Теми: 59
Член от: 2013-08
Устройства: S21 Ultra
Да бяхте кръстили темата Exynos срещу Snapdragon...Отново.
Шото оная ви я закриха.
Та къде можеш да се снабдиш с s20 snap в Бг, и аз ще се радвам на един
Galaxy Note 10 plus
Galaxy S21 Ultra
(Последна редакция: 2020-05-09, 18:18:08 от
Victormihov.)
Фейса е ясен, но може да му спреш фоновите данни за да не комуникира. Така и така си гледаш тела през 10-15 мин и при светкане на екран би трябвало да ти идват известията.
2 потребители изказват благодарност на Гост за това мнение:2 потребители изказват благодарност на Гост за това мнение
• any9, oxuboxu
Теми: 5
Член от: 2012-06
Да изразя и аз мнение,макар и косвено в конкретния случай,но най-вече искам да споделя личния си опит на тема Exynos vs. Snapdragon.
Октомври месец 2018-а с голям мерак си закупих Samsung Galaxy Note 9 Exynos.Успях да издържа тоя телефон точно 2 месеца - проблеми/закъснения с нотификациите,загряване на телефона,вкл и ей така,от нищото,слаба батерия и отвратителна камера...
Преди месец се навих да си взема същия телефон,само че версията със Snapdragon.Поръчах го от AliExpress,чисто нов,бял на цвят,на цена има-няма 300 паунда.Телефона дойде за 2 седмици,със сигурност ако не беше по ''вирусно време" щеше да пристигне и за по-кратко време.
Впечатленията ми - колкото и да го тормозя няма и грам загряване,правя 6 часа SOT (с предишния 4),камерата снима уникално (ако някой проявява интерес мога да кача снимки),няма никакъв Standby Drain (с предишния ми се е случвало да ми "изяде" батерията с 20% без да правя нищо с него,просто седейки в джоба ми.
Та така,това мога да кажа на тема процесори от краткия си житейски опит и не задължавам никой да се съобразява с мнението ми.Лек и успешен ден на всички!
::Google Pixel 3a White::
Теми: 2
Член от: 2011-06
И защо реши ,че и при Ултрата е така ? Аз не съм чул тук в форума някой да се оплаква от проблеми с батерията при Ултрата ?
1 потребител изказва благодарност на martoo за това мнение:1 потребител изказва благодарност на martoo за това мнение
• OliQueenBG
Теми: 431
Член от: 2016-08
Устройства: SONY Xperia M4 Aqua, Samsung Galaxy A5 2016, Apple iPhone 8
То и с Samsung Galaxy Note 9 не е така. Аз съм го ползвал и това, което е написал ми се струва пресилено. Нито грее толкова, нито пък батерията кара толкова малко. Както и камерата също е супер, също и да седи в джоба и да падне с 20 процента и това са пълни глупости. Моят падаше през нощта с 2, 3 процента, а през деня си беше супер. Не виждам смисъл, да наплюем един процесор повече отколкото трябва, за да изпъкне друг. Да, Snadragon е по-добър, но в никакъв случай не е толкова лош Exynos на този телефон. А и се заговори за голяма разлика с S20 серията. Но и там май е малко пресилено.
Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey ---> Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue
Член от: 2011-06
Не ми се четат въобще твойте да не казвам думата ......разсъждения ! Стой си в раздела на Oneplus защо ден и нощ киснеш тука ? Аз ще ти кажа защо ,защото сте двама или трима ,където сте си купили новите Плюсове и темите ви седат неактивни със седмици . Защо няма повече потребители на тази супер марка ? И ако нещо ме дразни в телефона ми на секундата съм го пуснал да се продава ,точно никога няма да робувам на дадена марка! И в този момент ,ако си търся топ устройство пак ще си купя Ултра, за мен е най-балансираният телефон за момента .
Теми: 14
Член от: 2012-05
Устройства: Samsung S23Ultra
(2020-05-18, 10:43:45)any9 написа: https://www.wondamobile.com/
Тука има Снапдрагон и доставят в Европа. 5G без eSim, няма да работи Volte и самсунг пей. 2-рото ние го нямаме май, а някой ще ми разясни ли за това Volte на какво ще пречи, ако го няма? Аз съм на А1 и защо си мисля, че го нямам....
