Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

LG G8S - Лични впечатления
#1

Какво ми харесва и какво не ми харесва в LG G8s.

Какво ми харесва:
Харесва ми на първо място самия дизайн, леко наподобява дизайна на Айфоните със заоблената рамка, плоския гръб без каквито и да е извивки и естествено напълно плосък дисплей, на който пасва идеално стъклен протектор, който вероятно е 2 лв. в алито. Аз го купих за 10 лв. с поставянето от асеновградски магазин. Харесва ми, че има поне 2 вида защитено заключване, които работят безотказно, бързо и надеждно. Третия вид може и да е надежден, но бавен и проблемен. Харесва ми камерите как снимат и трите. Хубаво е да имаш пълен набор от камери, а не както е чистата G8-ца без телефото. И трите камери снимат с еднаква експозиция, с добър детайл и цветове, бърз фокус, добра стабилизация и много добър звук при видео заснемане. Телефото камерата е само 2Х, но до 5Х увеличение става. Широкоъгълната няма това изкривяване по краищата като на V20 и за разлика от него е с повече пиксели (13) и както казах експозицията е еднаква с другите сензори. Снимките ги гледах на 43 инча UHD телевизор и са много добре дори когато се кропват. Още не съм пробвал повечето режими на камерата, например портретен режим при видео. 
Харесва ми стерео звука от високоговорителите, от жака за слушалки също. Харесва ми екрана. Имах леки резерви към амолед екраните относно вредата на очите и шима, но нямам никакви забележки. Дори на минимална яркост не забелязвам шим. Ползвам го в режим кино, тъй като според всички ревюта на този режим цветовете са най-точни, а и на мен така най-много ми харесва. Но съм включил и True View, който променя цветовете на дисплея според околната светлина. Включен ми е и  HDR при гледане на видео. Също и комфортния изглед от залез до изгрев. Харесва ми бързината и плавността. Дори след час непрекъсната игра, не усещам загряване или промяна в работата. 6GB. RAM са напълно достатъчни, и мисля че ще са достатъчни за следващите 2-3 год. След като при V10 и V20 бяха достатъчни 4 GB. в продължение на 5 год. и все още са достатъчни, не смятам, че скоро ще имам проблем с 6GB RAM. Харесва ми батерията, държи поне 2 пъти повече от тази на V20 и точно толкова колкото на Поко в момента. Е, неговата държеше повече в началото, но с ъпдейти я прецакаха. Изкарвам спокойно деня и ми стига. Харесвам нововъведенията в софтуера. Тук си признавам, че някои от тях са взети от MiUi, например рекордера на екрана, ограничаването на фоновите процеси, авто рестарта по график и отварянето на App Drawer с плъзгане нагоре по дисплея. Авто рестарт не ползвах, не ползвам и сега. Не знам дали Xiaomi са ги измислили, но Покото ги имаше. Иконата за App Drawer може да се маха, кооето също ми харесва. До колкото си спомням LG бяха първите, които имаха двата вида начален екран, с App Drawer и без него. Първоначално го бяха махнали този с App Drawer, но имаше много оплаквания от потребители и бързо го върнаха. Харесва ми софтуера. Харесва ми, че го вадиш от кутията, вкарваш си акаунта, инсталираш си приложенията, правиш си първоначалните настройки и после само ползваш. Единствената настройка, която не ми хареса по подразбиране и я промених е тази на дисплея. Няма ограничаване на автостартирането, няма ограничаване на фонови процеси, няма допълнителни настройки на 3 места за да ти идват известия, абе взимаш и ползваш. Като взех Покото трябваше да инсталирам много допълнителни приложения защото стоковите му не работиха както трябва или нямаха настройки. Сещам се за 3 в момента:
Не работеше блокирането на входящи обаждания  и дигитален филтър - Инсталирах др. приложение за блокиране.
Нямаше синхронизация  с гугъл на приложението бележки - Инсталирах Keep. Видео плеъра никакви настройки - Инсталирах MX плеър про.
Нямах известия до ноча първоначално. Пуснаха едно приложение в маркета и го купих. След седмица от Xiaomi ги оправиха в бетата. В стабилния по-късно.
Тук си ползвам стоковите. Общо взето съм си инсталирал всички обичайни програми, които винаги инсталирам и не съм търсил заместители на стоковите програми. Всичко е изпипано и работи както трябва. С изклпчение на Hand ID де Big Grin Ползвам си и стоковата клавиатура и е много добра. Има всичко, което имат и другите клавиатури, даже някои настройки много преди да ги имат другите. Поко имаше 2, нито с едната пишех безпроблемно, нито с другата. Той си имаше проблеми и с дисплея де.
Софтуера е супер оптимизиран и няма излишно точене на батерията. Ако нещо я точи, телефонът те предупреждава на време и ти предлага да му ограничиш фоновите процеси. Такива се оказаха само 2 приложения - App&Game 4PDA и Snap Tube. Ограничих ги и нямам проблеми. Друго не се сещам в момента. Ако има нещо, питайте.

