Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

#1

Преди два дни си измих телефона стабилно под чешмата и после имаше малък проблем ...най вероятно е влязло вода в клавиша за звука + ...защото като намаля звука автоматично се усилваше иначе бутона кликаше след 4 часа проблема изчезна ,но мисля да не го мокра повече.  С LG G6 нямах проблеми и то на доста по сериозно мокрене
[-] 1 потребител изказва благодарност на kiril271 за това мнение:
  • oxuboxu
Цитирай
#2

А аз мислех да направя клип под вода в планинско езеро на мънички рибки.
Пък ти ме уплаши.

Изпратено от LM-G810 с Tapatalk

"Perfection is not attainable, but if we chase perfection we can catch excellence."--- Vince Lombardi
Цитирай
#3

G6 е правен в Корея, G8s в Китай Big Grin


LG G8s и LG V20
[-] 2 потребители изказват благодарност на vargala81 за това мнение:
  • Dowper, Marto.g
Цитирай
#4

Това ми се е случило веднъж преди два дни . Иначе от както съм го купил го мокра. G6 usb то ми се беше напълнило с мъх от дрехите и от редовното мокрене се беше втвърдило и кабела не влизаше до край ...лесно се вадеше и прекъсваше ту зарежда ту не. В сервиза техника ми каза че воден телефон няма и по добре да не го мокра ......нищо че е IP68 ,но като знаех какво съм го правил не го послушах и продължих да го мокра ...но нямах проблеми.
Цитирай
#5

По добре не го мокри за да не стане беля.
Цитирай
#6

Ами те затова не признават гаранция ако е влезнала влага, а уж сертификати, това онова...
Ако е за разговори в дъжд, то аз съм си говорил с всички телефони по време на слаб дъжд, даже съм снимал и ведео с V20 например. А ако вали много силно, едва ли ще ти се говори по телефона.
Никога, ама никога в живота си не съм имал повреден телефон от одавяне. А не е като да не съм мокрил. Даже жена ми имаше LG GD 510 Pop, на който батерията беше почнала да държи по ден само. Изтърва го в тоалетната, като престоя във водата поне 2 мин. Извадих му батерията, подсуших го със сешуар, оставих го с отворен заден капак на терасата на слънце за час, сглобих го и до днес си работи, а това стана 2008-2009 год. След това намокряне батерията започна да държи повече.
Аз имах някакъв Сименс Ц45 или 55, не помня. Веднъж в много силен дъжд и 1 педя вода по улицата падна във водата при слизане от колата. Бързах да се прибера заради силния дъжд и въобще не съм усетил. Намерих го след 5 мин. позвънявайки си с телефона на жена ми и просто видях как екрана свети във водата. Та и той работи още дълго след това. Процедурата, която направих беше като първата.


LG G8s и LG V20
[-] 1 потребител изказва благодарност на vargala81 за това мнение:
  • Dowper
Цитирай
#7

Това е един от плюсовете на телефоните със сменяема батерия, че като го намокриш, махаш батерията и просто чакаш да изсъхне.

Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey ---> Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue
[-] 1 потребител изказва благодарност на hazART за това мнение:
  • vargala81
Цитирай
#8

Ip 68 е индустриален стандарт за БЕЗОПАСНО използване на ел. устроиства във водна и прашна среда. То ест устройството което е покрило стандарта след тестове е задължително да има тези качества. Това не е някъв рекламен надпис да го лепкат насам натам. Аз тия дни удавих един P40pro и Хуавей Германия се опитват да се измъкнат от гаранция. Ще се съдим ако трябва. Мокрил съм над 20 телефона с IP 67/8 и едно Сони беше глътнало малко. Смениха ми го гаранционно без хър мър.
И едно пояснение. Ако телефона е мокрен в студена вода и се остави на топло(слънце) се появява конденз от вътре. Както става със студената бира. Тогава вече е кофти.