Та да продължа, Google pay ще работи. Но няма международна гаранция. Има 12м, която я покриват те. Иначе цената не е лоша, но липсата на гаранция мен ме притеснява. Заслужава ли си според вас да се поръча?
VoLTE (Voice over LTE)
Подобрява свързването ( казват, че много по-бързо се случва ) и качеството е по-добро. Аз съм на теленор и го имам отдавна, но не можах да го намеря за мтел (А1), ако има потребители да споделят дали го поддържат
Според мен НЕ си заслужава, на първо място заради гаранцията и лично според мен преставянето на телефона няма да е чак толкова по-добро ( разбира се че има разлики, но....лично мнение )
When a man lies , he murders some part of the world
3 потребители изказват благодарност на OGIER за това мнение:3 потребители изказват благодарност на OGIER за това мнение
• any9, NaniG, OliQueenBG
Теми: 431
Член от: 2016-08
Устройства: SONY Xperia M4 Aqua, Samsung Galaxy A5 2016, Apple iPhone 8
Вместо да си правиш гимнастики, да продаваш стария и да взимаш нов без гаранция, си вземи направо Samsung Galaxy S20 Ultra, хем ще имаш топ флагман, хем ще си на по-малко загуба, вместо сега да продаваш единия и после другия, да се чудиш какво да го правиш, след като му изтече гаранцията, която не е много сигурна.
Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey ---> Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue
(Последна редакция: 2020-05-18, 13:59:57 от
hazART.)
Теми: 14
Член от: 2012-05
Устройства: Samsung S23Ultra
(2020-05-18, 14:28:11)any9 написа: А благодаря, таблет не искам
Точно и заради това не взех него в началото
Прекалено е голям според мен, особено за женска ръка 
В размера разликата не е толко усезаема, НО в теглото се усеща бая. И определено не е за жена според мен !
Дори аз на 1та седмица мислех да го сменя с 20+, защото за пръв път свикнах толко трудно
Изпратено от моят Samsung S20U/ SM-G988B с помощта на Tapatalk
When a man lies , he murders some part of the world
2 потребители изказват благодарност на OGIER за това мнение:2 потребители изказват благодарност на OGIER за това мнение
• any9, NaniG
Член от: 2012-12
Устройства: Samsung Galaxy S20+
Проблема при Exynos не е, че батерията не държи докато ползваш телефона. Да, хващаш го зареден на 100%, не го пускаш от ръце 8 часа и изкарва 8 часа примерно. Но! Проблема е там, че без да пипаш телефона батерията пада почти толкова бързо, колкото и когато го използваш. Стои ти в джоба и за 2-3 часа си с 15-20% надолу без да си го докосвал. Това е основния проблем на Exynos.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
(Последна редакция: 2020-05-18, 20:27:30 от
ivan_vylka.)
Член от: 2012-12
Устройства: Samsung Galaxy S20+
За разлика не мога да дам мнение, понеже модел със Snapdragon не съм имал, но Exynos 990 сложи край на моето дългогодишно доверие към Samsung. Никога, ама никога не съм имал по-проблемен Samsung до сега, повече няма и да имам, ако ще самолет в телефона да съберат и без пари да го дават.
Но това все пак си е мое мнение, който все още му се радва на телефона и му харесва, със здраве да го ползва. Аз излишни нерви обаче нямам да се чудя какво да огранича, за да ми изкара деня.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch 4
Samsung S20 Plus Samsung S10 Samsung Note 9
Теми: 6
Член от: 2011-03
Устройства: Samsung Galaxy S23 Ultra 512
(2020-05-18, 20:12:09)ivan_vylka написа: Стои ти в джоба и за 2-3 часа си с 15-20% надолу без да си го докосвал. Това е основния проблем на Exynos.
Това твърдение е "леко" преувеличено. Ултрата вечер когато си лягам (около 23:30-00:00) я откачам от зарядното на 100% и сутринта като стана около 08:00 е на 96%. Тоест за почти 8 часа е загубила 4-5%, което си е напълно допустимо.
Samsung Galaxy S23 Ultra Cream 512GB
Samsung Galaxy Watch 4 Classic 46mm Silver
Sony WH-XB910N