Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

VoLTE за нашите апарати
#1

Здравейте, след ъпдейта до Android 9, видях че вече имам отметка в настройките за VoLTE. Използвам услугите на Виваком. Отворих сайта им и видях, че устройството ми не е в списъка с поддържани. За сметка на това обаче, S8 и S8+ са в списъка. Стана ми интересно, устройствата са идентични като хардуер, използват същия чипсет и тн... в крайна сметка писах в сайта им едно запитване, защо аджеба е така и дали смятат да обновяват списъка си с устройства. След ден ми отговориха доста подробно, че видиш ли Note 8, няма как да бъде в списъка им с поддържани устройства, защото в нито една от версиите си, също и в нито една версия на софтуера, не поддържа функцията в настройките си. Някаква госпожа ме убеждаваше, че или имам друг апарат, а не Ноут 8 или съм откачен нещо. Сега седя и се чудя, аз ли съм луд или моя Ноут 8, нее Ноут 8... Реших да върна мейла със скрииншот на версията на софтуера и на отметката VoLTE в менюто с настройки. Естествено прикачването на снимки в сайта на Виваком беше прецакано и нямаше начин. Чудя се ако взема временно S8 или друг апарат, за да активирам услугата само, дали ще се получат нещата...

Samsung Galaxy Note 4 - Black - 32/3
Samsung Galaxy Note 8 - Midnight Black - 64/6
Samsung Galaxy Note 10 Plus - Aura Black - 256/12
Samsung Galaxy S21 Ultra - Phantom Black - 256/12
Цитирай
#2

Няма да стане,минах по същия път,ще активираш volte на сим картата ,на ноута ти пак няма да го подържа,аз затова минах на s9.Виж при xiaomi,този вариант става.

Изпратено от моят SM-G960F с помощта на Tapatalk
Цитирай
#3

От андроид 9 ноут 8 си има и поддържа волтето. Проблема е в оператора на другите 2 оператора няма тоя дерт и си работи всичко перфектно поне при мен.
Цитирай
#4

Именно, от Виваком не виждам някакъв ентусиазъм за добавяне на модели които подържат услугата.

Изпратено от моят SM-G960F с помощта на Tapatalk
Цитирай
#5

Потвърждавам за Н8 на Теленор VoLTE работи прекрасно след обновяване до Пай! Преди това нито я имаше опцията в настройки, нито можеше оператора да направи нещо по въпроса.

SGS2->SGS4->SGS6->SGS8
Цитирай
#6

На Виваком се активира със Самсунг С8+ и си бачка без проблем. Сигурно може и с др. модел телефон да се активира но със С8+ става със сигурност. Мисля, че става и с обаждане на оператор като им се каже, че номера с СМС-а не става. Твърдите, че сте с телефон С8+ на Самсунг.

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
[-] 3 потребители изказват благодарност на ivanov_km за това мнение:
  • pockobg, scorceni, stankovraca
Цитирай
#7

(2019-02-27, 15:04:22)stankovraca написа:  Здравейте, след ъпдейта до Android 9, видях че вече имам отметка в настройките за VoLTE. Използвам услугите на Виваком. Отворих сайта им и видях, че устройството ми не е в списъка с поддържани. За сметка на това обаче, S8 и S8+ са в списъка. Стана ми интересно, устройствата са идентични като хардуер, използват същия чипсет и тн... в крайна сметка писах в сайта им едно запитване, защо аджеба е така и дали смятат да обновяват списъка си с устройства. След ден ми отговориха доста подробно, че видиш ли Note 8, няма как да бъде в списъка им с поддържани устройства, защото в нито една от версиите си, също и в нито една версия на софтуера, не поддържа функцията в настройките си. Някаква госпожа ме убеждаваше, че или имам друг апарат, а не Ноут 8 или съм откачен нещо. Сега седя и се чудя, аз ли съм луд или моя Ноут 8, нее Ноут 8... Реших да върна мейла със скрииншот на версията на софтуера и на отметката VoLTE в менюто с настройки. Естествено прикачването на снимки в сайта на Виваком беше прецакано и нямаше начин. Чудя се ако взема временно S8 или друг апарат, за да активирам услугата само, дали ще се получат нещата...
VoLTE на Виваком работи на Note 8 без проблем.
Преместих Виваком картата си на Note 8, за да проверя пак.

Активирането на VoLTE на картата съм направил преди няколко месеца чрез S8 и sms.

Който и оператор да ти разправя нещо друго - знае, че не е прав, но така са инструктирани.

Вариантите ти за активиране са с sms от поддържан апарат (какъквто и да е ог списъка им) или от оператор, който да убедиш/съгласи да го направи в системата им.

За неверующите screenshot с активен разговор към друг телефон също с активно VoLTE.

Успех Wink
[Изображение: 809e9932683e8b3c33fbee1b8c817cff.jpg]

Усмихни се . . . Животът е Хубав Smile
Samsung S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

Цитирай
#8

Благодаря колега ivanov_km, звъннах на оператор и излъгах, че ползвам S8+. Всичко се получи, без никакъв проблем и вече си имам VoLTE на телефона. Тук изниква въпроса, дали служителите на Vivacom са некадърни или наистина са инструктирани да си пласират Хуявейте...