Какво не ми харесва:
Нещото, което не ми хареса вече го казах - шейната за картите Big Grin Другото е огромния ноч, но мен лично не ме дразни. Вече съм бил с Покофон, на който също е огромен и там не ме дразнеше. Такъв шарпнес аз не забелязвам и снимките през деня наистина ми харесват. Нощни не съм правил много, но от двете, които направих и сравних с V20, тези от V20 малко повече ми харесват. Той обаче има една настройка за премахване на шум в снимките, а аз не харесвам да има шум. Не ми харесва, че е стъклен, защото съм принуден да го ползвам с кейс. А този, който идва в комплекта има един борд ли кво да го нарека, който прави с около 3 мм. по-дебел телефона, но пък със сигурност ще предпази гърба от счупване. Все още продължавам да не харесвам стъклени телефони, но какво да се прави, нямам избор. Гърба е красив иначе с това огледално покритие, но е магнит за отпечатъци. Не ми харесва селфи камерата в режим портрет, някак си замъглява снимката и предава съвсем различен цвят на кожата. В нормален режим го няма този проблем. Аз обаче за щастие не си падам по селфитата.
Малко ми идва тих звука при разговор на високоговорител. За вкъщи става, но в колата на стойка не знам дали ще го чувам. Има един бутон обаче, който включва максималната сила и се чува добре, но се появява когато увеличаваш звука по време на разговор. Кофтито е, че не остава включен и след разговора и трябва да се натиска всеки път. Hand ID също не ми харесва, че не работи както трябва за разлика от жестовете, но лицевото и пръстовия са ми достатъчни. DAC е ясно, че има и захранва без проблем над 50 омови слушалки, но не е Quad и е 1 стъпка назад от този на V20 относно силата на звука. Друго, което да не ми харесва няма. Със сигурност обаче превъзхожда и V20 и Покото в много неща, едно от които е камерите. И трите камери правят много добри снимки с една и съща експозиция и широкоъгълната няма това изкривяване в краищата, което има V20.


LG G8s и LG V20
[-] 8 потребители изказват благодарност на vargala81 за това мнение:
  • Dowper, dp4u4umi6ev, ganchev, Harbinger, Marto.g, martoo, nowhere, oxuboxu
Цитирай
#2

Страхотно ревю, браво. И аз си чака един Mirror White да ми пристигне след около 10 дни. Smile Иначе ето за какъв шарпнес говоря, отляво е Г8с, отдясно е Ми9. Имайте предвид, че снимките съм ги свалил от чата на фейсбук понеже там ги сравнявахме с моя приятел и ме мързи сега да свалям оригиналите от гмейл и да ги кропвам наново. Big Grin

[Изображение: 30673173_m.png]
[Изображение: 30673176_m.png]
[-] 2 потребители изказват благодарност на nowhere за това мнение:
  • oxuboxu, vargala81
Цитирай
#3

Не знам кои от кой са, но тези от ляво като че ли повече ми харесват.


