Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Проблеми с Nokia 5.1
#1

Имам два основни проблеми с въпросния телефон. Първият е , че Вайбър и Месинджър не ми показват нотификации. Трябва да ги отворя за да видя кой ми е писал. Втория се появи след като се ъпдейтна до Андроид 9. Когато батерията достигне 20 % телефонът се самоизключва. Давал съм фабрични настройки, промяна няма. Някой с подобни симптоми и решения ?
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

За проблема с изключването на 20% не мога да взема отношение. Моя го зареждам през ден, а ако го заредя в петък, после го зреждам в понеделник сутринта. При тази цикличност на зареждане батерията никога не пада до 20%. С месенджърите - Скайп, Вайбър и на фейсбук нямам проблеми, след като приложих един съвет в руски форум и програмата MacroDroid. Но, преди да се мине към програмата съветвам да се проверят настройките.

Philips Fizz.........................Samsung Galaxy Ace GT-S5830 - SGS II V11.2
Samsung Galaxy GT - I9300 HYPER - ROM V6
Alkatel PIXI 4034X
Nokia 5.1
Цитирай
#3

Проблема със самоизключването е по скоро от батерията. Намалява й живота . След някой и друг месец ще се изключва на повече от 20 процентс

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Цитирай
#4

Може батерията да се нуждае от калибриране и затова системата не показва правилно процентите на заряд. Ако искате, изтощете телефона докато се изключи. След това го оставете да се зареди до 100% без да го включвате. Когато се зареди напълно, го включете без да изваждате зарядното от него и вижте дали Андроид ще показва също 100% или по-малко. И при двата варианта (да показва 100% или по-малко) го оставете в зарядното за около 30 мин. (дори при 100% да изписва, че е зареден напълно). След това го махнете от зарядното и си го ползвайте както обикновено. Когато батерията падне към 20%, забележете дали ще се изключи, или ще продължи да работи и под 20% заряд.

Изпратено от моят Nokia 7 plus с помощта на Tapatalk
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)