Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Жълто петно на екрана на п смарт
#1

Здравейте колеги. Имам телефона от година и нещо. Взех го скоро след като излезе от виваком. До скоро бях с тъмна тема но тея дни реших да се върна на заводската. Не бях видял че горе в ляво на екрана на телефона има жълто петно дълго 3 см и широко половин см.
Някой от вас има ли подобен дефект като мен? Нещо историята тук се повтаря както навремето с лг
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Лоша работа. Различно е от историята с LG, качеството точно при тези китайци е на ниво, за разлика от редица модели на LG. Моя съм го взел по-късно от теб, но нямам такова нещо. Познавам и други хора с този модел - те също нямат никакви дефекти. Възможно ли е ти да си го предизвикал това петно? В какви условия го ползваш?

Huawei P8 Lite DS | Android 6.0 > Huawei P Smart DS | Android 9.0 > Redmi Note 8T DS | Android 9.0
https://pardus.website - БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР И ЗОДИАК
Цитирай
#3

Предполагам, че наистина тук е по-различно отколкото при лг. И аз до сега не съм видял някой около мен с huawei да се е оплаква от такъв дефект. Но вчера видях да се оплаква някой в раздела на 20 lite.
Телефона не съм го ползвал докато се зарежда, не съм го тормозил с игри или навигация че да се е загрявал много. Нито е изтърваван, нито пък мокрен. Така че предполагам че не съм го предизвикал аз това петно от неправилна употреба.
Цитирай
#4

Имам хонор 8 лайт и му се появи петно на екрана, имам колега който е п20 лайт и на него също.
Цитирай
#5

Причината за "жълтеенето" е температура, която е изгорила белия слой (от вътрешна страна на дисплея), който е част от раномерното разпеделение на подсветката.

Личи си при светъл, най-вече бял фон.
Най-често е над WiFi антената, която работейки продължително генерира много топлина.

Модула Дисплей се сменя гаранционно (ако е в гаранция устройството), тъй като този бял слой от подсветката е част от него.

Усмихни се . . . Животът е Хубав Smile
Samsung Note 10+ 512, Note 9 512, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Цитирай
#6

Благодаря за отговорите колеги. Значи не съм само аз с дефект, но все пак хубавото е че не е масов дефект както при лг навремето. 
Телефона е в гаранция още. Ще трябва да ходя до виваком явно. Само не знам да изчакам ли още да видя дали ще порасне петното или да отивам още тея дни
Цитирай
#7

И моят телефон го има от около 2-3 месеца. За този период жълтото петно се увеличи.

Samsung Galaxy A5 & Sony Xperia M2
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)