LG G8s и LG V20
[-] 1 потребител изказва благодарност на vargala81 за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#4

Написал съм коя, коя е. Да, тези отляво може би изглеждат по-добре, но са шарпнати много. На втората снимка особено с дървото при корените, можеш да видиш как на Ми9 е по-меко и реалистично, а при Г8с е супер шарпнато. Но пък Г8с предава цветовете по-реално.
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#5

Прочел съм ти мнението по диагонал явно,  щом не съм забелязал че си ги написал Big Grin Или още съм спал.


LG G8s и LG V20
Цитирай
#6

Използвате ли някакви аксесоари? Калъфчета, протектори? Ако да, откъде и какви? Понеже нищо не се намира почти за този телефон. Smile
Цитирай
#7

Ползвам кейса от комплекта. Стъклен протектор ми сложиха в един асеновградски магазин за 10 лв. Безименна марка, ония погледна дисплея, взе един протектор и пасна идеално. Малко около ноча не покрива както трябва, тоест отвора за самия ноч е по-голям, но отстрани тамън дойде. Преди това бях в dice.bg и пробвахме някакви стъкла от Айфон, но не паснаха както трябва. Единия леко закриваше камерата, другия идваше точно по дисплея и имаше опасност кейса да го избута и навдигне. В Ситител май има някакви стъкла и кейс, провери там. Търси точно за модела G8s, че някои продават за чистата G8-ца и не стават.


LG G8s и LG V20
[-] 2 потребители изказват благодарност на vargala81 за това мнение:
  • nowhere, oxuboxu
Цитирай
#8

nowhere, 600 лв. https://forum.androidbg.com/showthread.p...pid1624700

В MediaMarkt също е толкова https://www.mediamarkt.de/de/product/_lg...63620.html


LG G8s и LG V20
[-] 2 потребители изказват благодарност на vargala81 за това мнение:
  • nowhere, oxuboxu
Цитирай
#9

Е той май го е поръчал вече. Изтърва промото.

Sent from my LG V50 ThinQ using Tapatalk

LG Wing & LG G8X Thinq & LG V50 ThinQ & LG G7 ThinQ & LG V35 ThinQ
[-] 2 потребители изказват благодарност на ganchev за това мнение:
  • nowhere, oxuboxu
Цитирай
#10

Благодаря ти vargala81, но вече, както отбеляза ganchev съм го поръчал и чакам да пристигне. Smile Кейса и аз може този от комплекта, приятеля ми каза, че бил хубав и качествен, а явно протектор ще се търси отнякъде.
[-] 2 потребители изказват благодарност на nowhere за това мнение:
  • ganchev, vargala81
Цитирай
#11

Мойте лични впечатления за 2-3 месеца ползване за хората които се колебаят за покупка на телефона.

1во плюсове . дисплей , камери , производителност , звук , IP68 ,3D лицево разпознаване , дизайнй да не забрава нещо ... Телефона е перфектен няма да збъркате съотношение цена качество номер 1 в момента.

2ро минуси . 
1-Според мен единствения голям минус е снимките при много слаба осветеност да поясна на автоматичен режим снимам. При добра светлина камерите са прекрасни надявам се да пуснат фикс или софтуер който да подобри снимките на тъмно. 
2-Понеже в БГ не е най комерсиялния телефон почти е невъзможно да си намериш кейс .
3-Много бавни ъпдейти. Работи перфекно не забива , но още сме с андроид 9
4-Според някой в форума телефона е широк и е труден за работа с една ръка. За това го тествайте ...на мен ми е добре , но на вас може да не ви е ОК.
5-За хората които не позват протектори кейсове е хлъзгав което е нормално за стъклен телефон според мен.
Може да добавяте минуси за да са нясно хората какво си купуват .

