Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mi Note 10 Lite използва виртуален сензор за близост
#1
Shocked 

Вижте какво намерих в Mi форума - Elliptic Labs Launches Two New Design Wins with Xiaomi Mi 10 Youth and Mi 10 Lite Smartphones
Изглежда наистина Mi Note 10 Lite няма хардуерен сензор за близост- използва се жироскопа и селфи камерата на телефона...
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Доколкото виждам става на въпрос за Ми 10 Лите и Ми 10 Ют, а не Ми Ноут 10 Лите.
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • insanefen
Цитирай
#3

(2020-07-12, 18:39:30)nowhere написа:  Доколкото виждам става на въпрос за Ми 10 Лите и Ми 10 Ют, а не Ми Ноут 10 Лите.
Прав си! Даже и сега, докато препрочитах статията все си мислех, че чета Mi Note а не само Mi lite... Тия тотално ни баламосаха с титлите на телефоните от една и съща серия. Интересното е, че някой сподели клип на разглобяване на Mi Note 10 Lite и там също не се споменава за хардуерен сензор за близост...
Цитирай
#4

Не знам какъв е сензорът на Mi Note 10 Lite, но често се случва да не работи както трябва и да не ми гаси екрана по време на разговор. Като чета по разни форуми, доста хора се оплакват от подобен проблем...
[-] 1 потребител изказва благодарност на tsvetanm за това мнение:
  • sindel
Цитирай
#5

(2020-07-13, 13:01:20)tsvetanm написа:  Не знам какъв е сензорът на Mi Note 10 Lite, но често се случва да не работи както трябва и да не ми гаси екрана по време на разговор. Като чета по разни форуми, доста хора се оплакват от подобен проблем...
Ей, хора, ще вземете да ме откажете от покупка. Сега ми излиза на добра цена с преподписване в Теле_ор и взех да се зачитам подробно- някой казва wifi- я му бил зле (слаб), проблеми с екрана (ghost touches), позеленяване, сензора за близост не работи нормално (софтуерен или хардуерен проблем е това?),липса на адекватен протектор, проблеми с bluetooth (не намира автомобилни CD плеъри, други устройства освен гривните на Xiaomi)... Но това е информация събирана от всички възможни места- reddit, mi.com/forum, gsmarena (секция коментари). Направо вече взех да се чудя- наистина ли има толкова често срещани проблеми или са само изолирани случаи?

P.S. - Има нов ъпдейт на Global ROM, който поправя работата на сензора за близост (чакаме да видим EU ROM Fix)
Цитирай
#6

За сега други проблеми не съм наблюдавал. Не мога да кажа дали причината е в софтуера или хардуера, но е често срещано оплакване. При първоначалната настройка телефонът ми се ъпдейтна до 11.0.5. С него имах проблем със сензорът за близост. В събота инсталирах РОМ от Xiaomi.eu (пак 11.0.5.). Имам чувството, че с него по-рядко ми светва екрана по време на разговор.

Прочетох в 4PDA, че днес са пуснали 10.0.7., който уж оправял проблема. Но някой потребители казват, че нищо не се подобрява.
Цитирай
#7

