Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Проблем след актуализация
#1

Здравейте,

Тези дни получих на моя Redmi Note 5 OTA актуализация до MIUI 10.3.1 с Android 9.0. Тъй като телефонът е китайската версия, с инсталирана глобална от продавача в Aliexpress, след като се рестартира за инсталиране на актуализацията, влиза директно в Recovery mode със съобщение "This MIUI version can't be installed on this device". След обилно четене в интернет, опитах няколко варианта:

1. Чрез Mi Flash, докато телефонът е в Test mode с окъсяване на двата пина отзад на платката и опит за инсталиране на китайска или глобална версия на MIUI - директно ми дава грешка "cannot read hello packet" - опитах с различни версии на Mi Flash и на различни Windows - 10 и 7, както и с различни ROM-ове, но винаги стига до това. Драйверите са инсталирани коректно.

2. Опитах повторно отключване на bootloader-а, но и с това не се получава - виждам странна грешка, която не мога да копирам, нито да препиша, за да я потърся в Google

Някакви идеи/съвети? Някой да се е срещал с подобен проблем?
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Слагай Xiaomi EU ROM.
Цитирай
#3

Как, като е заключен бл?
Цитирай
#4

Само флаш на последна китайска версия в EDL режим с оторизиран акаунт. Преди две седмици върнах към живот едно редми 6 със същия проблем. Защо ги държите заключени тези телефони да ви пита човек....

Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Цитирай
#5

Исках да кажа, че е редно на китайска версия да се слага ЕУ а не глобална. Но наистина след свършен факт е без значение.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)