(2020-06-02, 08:35:18)nowhere написа:  Благодаря ти vargala81, но вече, както отбеляза ganchev съм го поръчал и чакам да пристигне. Smile Кейса и аз може този от комплекта, приятеля ми каза, че бил хубав и качествен, а явно протектор ще се търси отнякъде.
Кейса е качествен ,но прави телефона по широк и доста по дебел заради едни ръбове на гърба . Аз си взех от ситител един за 8лв и е много зле а на друго място не намерих и сега го ползвам без гръб и без стъклен протектор. Дано да не го изпусна.
[-] 1 потребител изказва благодарност на kiril271 за това мнение:
  • vargala81
Цитирай
#12

17ти ден след покупката, викам чакай да го подържа малко без кейс, тоест гол.
До сега не го бях държал без кейс, освен в Спиди. Леле леле, това нещо не иска да стои в ръката, хлъзга се, ама все едно сапун държиш... Сякъш нарочно ги правят така, че да го изпуснеш и да си купиш нов. Порадвах му се 5 мин. и го облякох с кейса
Иначе усещането без кейса е друго, приятно, и без проблем палеца стига до другия край на дисплея. С оригиналния кейс ми е малко трудно, пак стигам но с повече усилие.

Да допълня нещо от първия пост. Та както казах там:
"Софтуера е супер оптимизиран и няма излишно точене на батерията. Ако нещо я точи, телефонът те предупреждава на време и ти предлага да му ограничиш фоновите процеси. Такива се оказаха само 2 приложения - App&Game 4PDA и Snap Tube. Ограничих ги и нямам проблеми."
Един ден нарочно ограничих 24 приложения, които не ползвам. Сложих и черна тема, като направих всички често ползвани приложения с черна тема. Без Хром, той си остана с бялата тема тъй като много ми натоварва очите като чета на черен фон. Поне тук във форума беше така с черната му тема. Иначе телеграм, Ютуб, Маркета + всички стокови и тапета на началния екран бяха черни. Батерията ми изкара приблизително толкова, колкото и с бяла тема и без блокирани приложения. Върнах си бялата тема и махнах ограниченията на вс. приложения. Софтуера отново ме предупреди за Snap Tube, че израсходва много батерия на заден фон, ограничих го и повече не мисля да се занимавам да изкарам някоя минута повече с батерията.


LG G8s и LG V20
[-] 4 потребители изказват благодарност на vargala81 за това мнение:
  • Dowper, ganchev, nowhere, oxuboxu
Цитирай
#13

Защита от прах и вода IP68 , OLED дисплей , стерео високоговорители , безжично зареждане , corning gorilla glass 6 на задния капак , microSD слот до 2ТБ , 3.5 жак за слушалки , 3Д инфра червено лицево разпознаване , Snapdragon 855 за 700лв. Кажете друг смартфон с такива параметри за тази цена. Аз не можах да намеря!
[-] 5 потребители изказват благодарност на kiril271 за това мнение:
  • alexbg67, Bavarche, Dowper, oxuboxu, vargala81
Цитирай
#14

Факт е, че телефона просто е страхотен за парите си и няма конкурент до, че и над 1000лв. не знам защо му е такава цената, да обикновено на LG им падат цените доста, но чак пък толкова.... но това е добре за нас. Пък нека заблудените дават по 700-800лв. за телефони, които са КЛАСИ под G8S и да си хулят LG. Wink
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#15

Факт е, че телефонът е супер за парите си и даже се замислям да го взимам, ама кой си и какъв си ти да квалицифираш хората?

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Цитирай
#16

Мисля, че цената си му е много нормална за едногодишен модел. Преди 3 год. купих едногодишен V20 за 729 лв. (нов) а продадох Мейт 9, който бях ползвал 9 месеца за 700 лв. V20 го ползвах 2 год. и 5-7 месеца (изключвам времето в което ползвах Поко - 5 месеца). За това време беше се поизтрила сивата боя на долната пластмаса около USB порта и в двата ъгъла. Ползван е без кейс. Мейт 9 за 9 месеца страничните лайсни му се бяха надрали яко, а е ползван винаги с оригиналния кейс.