Здравейте, преди няколко дни закупих Xiaomi Mi Note 10 Lite, но и аз срещам проблема със сензора за близост. Още преди да го включа му сложих нано протектор, както и оригиналния кейс, който е в комплекта, за да не го надраскам преди да изтече 14 дневния срок, ако реша да го върна. Актуализира се системата до MIUI Global 11.0.10 Стабилна 11.0.10.0 (QFNEUXM) и версия на Андроид 10 QKQ1.190825.002. В коментар някъде четох, че след актуализация се оправял този проблем, но при мен не се оправи. И след като видях, че е започнал да пише имейл в джоба ми започнах да разпитвам какво да правя, при което бях посъветвана да махна нано протектора и да видя дали той не пречи, но и това не бе проблема, защото продължи да си светка екрана, когато му е кеф по време на разговор и съответно да натискам различни неща из менюто. Последва махане и на оригиналния кейс, за да видя дали и той не пречи, защото доста "обгръща" телефона. Проведох разговор и светна само веднъж в края на разговора, като през това време нарочно го отдалечавах и приближавах към ухото си, за да видя дали като светне ще изгасне и всичко беше както трябва, но баш накрая реши да светне и аз вече много се притесних. Разбрах от разпитванията, че няма адекватен протектор за този модел и ако и няма и такъв кейс, който да не създава проблеми, то аз вече сериозно се замислям дали да не го върна и да се възползвам от отказа от покупката, който все още имам до няколко дни. От сайта ми препоръчаха да пробвам с връщане на фабрични настройки преди да го върна, но това още не съм го правила. Ще го направя и това в опит да разбера дали ще се оправи.
Моля да ме посъветвате тези, които вече имат телефона от повече време, защото съм пред голяма дилема, а и времето ме притиска да реша как да постъпя. Много го харесвам, но не е опция за мен с този проблем, както и ако трябва да го държа "гол и бос", сиреч без кейс и протектор.
Очаквам с нетърпение да споделите вашите впечатления, за да мога да си направя извод!

Поздрави!
Цитирай
#8

(2020-07-28, 07:29:26)stelkata написа:  Здравейте, преди няколко дни закупих Xiaomi Mi Note 10 Lite, но и аз срещам проблема със сензора за близост. Още преди да го включа му сложих нано протектор, както и оригиналния кейс, който е в комплекта, за да не го надраскам преди да изтече 14 дневния срок, ако реша да го върна. Актуализира се системата до MIUI Global 11.0.10 Стабилна 11.0.10.0 (QFNEUXM) и версия на Андроид 10 QKQ1.190825.002. В коментар някъде четох, че след актуализация се оправял този проблем, но при мен не се оправи. И след като видях, че е започнал да пише имейл в джоба ми започнах да разпитвам какво да правя, при което бях посъветвана да махна нано протектора и да видя дали той не пречи, но и това не бе проблема, защото продължи да си светка екрана, когато му е кеф по време на разговор и съответно да натискам различни неща из менюто. Последва махане и на оригиналния кейс, за да видя дали и той не пречи, защото доста "обгръща" телефона. Проведох разговор и светна само веднъж в края на разговора, като през това време нарочно го отдалечавах и приближавах към ухото си, за да видя дали като светне ще изгасне и всичко беше както трябва, но баш накрая реши да светне и аз вече много се притесних. Разбрах от разпитванията, че няма адекватен протектор за този модел и ако и няма и такъв кейс, който да не създава проблеми, то аз вече сериозно се замислям дали да не го върна и да се възползвам от отказа от покупката, който все още имам до няколко дни. От сайта ми препоръчаха да пробвам с връщане на фабрични настройки преди да го върна, но това още не съм го правила. Ще го направя и това в опит да разбера дали ще се оправи.
Моля да ме посъветвате тези, които вече имат телефона от повече време, защото съм пред голяма дилема, а и времето ме притиска да реша как да постъпя. Много го харесвам, но не е опция за мен с този проблем, както и ако трябва да го държа "гол и бос", сиреч без кейс и протектор.
Очаквам с нетърпение да споделите вашите впечатления, за да мога да си направя извод!

Поздрави!
Активирай "Rise to wake" има го в темата на mi note 10 lite.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Цитирай
#9

За да не правя нова тема ще попитам тук, постоянно ми се включва дисплея в джоба, сменя песни, опитва се да се отключи, и съответно понякога го вадя и телефона е блокиран за известно време. Най-лошото е, че ми маха песни от спотифая, ще го трясна тоя китайски боклук скоро... Тва мога ли да го оправя по някакъв начин? И да и при мене сензора за близост не работи както трябва, просто си го заключвам като говоря.

