Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Смяна на батерия
#1

Добър ден
Бих искал да попитам за съвет - примерно къде, като сервиз или място да смяна на батерия на p10 lite, къде има различни видове цени, качество на сервиза и т.н.

Samsung Galaxy Nexus [] Android: 4.2.2 [] ROM: Stock (root)  16GB
Samsung Galaxy S7 Edge [] Android: 6.0.1 [] ROM: Stock 32GB
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

@Alien94, за нова батерия попитай тук

 
Цитирай
#3

Батерията можеш и сам да я смениш. Лесно е.
Значи обърни телефона с гърба на горе, после с пистолет за гореш въздух или може сешоар за коса започни да нагряваш телефона по крайщата.
Ако изоплзваш пистолен за горещ въздух не го слагай на най- топло, защото целта не е да стопиш телефона, хаха.
Та след като задния капак е нагорещен после с остър предмит като ножче или нещо подобно от долу където е ЮСБ-то просто почваш да отлепяш капака и постепено по ръбовете върши нагоре.
ВАЖНО е да отлепяш внимателно и да не дърпаш капака силно, защото когато стигнеш горния десен ъгъл там е лентовия кабел за пръстовия отпечатък. Скъсаш ли го него, считай че гореш с още 30лв за нов, кабела е по-скъп от самия пръстов сензор. Сензора струва буквално 8-10лв., но лентовия кабел е 3 пъти по-скъп от него.
Та като свалиш задния капак ще видиш и самата батерия, бая лесно се сменя, само 2 винтчета развиваш и сваляш една метална пластина.
Внимавай как отлепяш батерията, защото е залепена за рамката. Ако искаш пак с гореш въздух леко нагрей за да тръгне по-лесно.
После просто слагаш капака обратно и го притискаш, нагрей го пак леко за да хване лепилото капака. Имай предвид, че един път отвориш ли телефона, след това той вече няма да е водонепропускаем, доста по-лесно може да влезне вода. Едно е фабрично когато е запечатан, друго е от човек в сервиз или сам да го запечатваш.

Иначе телефона реално няма и 2 години откакто излзена, не ти ли е в гаранция? Ако е в гаранция го дай на сервиз и кажи какъв проблем имаш с батерията, трябва безплато да го сменят.

Eто ти видео как сам да отвориш телефона и смениш батерията - https://www.youtube.com/watch?v=IHg-1WnZRxI
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)