Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Как аз настройвам телефона така, че батерията ми да държи повече
#1

Бях обещал да пусна тема как аз правя настройките си на телефона така, че съм винаги с едни от най-високите резултати от публикуваните във раздела за Samsung  Smile
Не задължавам никой да следва съветите ми, просто вижте как аз ги виждам нещата.
Ако имате проблем с батерията първото, което трябва да направите е да върнете телефона в първоначално състояние. Но не с връщане на фабрични настройки, понеже съм установил, че при тази интервенция незнайно къде безследно изчезват някои системни файлове и приложения, което води до неправилна работа на операционната система.
За това сваляме целия фърмуер за модела, кой от където иска, има избор между Sammobile, Samfrew, Samfirm, Frija и т.н.
Флашваме телефона, като не ползваме Home_CSC, а другия CSC файл, с който се занулява всичко и се преинсталира цялата система.
След това започваме с началните настройки на телефона. Тук много важна част е да не се съгласяваме със всичко, което имаме като избор, а само със задължителните неща. На всяка цена не се съгласяваме с това Google да събира данни за устройството и да ги изпраща към техните сървъри. Това означава постоянно нещо да работи на заден фон и да смуче батерията малко по малко.
Минаваме през всички опции и не се съгласяваме с нищо, което не задължително, тоест на което има опция "По избор" дали сме съгласни.
Не активираме бекъпа към Google, имаме си бекъп към Samsung Cloud, който е много по-добър. Няма смисъл да се прави бекъп на едно и също нещо към два отделни облака.
След като сме стигнали вече до началния екран първото нещо е да влезнем в Google Play магазина и да актуализираме абсолютно всичко. Там ни чакат поне 20-30 актуализации на приложенията. След като всичко е готово (ще отнеме около 20 минути) отиваме в Galaxy Store. Ако нямаме Samsung акаунт си правим задължително. Там също ни чакат около 10 и повече приложения за актуализиране. Актуализираме всичко.
След това вече всеки започва да си сваля приложенията, които му трябват и да си прави настройките така, както му харесват. Не препоръчвам връщане на стар бекъп, най-добре всичко да се свали на ново.
И няколко съвета за след това:
* Не забраняваме никой процес или приложение. Ако не ги ползваме или ни пречат, слагаме ги в една папка, за да не заемат излишно място на екрана. Но за да работи системата добре, всичко което е част от нея трябва да си работи
* Винаги актуализирайте всички излезнали ъпдейти на приложенията и в Google Play и във Galaxy Store
* Ако не ползвате редовно локацията, включвайте GPS-a само при нужда, това ще вдигне много живота на батерията
* Не позволявайте на никое приложение, освен тези които са ви нужни, да използват локацията ви. И най-вече на Facebook. Можете да управлявате тези настройки като влезете в системните настройки на дадено приложение и отидете на Разрешения
* Изключете автоматичната яркост и дръжте нивото на яркостта на не повече от 50-60%
* Не правете безумното чистене на кеш. Кеша е полезен, за да върви телефона по-добре. При чистене на кеш, системата започва да работи "на по-високи обороти", за да събере на ново изтрития кеш. Просто няма никакъв смисъл от триенето на кеша. Не помага, а по-скоро вреди.

Това е моят начин да имам батерия, която държи по два дни със 7-8 часа време на дисплей.
Все пак игри не играя, което е от значение, но и други, които не играят игри имат отчайващо по-ниски резултати.
Ако някой реши да пробва моите методи, нека след това сподели в темата дали е имало резултат при него.
Storstark Storstark Storstark

iPhone 11 & Samsung S20 Plus
Samsung S10
Samsung Note 9
Samsung S9 Plus
Samsung Note 8
[-] 10 потребители изказват благодарност на ivan_vylka за това мнение:
  • da3, ganchev, GM™, hitman, mitkoandroid, NaniG, petio_venkov, petq8706, pockobg, yankoa
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