Samsung Galaxy S6 edge - LG V10 - Samsung Galaxy S7 edge
Цитирай
#10

(2020-07-28, 19:41:28)dksan написа:  За да не правя нова тема ще попитам тук, постоянно ми се включва дисплея в джоба, сменя песни, опитва се да се отключи, и съответно понякога го вадя и телефона е блокиран за известно време. Най-лошото е, че ми маха песни от спотифая, ще го трясна тоя китайски боклук скоро... Тва мога ли да го оправя по някакъв начин? И да и при мене сензора за близост не работи както трябва, просто си го заключвам като говоря.
Актуализирай до последната версия на MIUI 11.1.xx (ако версията е MIUI 11.0.xx, няма да стане). След това активирай "Rise to wake". Изкючи " Double tap to wake " и би трябвало да изчезнат проблемите. Последно - сподели ако работи.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Цитирай
#11

(2020-07-28, 19:41:28)dksan написа:  За да не правя нова тема ще попитам тук, постоянно ми се включва дисплея в джоба, сменя песни, опитва се да се отключи, и съответно понякога го вадя и телефона е блокиран за известно време. Най-лошото е, че ми маха песни от спотифая, ще го трясна тоя китайски боклук скоро... Тва мога ли да го оправя по някакъв начин? И да и при мене сензора за близост не работи както трябва, просто си го заключвам като говоря.

Пробвай да активираш лицево отключване, с него не би трябвало да ти се отключва в джоба. Аз засега нямам големи проблеми със сензора за близост, ползвам телефона вече 3 дни. Без стъклен протектор съм, само със силиконовото гръбче от комплекта. Чакам да ми доставят в един магазин протектор, но не е ясно кога точно ще стане, и дали няма да почне да създава проблеми след това...
Цитирай
#12

(2020-07-28, 07:29:26)stelkata написа:  Очаквам с нетърпение да споделите вашите впечатления, за да мога да си направя извод!

Поздрави!

Връщай го докато е време. Сензора за близост няма да се оправи.

P4
  
Цитирай
#13

Няма много теми за този телефон, а сега вече е на доста примамлива цена от порядъка на 500 лева, та се чудя, дали да взема него или Редми Ноут 9 Про.
Гледах ги в един магазин и този ми харесва повече, най-малкото защото изгрежда по-елегантен. Девятката си е тухличка, особено ако му се сложи и силиконов протектор. Но от друга страна, не съм имал телефон с извит дисплей и не знам дали ще ми допадне, а в магазина нямаше ток(батерия) и не можах да го включа, за да се ориентирам.
Съвсем от друга страна пък, Ми 10 Лайт 5 Г и Ми 10Т Лайт също са варианти в приблизително същия цетови клас, а разликата май е основно в едното 5Г, което по никакъв начин не ме интересува, а и едва ли нашите оператори ще включат поддръжка точно на тези модели в обозримо бъдеще, така че направо не знам как да постъпя.

Ще бъда благодарен, ако някой от ползвателите сподели мнение и наблюдения, дали и доколко са изчистени проблемите, които се обсъждат, с последните актуализации на РОМ-а, както и дали телефона си заслужава като цяло.

П.П. В момента ползвам Редми Ноут 5 Про и ми е напълно достатъчен като показатели, но след повече от две години, батерията вече не е на ниво.
Цитирай
#14

Xiaomi Mi Note 10 Lite е с AMOLED дисплей, по0нов чип, батерията е по-голяма от на Redmi, камерата е по-добра, само няма стерео звук, а Redmi има. Но и Mi серията е по-висок клас от Redmi, по-хубав е.