LG G8s и LG V20
[-] 1 потребител изказва благодарност на vargala81 за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#17

(2020-06-14, 09:45:45)gurcayy написа:  Факт е, че телефонът е супер за парите си и даже се замислям да го взимам, ама кой си и какъв си ти да квалицифираш хората?

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Не мисля, че те интересува кой съм и какъв съм. Smile Няма как да дадеш същите пари за нещо, което дори не се и доближава до този модел и да не си заблуден. Ако ти имаш твое мнение за нещата ок. Wink

Варгала, да, ама преди 3г. си е було преди 3г. и сега ценита са други, по пътя на логиката и на това, което се случва би трябвало да е по-скъп, не че се оплаквам де хаха. Но на фона на другите производители, които за същите пари не предлагат и половината неща...
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#18

То защо някой трябва да е заблуден, хората плащат за нещо, което ги кефи, например като имаш Xiaomi с най-добро съотношение цена, качество, какво значение има от това, като не ти харесва, а го имаш, за да знаеш, че си се прецакал най-малко.
Не плюя Xiaomi, но хората затова ги купуват най-вече, на мен ми харесват и бих дал над 1000лв., просто защото ми харесва, а не защото ще се прецакам най-малко.

Samsung Galaxy A5 2016 GOLD ---> Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey
[-] 1 потребител изказва благодарност на hazART за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#19

Принципно си прав, аз по-скоро визирах хейтърите на марката, въпреки да не изглежда точно така. Аз също гледам да взимам това, което ме кефи, като разбира се взимам предвид и за цената си какво предлага.
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#20

(2020-06-14, 11:02:43)nowhere написа:  Не мисля, че те интересува кой съм и какъв съм. Smile Няма как да дадеш същите пари за нещо, което дори не се и доближава до този модел и да не си заблуден. .......

Спокойно. Никой не го интересува кой си и какъв си.
LG G8 си заслужава най-много от миналогодишните телефони. Цена, хардуер, софтуер, ..... . Обаче имат един проблем, не се продават в Европа, поне не официално. Преди 4 месеца трябваше да вземам телефон на жената. Тя е фен на LG, но не беше ползвала техен апарат от 3 години и искаше отново да е с техен модел. Официално се предлагаше само от Виваком. Имаха налични само 2 бр. (G8X) и то в София. Търсех G8S, но бях готов да дам малко над 1100 лв. за G8X. В последствие се отказахме да дадем толкова пари за мострен телефон, стоял с месеци по витрините.
Ако сега беше с LG, щеше да е сред тези 1-2% незаблудени, но все още е към онези ( в това число и аз) 98-99% заблудени потребители.
Ти и Баварчето сте интересни личности. Той беше със Самсунг и плюеше по Хуявей. Сега обърна плочата. Ти докато беше със S10e, не даваше лоша дума да се каже за процесор, батерия, ...... .
Но добре си постъпил. LG G8S е по добър от S10e.

1916 
[-] 2 потребители изказват благодарност на milss за това мнение:
  • fifth_root, martoo
Цитирай
#21

На тези хора им викат фурнаджиийски лопати колега Smile .
[-] 1 потребител изказва благодарност на martoo за това мнение:
  • milss
Цитирай
#22

Милс, факт, че батерията се държеше доста добре, но ми костваше някои усилия, които просто не си заслужаваха да се правят за даден телефон, иначе телефона си е много добър, със страхотни размери, камера и въобще цялостен пакет. А за процесора специално обаче не дъм коментирал изобщо, то няма и какво, всеки интересуващ се от телефони знае, че ескимосите са в дъното на класацията, въпреки че флагманските им процесори се представят много добре. Не виждам да го оплювам модела или нещо подобно? Wink Аз на марки не робувам като някои хора, със С10е изкарах около 5 месеца и толкова бъгове в софтуер на телефон не бях виждал. Преди това бях с П30 около 8-9 месеца и 1 бъг не е имал. Всеки да го разбира, както иска. Перфектен телефон няма, G8S също си има своите кусури.
[-] 2 потребители изказват благодарност на nowhere за това мнение:
  • Bavarche, oxuboxu
Цитирай
#23

