Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Смарт кантар Huawei Body Fat Scale
#1

Последните три месеца се вманиачих в свалянето на килограми, хранителни режими и тренировки, защото въпреки че редовно тренирам последните 6 месеца от както спрях цигарите качих 13 килограма повечето мазнини. В този ред на мисли искам да споделя впечатления от смарт кантара на Хуауей с който се сдобих наскоро на цена 59 лв, за това какъв помощник ми е в борбата с излишните килограми(мазнини).Работи с андроид и ios, като се свързва посредством блутуут с вашия смартфон след инсталирането на приложението Huawei Body Fat Scale налично за сваляне в app store и google play магазина. В приложението си правите профил в който вписвате никнейм, рожденна дата и височина в см.
Тегленето на кантара става на бос крак, защото след определяне на теглото посредством биоелектрически импедансов анализ се определят още 8 други параметъра:
% телесни мазнини, индекс на телесна маса, базово метаболитно ниво(необходимите на организма дневни калории, без да извършвате никаква физическа дейност и на тази база според вашата активност тези калории се умножават по определен коефициент за да си сметнете необходимите дневни калории за подържане на вашето тегло или да добавите/намалите още за покачване/сваляне), висцерални мазнини, мускулна маса, съдържание на минерали в костите,  протеин%, водно съдържание в тялото %.
В приложението могат да се добавят до 10 профила на които да се правят измервания и да се води статистика за тегло, мазнини и мускулна маса.
[Изображение: 881235.jpg]

[Изображение: 881236.jpg]

[Изображение: 881237.jpg]

[Изображение: 881238.jpg]

[Изображение: 881239.jpg]

[Изображение: 881240.jpg]

[Изображение: 881241.jpg]

Iphone 11 pro max 512 gb Space Grey/ Samsung Galaxy Note 10+/ Samsung Galaxy Watch Active 2 Black/ Apple Airpods Pro
[-] 2 потребители изказват благодарност на tonus за това мнение:
  • milenvn, zviara
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

След измерване на подкожните мазнини с калипер резултата ми е 25% срещу 31% телесни мазнини измерени от кантара. Беше ми обяснено че по метода на биоелектричния импеданс се отчитат по-високи стойности с 6-8% от тези на калипера, защото калипера мери само подкожните мазнини а кантара телесните или подкожни+висцерални=телесни мазнини. Лошото е че кантара измерва висцералните мазнини с незнайна мерна единица и не можеш да хванеш точна закономерност на тази 6-8% разлика.
Ако не задълбаваме толкова кантара е идеален помощник за следене на прогреса.

Iphone 11 pro max 512 gb Space Grey/ Samsung Galaxy Note 10+/ Samsung Galaxy Watch Active 2 Black/ Apple Airpods Pro
[-] 4 потребители изказват благодарност на tonus за това мнение:
  • milenvn, nzim, speedemon, suffer
Цитирай
#3

Можеш ли да свържеш кантара с S Health ? и там да ти идват резултатите.

SAMSUNG Galaxy Note 10+
Samsung Galaxy Watch, 46 мм
Цитирай
#4

Не. Само с приложението на Хуауей.

Iphone 11 pro max 512 gb Space Grey/ Samsung Galaxy Note 10+/ Samsung Galaxy Watch Active 2 Black/ Apple Airpods Pro
[-] 1 потребител изказва благодарност на tonus за това мнение:
  • Mikk
Цитирай
#5

Ако показанията от тая снимка ( http://picbg.net/u/73852/61602/881238.jpg ) са твой, трябва да пиеш повече вода! Това помага да гориш и мазнините. В твоят случай е по добре да качиш на 60%-65% вода в тялото. 50% си е в нормата,но в твоят случай е малко. Почвай денят с чаша вода, голяма чаша 0.3-0.5литра. Успех!

 Oneplus One 64 GB Sandstone Black  работещ все още
Цитирай
#6

Не знам в какви граници трябва да е процентното съдържание на вода в организма и дали отчита вярно този показател кантара. Денят го започвам след тегленето разбира се не с чаша вода а с 1 литър под формата на шейк с протеин и инстантни овесени ядки. Общо за дена консумирам между 4 и 5 литра вода.

Iphone 11 pro max 512 gb Space Grey/ Samsung Galaxy Note 10+/ Samsung Galaxy Watch Active 2 Black/ Apple Airpods Pro
Цитирай
#7

И аз си купих Wink супер е за следене на прогреса.. но колко е точен - никаква идея. Някой знае ли какви са референтните стойности на всички показатели?

Samsung Galaxy S6 Black Sapphire -> Huawei Mate 20
Цитирай
#8

Кантара може да работи и с Health приложението им, като при него мисля, че данните се синхронизират в акаунта, докато при стандартното приложение тази опция липсва.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)