Samsung Galaxy A5 2016 GOLD ---> Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey
Цитирай
#15

(2020-12-10, 11:45:23)ivjordan написа:  Няма много теми за този телефон, а сега вече е на доста примамлива цена от порядъка на 500 лева, та се чудя, дали да взема него или Редми Ноут 9 Про.
Гледах ги в един магазин и този ми харесва повече, най-малкото защото изгрежда по-елегантен. Девятката си е тухличка, особено ако му се сложи и силиконов протектор. Но от друга страна, не съм имал телефон с извит дисплей и не знам дали ще ми допадне, а в магазина нямаше ток(батерия) и не можах да го включа, за да се ориентирам.
Съвсем от друга страна пък, Ми 10 Лайт 5 Г и Ми 10Т Лайт също са варианти в приблизително същия цетови клас, а разликата май е основно в едното 5Г, което по никакъв начин не ме интересува, а и едва ли нашите оператори ще включат поддръжка точно на тези модели в обозримо бъдеще, така че направо не знам как да постъпя.

Ще бъда благодарен, ако някой от ползвателите сподели мнение и наблюдения, дали и доколко са изчистени проблемите, които се обсъждат, с последните актуализации на РОМ-а, както и дали телефона си заслужава като цяло.

П.П. В момента ползвам Редми Ноут 5 Про и ми е напълно достатъчен като показатели, но след повече от две години, батерията вече не е на ниво.

С Mi Note 10 Lite съм и нямам никакви проблеми- нито с габаритите, нито със софтуера (има дребни бъгове, но ще ги изчистят). Първи телефон ми е със извито стъкло и честно да ти кажа не ми прави впечатление, даже ляга по- добре в ръката. Имай предвид, че е малко тежичък и ще ти уморява ръката, но на фона на всички нови телефони, май 200+ грама вече са стандарт.
Цитирай
#16

ivjordan
    Няма много теми за този телефон, а сега вече е на доста примамлива цена от порядъка на 500 лева, та се чудя, дали да взема него или Редми Ноут 9 Про.
    Гледах ги в един магазин и този ми харесва повече, най-малкото защото изгрежда по-елегантен. Девятката си е тухличка, особено ако му се сложи и силиконов протектор. Но от друга страна, не съм имал телефон с извит дисплей и не знам дали ще ми допадне, а в магазина нямаше ток(батерия) и не можах да го включа, за да се ориентирам.
    Съвсем от друга страна пък, Ми 10 Лайт 5 Г и Ми 10Т Лайт също са варианти в приблизително същия цетови клас, а разликата май е основно в едното 5Г, което по никакъв начин не ме интересува, а и едва ли нашите оператори ще включат поддръжка точно на тези модели в обозримо бъдеще, така че направо не знам как да постъпя.

    Ще бъда благодарен, ако някой от ползвателите сподели мнение и наблюдения, дали и доколко са изчистени проблемите, които се обсъждат, с последните актуализации на РОМ-а, както и дали телефона си заслужава като цяло.

    П.П. В момента ползвам Редми Ноут 5 Про и ми е напълно достатъчен като показатели, но след повече от две години, батерията вече не е на ниво.


И двата ги имам у нас!
MI Note 10 Lite е доооста дебел! Амолед дисплей, леко пресилен контраст на Ауто, батерията е слаба! Уж толкоз хвалят снапдрагъна - ала бала. Изкарва колкото моя S20 +! Макс 2 дни!
Redmi note 9 pro е по тънък,по-голоям дисплей IPS, батерията му е поне 2х по добра и издържлива! Разбира се тук ще кажете , че чиспета е незнам си какъв, но горния Амолед си харчи! Има слот за карта и стерео. За мен е телефона , който по-си заслужава парите. 128Гб е 449лв в Технополис. За 500 лв се взима 64Гб версията на Mi Note10 Lite, но няма слот за карта - пак казвам.

Да споделя и нещо дразнещо в Mi Note10 Lite - АОD не изключва, при уж зададено време, през което да не работи??!?!
И Второ, пак АОД работи или постоянно, или не - няма опция да се вкл. с почукване или при нотификация, както е при Самсунг примерно. Нещо което е куцо и недомислено..