(2020-06-14, 14:53:03)nowhere написа:  Милс, факт, че батерията се държеше доста добре, но ми костваше някои усилия, които просто не си заслужаваха да се правят за даден телефон, иначе телефона си е много добър, със страхотни размери, камера и въобще цялостен пакет. А за процесора специално обаче не дъм коментирал изобщо, то няма и какво, всеки интересуващ се от телефони знае, че ескимосите са в дъното на класацията, въпреки че флагманските им процесори се представят много добре. Не виждам да го оплювам модела или нещо подобно? Wink Аз на марки не робувам като някои хора, със С10е изкарах около 5 месеца и толкова бъгове в софтуер на телефон не бях виждал. Преди това бях с П30 около 8-9 месеца и 1 бъг не е имал. Всеки да го разбира, както иска. Перфектен телефон няма, G8S също си има своите кусури.

Това е идеята на темата. Утре някой ако се чуди дали да си купи няма значение кой телефон ...да прочете какво мислят хората които са го ползвали . Аз съм написъл мойто мнение . Аз ще се радвам като си сменям телефона ... Модела който съм си харесал да има такава тема за да преценя дали си заслужава. Перфектни телефони няма дори да струват 3к. Кофти че флагманите на компанийте преминаха доста от одавна мойта психологическа граница от 800 лв.
[-] 1 потребител изказва благодарност на kiril271 за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#24

С голям скептицизъм подходих към G8s. Но постепенно бях многократно приятно изненадван.
Бързо реагиращ, без никакъв лаг. Безпроблемно работещ. Никакви бъгове. Няколко ъпдейта по сигурността, които нищо не влошават Smile .
Батерията предостатъчно издържа. Дори два дена карам без презареждане. Ако много го тормозя вечер го дозареждам, но от 35-40% до 100.
Много добре оптимизиран софтуер.

Изпратено от LM-G810 с Tapatalk

И нещо по-маловажно - в бенчмарковете "бие" "колегите" си. По-бърз е от Galaxy S10+, P30 Pro и другите от същото "поколение". Дори и Note 10+ 5G. Не че е нещо важно. В ежедневната употреба всички съвременни телефони си работят еднакво.
Но батерията, пак повтарям - "КЪРТИ". От към SOT "бие" флагмани от следващото поколение, които дори имат много по-големи такива.[Изображение: b7a6994258854560b4f1a5820b0c8b5d.jpg][Изображение: b5de7b72a2c68ca4b4e7859b24fca935.jpg]

Изпратено от LM-G810 с Tapatalk

СоТ[Изображение: 5777b0102f5bcb4f8c193f19b8a7bed5.jpg]

Изпратено от LM-G810 с Tapatalk

Както и да го погледнеш . . .
Много добро представяне . . . [Изображение: f7a2d6ca22d6487d14d200daf3724e19.jpg][Изображение: 4845dc7ff52ac9bde24519d64edf24df.jpg]

Изпратено от LM-G810 с Tapatalk

"Perfection is not attainable, but if we chase perfection we can catch excellence."--- Vince Lombardi
[-] 3 потребители изказват благодарност на oxuboxu за това мнение:
  • Dowper, ganchev, vargala81
Цитирай
#25

@nowhere , какво стана, пристигнали твоя G8s? Нищо не казваш, сподели мнение. И ако може, се запиши в темата за преброяване.


LG G8s и LG V20
[-] 1 потребител изказва благодарност на vargala81 за това мнение:
  • Vi70
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)