Samsung Galaxy Note 4 - Black - 32/3
Samsung Galaxy Note 8 - Midnight Black - 64/6
Samsung Galaxy Note 10 Plus - Aura Black - 256/12
Samsung Galaxy S21 Ultra - Phantom Black - 256/12
Цитирай
#9

(2019-02-27, 19:25:54)stankovraca написа:  Благодаря колега ivanov_km, звъннах на оператор и излъгах, че ползвам S8+. Всичко се получи, без никакъв проблем и вече си имам VoLTE на телефона. Тук изниква въпроса, дали служителите на Vivacom са некадърни или наистина са инструктирани да си пласират Хуявейте...

Некадърни са не знаят дори, че работи волтето и на други телефони освен дадените в списъците им и при другите оператори е така. Трябва да лъжеш за друг модел телефон зада го активират иначе неще. Никъде нямат пълен списък с устройствате поддържали волте. Само се сложили няколко някакви и това е а дефакто не е така.
Цитирай
#10

Нищо де, след последни два поста ще се ограмотят

Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

                                                                          За "Благодаря" ->  Бутона
                                         
                                                                                     V
Цитирай
#11

Аз съм със Самсунг с9 и когато звънях на оператор на Виваком ми казаха следното: Господине, услугата ще бъде достъпна за вашето устройство съвсем скоро, а моят въпрос беше: Защо не работи на най-новият модел на Самсунг ?!

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Цитирай
#12

Бе и аз звънях .... на 123 , правя се на ударен , но не кълват !
Викат : пращай СМС .
Да не звъните на друг телефон ??
за Вива става дума

Сложих симката в S8 на колега , звъннах "възмутен" и биде активиран войса .

Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Цитирай
#13

Аз съм с volte от две седмици. С S8+ си го активирах. Днес на детето активирах и на Xiamoni note 6 pro с телефон хауей p20. Не се пробваите на Виваком да звъните от др. телефон с изключение на разрешените в списъка им, защото по номера на телефона виждат от какво устройство звъните Smile.

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#14

.. как ще видят какво е устройството по номера

                                                                          За "Благодаря" ->  Бутона
                                         
                                                                                     V
Цитирай
#15

При оператора винаги има информация коя карта на какъв телефон е поставена. Нали телефона се регистрира в мрежата със серийния си номер, от който на тях им излиза точно от какъв апарат звъните.

iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
Цитирай
#16

Аз съм на виваком, ама май ще ходя до Теленор да се прехвърлям на тях, но не само заради volte. Теленор според мен в момента са най-доброто за България.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Цитирай
#17

(2019-03-04, 10:36:44)Iordannenov написа:  Аз съм на виваком, ама май ще ходя до Теленор да се прехвърлям на тях, но не само заради volte. Теленор според мен в момента са най-доброто за България.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Напълно съм съгласен и подкрепям. Аз имам карти и телефони от 3те оператора, но като цяло най-доволен съм от теленора като предлагано качество и опции на нещата. Мисля, че няма да сгрешиш и сам с времето ще се обедиш кое как е.
Цитирай
#18

(2019-03-04, 10:26:17)georgi4a написа:  .. как ще видят какво е устройството по номера

Ами чрез IMEI номера на телефона веднага лъсваш в системата. Оператова го вижда!

Samsung Galaxy S21 Ultra 
Samsung Galaxy Note 10+ Aura Black
Samsung Galaxy Note 8 - black
Huawei P Smart Z
Samsung Note 4
Xiaomi Redmi Note 6 pro
Цитирай
#19

На теленор съм и от менюто съм активирал услугата, обаче не пише volte а само 4g.. та реално активна ли е услугата или трябва да направя още нещо освен това в менюто, за да се активира ?

Poco X3 Pro
Цитирай
#20

Значи оператор не ти е активирал VoLTE. Ако си със стара сим карта може и тя да не го поддържа.

1916 
Цитирай
#21

Картата е нова.. от онези където се делят на 3 части, смених я преди време заради 4г

Poco X3 Pro
Цитирай
#22

Обади се на оператор да ти активират VoLTE.

1916 
[-] 1 потребител изказва благодарност на milss за това мнение:
  • Galaxy_ace123456789
Цитирай
#23

На Теленор съм, бях активирал VoLTE в опциите на Pie, но нищо не се случваше. Канех се да звъня на оператора за активация на услугата, но от вчера, VoLTE се активира само, явно Теленор вече официално си поддържат SGN8
Цитирай
#24

Bu Виваком от вчера са пуснали и разговори през WiFi обаче за нашите апарати пак греда.
Цитирай
#25

И аз да питам за тоя WIFI calling? Нашите апарати изобщо поддържат ли го и може ли да се направи магарията като с волтето?

Siemens C35i--> Samsung X100--> SE K750i--> SE P1i--> Nokia N82--> Alcatel X'pop--> Alcatel Idol 2 mini--> Huawei P8 Lite--> Samsung Note 8--> Samsung Z Fold 2 5G --> Samsung Note 9 US Heart
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)