Galaxy S II.... S4,  Galaxy S6 Gold Platinum > Galaxy S8 Plus, 64GB, Coral Blue>Galaxy S20 + Cloud Blue
Цитирай
#17

(2020-12-11, 17:33:04)mitakabs написа:  ivjordan
    Няма много теми за този телефон, а сега вече е на доста примамлива цена от порядъка на 500 лева, та се чудя, дали да взема него или Редми Ноут 9 Про.
    Гледах ги в един магазин и този ми харесва повече, най-малкото защото изгрежда по-елегантен. Девятката си е тухличка, особено ако му се сложи и силиконов протектор. Но от друга страна, не съм имал телефон с извит дисплей и не знам дали ще ми допадне, а в магазина нямаше ток(батерия) и не можах да го включа, за да се ориентирам.
    Съвсем от друга страна пък, Ми 10 Лайт 5 Г и Ми 10Т Лайт също са варианти в приблизително същия цетови клас, а разликата май е основно в едното 5Г, което по никакъв начин не ме интересува, а и едва ли нашите оператори ще включат поддръжка точно на тези модели в обозримо бъдеще, така че направо не знам как да постъпя.

    Ще бъда благодарен, ако някой от ползвателите сподели мнение и наблюдения, дали и доколко са изчистени проблемите, които се обсъждат, с последните актуализации на РОМ-а, както и дали телефона си заслужава като цяло.

    П.П. В момента ползвам Редми Ноут 5 Про и ми е напълно достатъчен като показатели, но след повече от две години, батерията вече не е на ниво.


И двата ги имам у нас!
MI Note 10 Lite е доооста дебел! Амолед дисплей, леко пресилен контраст на Ауто, батерията е слаба! Уж толкоз хвалят снапдрагъна - ала бала. Изкарва колкото моя S20 +! Макс 2 дни!
Redmi note 9 pro е по тънък,по-голоям дисплей IPS, батерията му е поне 2х по добра и издържлива! Разбира се тук ще кажете , че чиспета е незнам си какъв, но горния Амолед си харчи! Има слот за карта и стерео. За мен е телефона , който по-си заслужава парите. 128Гб е 449лв в Технополис. За 500 лв се взима 64Гб версията на Mi Note10 Lite, но няма слот за карта - пак казвам.

Да споделя и нещо дразнещо в Mi Note10 Lite - АОD не изключва, при уж зададено време, през което да не работи??!?!
И Второ, пак АОД работи или постоянно, или не - няма опция да се вкл. с почукване или при нотификация, както е при Самсунг примерно. Нещо което е куцо и недомислено..
Не използвам AOD, харчи здраво батерия. Нотификациите пък за пропуснато обаждане направо ги няма...
Цитирай
#18

Благодаря за коментарите!
В крайна сметка го взех, тъй като нищо от изброените не е от особено значение за моят начин на ползване.
64 GB памет ми е повече от достатъчна, едва ли ще напълня и половината, AOD не ползвам. Това с нотификациите е малко куцо, но на Редми Ноут 9 Про (приятелката ми е с такъв) диодчето, или каквото и да е там, е направо невидимо, така че разлика не виждам.
Дразнят ме някои нещо, като например списъка с контактите, както и набирането, но вероятно ще свикна или ще ги сменят с някой следващ ъпдейт.
Цитирай
#19

(2020-07-28, 20:43:58)p_v_a написа:  Актуализирай до последната версия на MIUI 11.1.xx (ако версията е MIUI 11.0.xx, няма да стане). След това активирай "Rise to wake". Изкючи " Double tap to wake " и би трябвало да изчезнат проблемите. Последно - сподели ако работи.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Моят е с версия 12.0.2.0 и прави този проблем със сензора.
Преди години имаш друг апарат на Xiaomi и имаше същият проблем и за това и го смених.
Сега разчитах, че активирането на тази функция ще оправи нещата, но проблема си го има.

Дали мога да пробвам още нещо?
Цитирай
#20

Актуализирах до следващата версия на софтуера и ситуацията чувствително се подобри, дори според мен вече работи нормално. Деактивирах и "Double tap to wake" и вярвам, че ще стане по-добре.
А бях решил да го връщам въпреки цялата разправия.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)