Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Въпрос относно екрана на Nokia 7 Plus..
#1

Здравейте, в търсене съм на нов телефон от среден клас и тъй като от дълги години ползвам само HTC, дилемата ми е между HTC U12 Life или Nokia 7 Plus . HTC-то не съм го виждал на живо, но съм виждал Nokia-та и много ми хареса, като визия, изработка и т.н. HTC-то бих го купил, само защото съм си свикнал със Sense-a и звука през слушалките, но откровено на външен вид ми е доста грозно. Въпроса ми е, дали при Nokia 7 Plus някой от вас собствениците е забелязвал жълтеникави петна главно в долния край на екрана, защото из нета виждам че много хора по цял свят са пропищели от този проблем? От това, което съм виждал като снимков материал, петната са видими на бял фон и най-вероятно се дължат на лепилото на дисплея, проблем който при много марки телефони е срещан през годините. Другият ми недотам определящ въпрос е какви са ви впечатленията от звука през слушалките, евентуално ако някой от вас е бивш собственик на HTC, би било добро сравнение?
Благодаря ви предварително за отговорите.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Здравей,

Звука през слушалките е сравнително добър. Не мога да направя сравнение с HTC, но в сравнение с предишния ми А5 2016 е малко по-слаб.
Дисплея. И аз като теб ги четох тези оплаквания, затова купувам телефони със сигурна гаранция. Взирах се доста първите два дни, но както и досега, вече един месец, нямам петна.
Незнам до кога ще издържат HTC и дали няма да увисне поддръжката им.
Иначе чистия андроид на Нокията за мен е голяма благинка, но въпрос на вкус

Изпратено от моят Nokia 7 plus с помощта на Tapatalk
Цитирай
#3

Аз също не съм забелязала жълти петна.

Samsung Galaxy A5 - Nokia 7+
Цитирай
#4

Сдобих се в крайна сметка с телефона. Първоначално мислех да го откажа, защото видях че вече е разопакован ( от онлайн магазин е, води се че не е употребяван и чисто нов ), но не видях забележки по телефона или аксесоарите му и все пак мисля да го задържа. Колкото и да оглеждах дисплея не му намерих кусури, а и не ми се рискува с друга бройка . Дисплея е абсолютно равномерен, без никакви петна и без така наречения "backlight bleed". Да, тъчскрийна се води от кофти партидата Novatek V07, но не виждам никакви проблеми.Цветовете са му добри, както и бялото няма натрапчиви или сериозни отклонения. Като чувствителност го намирам една идея по-зле от HTC-то ми, но и това не винаги е плюс, защото се е случвало това да ми създава главоболия вместо да е от полза. Колкото до силата на подсветката...също не виждам ядове. Доста хора се оплакват, от това че при Novatek V07 тъча, дисплея не се затъмнява достатъчно или пък не е достатъчно видим през деня, или че зеленее, синее и т.н. Аз намирам дисплея за добър, и не виждам подобни проблеми....а съм доста педантичен. Виждал съм и доста по-добри LCD дисплеи от този на 7+, но все пак го предпочитам пред AMOLED и съпътстващите го проблеми, като нагари и т.н. Като цяло съм доволен от телефона и ми харесва. В бялата разцветка, изглежда супер.
Цитирай
#5

От къде виждаш каква е партидата на тъчскрийна ?

P4
  
Цитирай
#6

От настройки, информация за телефона и софтуера. Някъде там е описан фърмуера на тъча и самия дисплей. В моя случай Novatek V07 , и фърмуер Goodix . Точно в момента въпросния телефон не е в мен, за да дам точния път за проверката. В Google също има описание, къде може да се види с точност
Цитирай
#7

Да видях. Другата партида е само 07.

P4
  
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)