Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Подобряване на охлаждането на Г5
#1

Здравейте, писах коментар по отношение на този "мод" и сега е ред на темата. Линкът към темата в XDA е този - https://forum.xda-developers.com/lg-g5/h...t-t3821462
Нужни са ви инструменти за телефон - По-точно малка кръстата отвертчица, ако в комплетка има пластмасови дръжчици, които служат да повдигнат някоя част, може и тях да използвате или ако няма - химикал, термо паста за компютри и т.н и медна пластина - с 0.5мм дебелина
1. Изваждате батерията и слотът на сим картата ви, след като ги махнете виждате 2 малки кръстати болчета. Развивате ги и използвате сега химикала или пласмасата, за която говорех, внимателно натиквате химикала (да речем) между дисплеят и корпусът на телефона. Сега от ляво трябва леко да се повдигне дисплеят и внимателно трябва нещо остро да промушите между дисплея и корпуса на телефона и да започнете да повдигате леко и да избутвате напред, малко след като минете средата на дисплея и воала - трябва целият дисплей да изкочи. И насреща ви е дънната платка, тя се държи за корпусът на 5-6 малки кръстати болчета и има 2 малки букси така да ги нарека, които трябва да разкачите, едната е за камерата, другата не съм сигурен за какво е.Тях можете и с върхът на ноктите си да ги разкачите. След като ги разкачите идва ред на болчетата, след като ги развиете и тях, с нещо остро повдигнете дънната платка и я сложете на твърда повърхност и сложете хартия под платката!
Сега я обърнете и виждате 2 щита (малки сиви капачета). Вие трябва да махнете по-голямото капаче, защото там е чипът, върху който ще работите!
След като махнете щитът пристъпваме към стъпка номер 2.
2.Изрежете медната пластина по размерите на чипът и малко поизпилете крайщата, за да не е останала остра част и да нарани чипът. След като я изрежете слагате от термо пастата посредата на чипът (в страницата на ХДА има снимка колко се слага от пастата, погледнете там). След като сложите паста посредата на чипът слагате медната пластина отгоре и натискате леко, за да може пастата да се разнесе по площа между чипът и пластината.
3. Слагате същото количество термо паста и върху медната пластина (след като е сложена върху чипът).
Вече можете да пристъпите към сглабянето.
Тук уловката е, че не трябва да слагате обратно капачето, което махнахте, защото допълнителната паста, която сложихте върху медната пластина трябва да опре в металният корпус на телефона, за да има по-добро охлаждане. Няма от какво да се притеснявате за капачето! 
 Слагате дънната платка обратно на мястото и, завивате болчетата и закачате 2те малки букси.
Идва ред на дисплея, моят съвет е първо да сложите и да натиснете горната част на дисплея, за да поведът щипчиците правилно и тогава вече от 2те страни притискате и той си щраква! Завивате 2те кръстати болчета отдолу, слагате батерията и сим картата си и сте готови! Снимки на капачето и инструментите ще кача по-късно! За неразбралите, пишете на лично, ще ви дам фейсбук и можем да направим видео разговор и да помогна! Лек ден и дано съм помогнал!

Samsung Galaxy A71
[-] 4 потребители изказват благодарност на Jackyyy за това мнение:
  • ganchev, mrjackal, nedkoff, vargala81
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Гледах няколко клипа в тубата и там слагат само паста между щита на процесора и т.н. и после паста върху щита. Дали това с медната пластина е по-добре.

Xiaomi Mi 10 бесния китаец, Samsung S9+ Корейската печка, Lg G5- в заслужена пенсия.
Цитирай
#3

(2019-01-09, 20:08:03)nedkoff написа:  Гледах няколко клипа в тубата и там слагат само паста между щита на процесора и т.н. и после паста върху щита. Дали това с медната пластина е по-добре.
За мен лично е по-добре, защото медта е като проводник... По-бързо се охлажда, както чугунените изпускателни колектори при колите Smile

Samsung Galaxy A71
Цитирай
#4

Не случайно някои по-нови телефони разчитат именно на медна пластина за по-добро охлаждане. Така че и аз залагам на нея.

1+6
9.0 Pie
Цитирай
#5

При новите не е пластина а хиитпайп. Аз лично се колебая да пробвам че не ми се купува нов дислей. Но ако го отворя ще правя опити първо с паста и после с пластина.

Xiaomi Mi 10 бесния китаец, Samsung S9+ Корейската печка, Lg G5- в заслужена пенсия.
Цитирай
#6

(2019-01-13, 13:53:41)nedkoff написа:  При новите не е пластина а хиитпайп. Аз лично се колебая да пробвам че не ми се купува нов дислей. Но ако го отворя ще правя опити първо с паста и после с пластина.

Защо да купуваш нов дисплей? Дисплея излиза елементарно като цяло, шанса да го счупиш е нулев, освен, ако не си някой "абдал"... Иначе точно затова хийтпайпа е меден... Защото е проводник, с пастата само няма да направиш кой знае какво... Smile

Samsung Galaxy A71
Цитирай
#7

хийтпайп, мийтпайп, мисълта ми беше, че е медно парче.

1+6
9.0 Pie
[-] 1 потребител изказва благодарност на ge6on за това мнение:
  • Jackyyy
Цитирай
#8

Така с пастата има ефект но не е кой знае какъв. Към автора на темата пластиката от къде я взе.

Xiaomi Mi 10 бесния китаец, Samsung S9+ Корейската печка, Lg G5- в заслужена пенсия.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)