efsprofiles. След това е нужен рестарт да хване настройките от файла. За телефоните от 1+7 и по-нови профила не се връща към стандартния, докато за 6/6т вариантите са да се изтрие стандартния (не е препоръчително поради проблеми с мобилен интернет в роуминг) или след рестарта да се върне профила активиран и където сте сложили файловете от архива.

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай
#46

Колеги VoLTE & Wi-Fi Calling ... с Vivacom работят и добре че чува.


Прикачени файлове Миниатюри
       
Цитирай
#47

(2020-05-04, 12:28:12)kalybg написа:  Колеги VoLTE & Wi-Fi Calling ... с Vivacom работят и добре че чува.
От снимките се вижда, че си активирал опциите за пускане/спиране на услугите и те не работят (излиза лого при регистрация). Трябва услугите да са активирани на сим картата и след това да се смени операторски профил по този начин (не гледай, че темата е в xiaomi раздела снимките са от моя 1+6 и докато при други модели телефони за смяна на профил се изка и root достъп, то тук няма нужда). Хубаво е да се добавят и APN за услугата ims, hos (могат да се вземат от телефон на самсунг). В общия раздел за 1+ телефони има няколко теми за услугите като е описано как да се добави и файл за пускането на модерния EVS кодек (поддържан и от Huawei и Samsung моделите с официална поддръжка на услугите).

Oneplus 6 6/64 mirror black
Цитирай
#48

(2020-05-04, 12:59:14)batala написа:  От снимките се вижда, че си активирал опциите за пускане/спиране на услугите и те не работят (излиза лого при регистрация). Трябва услугите да са активирани на сим картата и след това да се смени операторски профил по този начин (не гледай, че темата е в xiaomi раздела снимките са от моя 1+6 и докато при други модели телефони за смяна на профил се изка и root достъп, то тук няма нужда). Хубаво е да се добавят и APN за услугата ims, hos (могат да се вземат от телефон на самсунг). В общия раздел за 1+ телефони има няколко теми за услугите като е описано как да се добави и файл за пускането на модерния EVS кодек (поддържан и от Huawei и Samsung моделите с официална поддръжка на услугите).

При теб като звъниш показва ли се до минутите икона на *hd ... ? Това е като включа Wi-Fi Calling (Само като звъня на Vivacom номер ми излиза) ... значи работи Smile
Цитирай
#49

(2020-05-04, 13:38:59)kalybg написа:  При теб като звъниш показва ли се до минутите икона на *hd ... ? Това е като включа Wi-Fi Calling
Такава икона излиза всеки път когато се ползва hd кодек между двамата участника в разговора било то amr_wb или evs wb. При положение, че и през 3г мрежата се използва първият кодек и там още от две години близо излиза хд икона при разговор. Вече при използване на evs swb излиза и hd+. Както вече написах няма индикация (като на снимката), че работи коя да е от двете услуги. Ако при набиране телефона сваля мрежата на 3г, значи никоя от услугите не работи. Само пускането на двата суича в менюто и активирането им не включва услугите. Прочети темата от начало и ще ти стане ясно какво трябва да се направи (има и видео на немски, но ето линк видео на английски и долу в обяснението има всичко необходимо за активацията на услугите - драйвери, Qpst, т.е. ще имаш нужда и от компютър).

.jpg IMG_20200504_134429_877__01.jpg Размер: 55.26 KB  Сваляния: 59


Sent from my Ericsson R320s using WAP browser

Oneplus 6 6/64 mirror black
[-] 1 потребител изказва благодарност на batala за това мнение:
  • Be6i4
Цитирай
#50

ОК ... днес ще го тествам. Благодаря за инфото. А за клипа 6+ Smile

При мен нещо не се получава ... направих всичко от клипчето за което писа - (има и видео на немски, но ето линк видео на английски и долу в обяснението има всичко необходимо за активацията на услугите - драйвери, Qpst, т.е. ще имаш нужда и от компютър).


това което си ми написал:

.... " Трябва услугите да са активирани на сим картата "
Въпрос: как да ги активирам през Vivacom ? Като изпратя SMS за активация ми казва че не се поддържа за телефона ми

И втори въпрос ... не виждам на Vivacomв PDC ?
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)