И моя държи някъде толкова, но аз просто го ползвам, не му правя такива неща.
Просто съм включил тъмната тема, а и защо трябва яркостта да е толкова ниска, все едно да имаш скъпа кола, но да не караш бързо, защото ще ти гори повече. Моята яркост е на 80% и така стой. Махам кеша веднъж на 3 дни горе-долу, преди не се и занимавах с това, както и правя редовно актуализации.
Но не съм съгласен дотолкова с тези неща, защото това е един вид робство на телефона, а той трябва да ти служи.
Цитирай
#3

Освен ако не съм навън на ярка светлина, 80% яркост ще ми извади очите. А освен това има и една червена граница в плъзгача на яркостта, която е дори опасна както за очите, така и за дисплея на телефона, който прегаря при такива високи постоянни стойности. 
И сравнението с колата бих го определил по друг начин. Винаги ли скъпа кола се кара с 200 км/ч или само като искаш да се изкефиш? Щото ако я караш с 200 км/ч постоянно няма да издържи дълго, колкото и да е скъпа. 
А щом чистиш кеша през 3 дни, значи и ти си се филмирал яко. Остава и това със зареждането на батерията от 30% до 80% да почнеш да правиш...

iPhone 11 & Samsung S20 Plus
Samsung S10
Samsung Note 9
Samsung S9 Plus
Samsung Note 8
Цитирай
#4

Тук основната разлика, е че колата не можеш да я караш навсякъде с 200км., докато на телефона може да му местиш яркостта и това с навлизането в червеното го знам, мойто е там, но не влиза в него, а и това може да се види, ако го не знаеш то си пише, че го надвишава. А и защо да не ползвам дисплея на толкова яркост, като ще го сменим ти и аз след 1, 2 години, та какво те интересува дали ще му стане нещо, като то нищо няма и да му стане, защото аз досега яркостта все на толкова ми е била, на всеки телефон и му няма нищо. Също така имаш и възможност, да използваш черна тема, като толкова ти е ярък. Като цяло това с кеша и аз се четох, че няма смисъл от чистете толкова редовно, защото след толкова чистене, като влезеш пак в сайтове и се зареждат наново, което е по-бавно, от колкото без чистене, защото като не го чистиш няма такива неща и си влиза напрово. Но от друга страна е добре да се чисти на няколко месеца, защото има обновления.
Цитирай
#5

Аз също бих добавил, съгласно моето потребление:
1. изключване на wi-fi и bluetooth scanning
2. Включване на Режим пестене енергия с Wi-Fi.
3. Изключване сканиране устройства наблизо
4. Изключване на google play protect от google play
5. Изключване на Find my device от приложения на админ. устр. (на мен не ми се е налагало да го ползвам)
6. Настройки -> Google -> Сигурност -> Намиране на устройството ми -> изключване

Изброените изключени неща никога не ми се е налагало да ги ползвам, вероятно и вие. Единствено за 5 и 6 някои биха ги оставили включени.
GPS ми е включен - работи през 3 часа за няколко секунди за актуализиране на метеорологичното време.
Автоматичната яркост също ми е включена винаги.
Цитирай
#6

С тази ос е почти двойно...https://blokada.org/

Изпратено от моят MI 5 с помощта на Tapatalk
Цитирай
#7

Тези, които са с Андроид 9, кажете тази последната опция от настройките на батерията, използвате ли я? Аз за първи път виждам подобна опция.

Цитат:Protect battery 
To extend the lifespan of your battery, limit the maximum charge to 85%. Note that after you restart, the battery will show 100% when it's charged
to 85%.

   
Цитирай
#8

Според мен няма никакъв смисъл от подобна опция. Чисто нов телефон да го скопяваш на 85%. Ползвай го нормално и след 2 години той сам ще се ограничи на 85%. Но през това време ще си имаш по-голяма батерия. А след това вече ще почнеш да се оглеждаш за следващия, а този ще продадеш.

Gesendet von meinem ELE-L29 mit Tapatalk
[-] 1 потребител изказва благодарност на jivkojj за това мнение:
  • Bavarche
Цитирай
#9

Така е, вече телефоните не са толкова безбожно скъпи, както в близкото минало. Говорим за средния клас, който масово се ползва. Предоставят не лоша производителност на достъпни цени. Ползваш го 2 г. и после никакъв проблем да вземеш нов.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)