Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Програма за частен сървър
#1

Здравейте,
Бихте ли казали програма за направата на частен сървър за андроид базирани игри.
Цитирай
#2

За сега аз използвам Google Play Games. Имат си мултиплеър и е лесно за използване. Проблема е, че е бъгаво на моменти и на мен ми се иска да си направя собствен сървър. Ще е добра идея някой да помогне. То програма за създаване няма да е, но поне някой да насочи какво да ползваме. Аз обмислях варианта да изпозлвам php, към което от играта да пращам заявки и то да ми запаметява текстов файл с информацията, която трябва да обменям между устройствата с мултиплеъра. Има обаче неща, които не съм доизмислил. Та, ако някой е правил подобни неща, да каже как се процедира.
Цитирай
#3

Идеята ми НЕ е да хаквам онлайн мултиплейър базирани игри, а да подкарам една от тях в офлайн режим/ частен сървър както има много такива моднати версии на Клаш оф кланс примерно. В която можеш да се развиеш за минути с безплатни диаманти, но не можеш да атакуваш други играчи, защото фактически не си вързан към сървъра. Искам да МОДна подобна игра, за да я ползвам както трейнър. Надявам се да сте ме разбрали какво имам в предвид.
Цитирай
#4

Ти говориш за нещо съвсем различно Big Grin
Цитирай
#5

няма такова животно програма за частен сървър. Друго животно което не може да се ползва в едно изречение е хем играта да е в офлай режим пък да има "частен сървър", щом има сървър значи не е офлайн. От друга страна как ще тренирате след като имате безплатни диаманти и няма хора които да ти пречат. с чийтване няма как да научите да играете дадена игра.

и не на последно място какво общо има темата със програмиране та е в раздел програмиране?
Ако искате да си направите сами сървър то "програмата" се нарича знания - необходими са език за програмиране, бази данни и сървър като apache, ngix или някой майкрософтски, и писане на много код.
Цитирай
#6

Интересни са ми такива съфорумци като теб! В темата има конкретен въпрос, ако не можеш да отговориш, не пречи на другите с твоите поучавания. А ако знаеш, просто обясни. Не сме родени всички програмисти като теб. Просто автора е увлечен от конкретно нещо, има идеи, но има и неясноти. Ако знаеше, нямаше да пита!

времето е като парите - никога не стига
Цитирай
#7

Първо извинявам се за не дотам адекватното поставяне на въпроса.
Ndsbg, В програмирането не знам как е(не съм програмист иначе нямаше да съм тук, както каза колегата), но в изречение когато ползваш "/" обикновено означава "или". Или в офлайн режим или в някакъв вид сървър, дето само аз ще съм там. Други хора ми нетрябват. Така по- ясно ли ти стана? И не ми чети морал за чийтването и ученето как се играе, набил съм достатъчно пари в знак на благодарност на разработчиците и нямам ни май- малки намерения да им крада труда. Другото, е че точно с помощта на програми през уиндоус и емулатор като Блустакс някои типове правят МОД версии на мултиплейър андройд игри, с които лъжат шараните че са хакнали играта и добавят злато/диаманти. Ако имаш насоки с какво и как, ще съм благодарен да отговориш. Ако ли не слабо се вълнувам от мнението ти.

Идеята е да проиграя определени комбинации от ъпгрейд на определени сгради и таланти, защото процеса е необратим(няма даунгрейд) и след година установяваш, че тотално си прецакал нещата и трябва да започваш наново, ако искаш адекватно развитие. Трябва ми да мога да отворя играта извън сървъра, да набутам ресурс за бързо развитие, да си разиграя схемите и дори след това не ми трябва да мога да запазя прогреса някъде. Офлайн режим ли е частен сървър ли е идея си нямам. Някак си да пренасоча апликацията да не се свързва със техния сървър и да не променя нищо по него.

Поздрави и благодаря за вниманието и помощта.
Цитирай
#8

(2019-05-06, 11:50:12)pepy1 написа:  Интересни са ми такива съфорумци като теб! В темата има конкретен въпрос, ако не можеш да отговориш, не пречи на другите с твоите поучавания. А ако знаеш, просто обясни. Не сме родени всички програмисти като теб. Просто автора е увлечен от конкретно нещо, има идеи, но има и неясноти. Ако знаеше, нямаше да пита!

а вие защото сте помогнали на питащия с поста си та плюеш по програмистите. И ако не си забелязал темата беше в раздел програмиране на приложение затова му е отговорено по програмистки, и от друга страна няма нищо конкретно във така зададен въпроса.

 И да добавя мнение по темата, което не е нужно човек да е програмист. 

Няма такава програма, която да прави на андроид базирани игри, поради простата причина, че всички игри са различни и няма как да има нещо такова. 

@aleksandaram и какво общо има набиването на пари в знак на разработчиците и ученето на игри. Добър в нещо се става с много практика (в случая с много играене) и не на последно място, ако не кажеш за коя игра става на въпрос, никой няма да ти отговори нещо по различно от сегашните писания, поради простата причина, че универсална рецепта няма.
Цитирай
#9

Ако мислиш, че с поста си съм нарушил правилата на форума просто ме докладвай! Аз не смятам, че съм обидил някого, но щом се чувстваш така - добре. А това което обясни сега, можеше да го направиш в предния си пост. А темата ако не е за тук, има кой да се погрижи!

времето е като парите - никога не стига
Цитирай
#10

(2019-05-06, 20:36:50)ndsbg написа:  и не на последно място, ако не кажеш за коя игра става на въпрос, никой няма да ти отговори нещо по различно от сегашните писания, поради простата причина, че универсална рецепта няма.

За Narcos Cartel Wars става на въпрос. Като толкова искаше да ми помогнеш, щеше да ми зададеш контра въпрос на неадекватният такъв зададен от мен, вместо да ми спамиш темата.
Цитирай
#11

Ъп ^^
Цитирай
#12

(2019-05-06, 01:02:34)yo_asakura написа:  За сега аз използвам Google Play Games. Имат си мултиплеър и е лесно за използване. Проблема е, че е бъгаво на моменти и на мен ми се иска да си направя собствен сървър. Ще е добра идея някой да помогне. То програма за създаване няма да е, но поне някой да насочи какво да ползваме. Аз обмислях варианта да изпозлвам php, към което от играта да пращам заявки и то да ми запаметява текстов файл с информацията, която трябва да обменям между устройствата с мултиплеъра. Има обаче неща, които не съм доизмислил. Та, ако някой е правил подобни неща, да каже как се процедира.

няма ли да стане със бази данни т.е MySql?

Xiaomi Redmi Note 5 PRO 4/64GB
Цитирай
#13

Става с много неща. Аз сега си правя с php и уж се получава.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)