Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

тотално се "побърка" телефона, безброй проблеми.....
#1

Здравейте, от няколко дни телефончето ми(RedmiNote4) се "побърка". 
Екранът трепери; самите "основни" екрани се местят/сменят самостоятелно(без моя намеса); понякога дисплея става нечувствителен(не работи) при нормално докосване с пръст; стартира различни програмки(браузър, месинджър, телеграм, имейл клиент,и всякакви други); чекват/ънчекват се различни опции; самостоятелно започва да вписва безмислен набор от думи/цифри в полетата(примерно на "фб-месинджера", в "контактите" на телефона), понякога трудно се преборвам дори да го изключа или рестартирам; често не мога да извърша дадено необходимо действие с телефона поради последователно и бързо случване на всички тези дивотии едно след друго.  Въобще абсолютна лудост. 
Проверявах го уж за зловреден софтуер, няма. Вчера го ресетнах с тайната надежда, че проблемът ще изчезне, уви, дори ми се струва , че описаните действия взеха да се случват по-често. Всичко това се случва и при wi-fi мрежа, и при мобилен и-нет, и при изключен всякакъв подобен достъп. 
Телефонът не е флашван, или там както му се вика. Съжелявам за лаишките обяснения, но по-точно не мога да опиша лудостта, която му се "случва" на Шаомито ми Smile . А толкова доволен бях от него, 2+ години абсолютно безпроблемна работа. 
Попрегледах форума и не попаднах на подобен проблем. 
Искрено ще се радвам , ако успеете да ми помогнете със съвет как да се справя с проблема(ако изобщо е възможно) или към кого да се обърна за евентуален "ремонт" . 
Версия:  MIUI Global 10.2  Стабилна 10.2.3.0(NCFMIXM)   4
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Вероятно тъча е за смяна

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi9 SE [Dead & Repairing] P Smart Z - VIVACOM Heart
Цитирай
#3

Вероятно върху телефона е сядано или е огънат по някакъв начин, иначе няма как да се самонатиска, без да му е приложен някакъв натиск, така че съм за хардуерен проблем
Цитирай
#4

Възможно ли е да е изтърван? Пробвай да го разглобиш и провери конекторите.
Цитирай
#5

Същото съм виждал и след намокряне. Едно разглобяване и почистване на конеторите/буксите с четка за зъби и спирт няма да навреди. Но не знам как ще стане като е капсулован.

SE WT19i, SGS II, SGS IV, XPERIA SP, LG G2, Xiaomi Redmi note 4x
Цитирай
#6

Какво ще рече "капсулован". Всички телефони са разглобяеми . Ето примерно  видео
[-] 1 потребител изказва благодарност на redsys за това мнение:
  • roni952
Цитирай
#7

То е ясно, че всичко що е сглобено, може да бъде и разглобено... Благодаря за клипчето! Мисълта ми беше че при някой модели има голяма вероятност да счупиш нещо при отварянето, явно нашия не е от тях.

SE WT19i, SGS II, SGS IV, XPERIA SP, LG G2, Xiaomi Redmi note 4x
Цитирай
#8

Определено всичко описано, съвсем красноречиво говори за заминал touch screen и се нуждае от смяна. Както вече е казано, причината вероятно са няколко удара или огъване.

Изпратено от моят POCOPHONE F1 с помощта на Tapatalk
Цитирай
#9

Може и от протектор на екрана да ги прави номерата.
[-] 1 потребител изказва благодарност на tolostoi за това мнение:
  • suffer
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)