Телефоните са преходни, особено в моите ръце !
[-] 1 потребител изказва благодарност на Bavarche за това мнение:
  • nowhere
Цитирай
#9

Баварче, да не те отчайвам и тук, ама и да се съдите и да не се, на никой проозводител гаранцията НЕ покрива щети от мокрене. Това СОНИ са ти го сменили, съм почти сигурен, че е било някъде в зората на ИП67 телефоните, защото отдавна всички производители са си променили политиките и изрично си пише, че не се покрива. Ако си много настоятелен и те са благосклонни може и да стане нещо, но в случая не си прав.
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • Dowper
Цитирай
#10

По-добре му вземи един водоустойчив калъф, поне ще знаеш, че няма да му стане нищо. Ти добре правиш врътки с магазините, но сега с тази водоустойчивост, ако не ти я признаят, гориш.

Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey ---> Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue
Цитирай
#11

Да за Сонито е вярно. Беше 2017та. Знам за политиките на производителите. Знам също и че подвеждаща реклама си е сериозно нарушение на потребителските ми права. И правата си знам де.

Телефоните са преходни, особено в моите ръце !
Цитирай
#12

Ами успех в такъв случай. Да ни държиш в течение, че ми е интересно как ще се развие цялата ситуация. Разбира се надявам се накрая всичко да свърши добре за теб.

Иначе хубаво си знаеш правата, ама как ще докажеш къде, как и за колко време си го мокрил? Това е абсолютно недоказуемо. Дет се вика и нас можеш да ни лъжеш, а реално да си се гмуркал с него (примерно). Плюс това каква им е рекламата на Хуаувей за П40 Про относно ИП68? Понеже доколкото знам, всеки производител има препоръки как да се ползва. Например Самсунг казват, че ИП68 не е подходящ за плажа (тоест за море) или за басейн, а само за чиста вода и че гаранцията не покрива щети от вода. Тоест няма никаква подвеждаща реклама - всичко си го пише черно на бяло.

S20 FE Snap + Xiaomi Watch S1
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • Dowper
Цитирай
#13

Точно, щом пише, че при намокряне не се покрива от гаранцията, повече няма какво да се търси. Аз за G6-та решиш, че ще го тествам още първата година в басейна - или щях да го хвърля или да си го ползвам и занапред под вода, а не да се чудя да го потапям ли или не. Еми оцеля и си го ползвам.
[-] 1 потребител изказва благодарност на Dowper за това мнение:
  • nowhere
Цитирай
#14

То ако гаранцията покриваше всяко едно удавяне,всички хора щяха да ги давят 1, 2 месеца преди да им изтече гаранцията, за да им дадат нов.

Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey ---> Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue
[-] 2 потребители изказват благодарност на hazART за това мнение:
  • Dowper, nowhere
Цитирай
#15

Именно, затова се чудя Баварето как я мисли схемата, че ще проработи.

S20 FE Snap + Xiaomi Watch S1
Цитирай
#16

Имат си начин да тестват как и от къде е пуснал вода телефона. Ако издържа както си му е реда и да искаш не можеш да го удавиш. Трябва да му отвориш СИМ слота или умишлено да продупчиш говорителя. Ще те хванат. Ако видят че е пуснал при всичко плътно затворено от някое съединени и е ясно - дефект. Така беше със Сони 2017та като им го дадох удавен. Тогава беше пуснал през мембраната на говорителя но тя си беше здрава. То ест няма следи от насилие да го кажем.
И пак ви повтарям. IPxx е индустриален стандарт , не е измислен от някоя фирма та да го ползва както си иска. Щом за дадено изделие е получен този стандарт, значи изделието трябва да го покрива. Стандарта е точно и ясно дефиниран. Не може да се изменя и ограничава от никой освен от издателя. Все едно БМВ да кажат, че тяхните PS не са като на другите. Или дължината на купето дадена в сантиметри е различна от сантиметрите по принцип.

Телефоните са преходни, особено в моите ръце !
Цитирай
#17

Те стандарта си го покриват, гаранцията при намокряне не!
Цитирай
#18

Телефона до като е нов всичко с защитата от намокряне може да си е наред,но след време при загряване,изпускане на телефон или друго е възможно някъде да се отлепи и хирметичноста да се изгуби.За това и фирмите не поемат намокрени телефони,пък всеки да си решава дали ще го мокри.
Цитирай
#19

Повтаряме едно и също няколко пъти, но телефона има сертификат и покрива изискванията, въпросът е, че Huawei определя дали да влезе в гаранцията тази екстра. А както казах няма смисъл, защото всеки ще се възползва, като го дави няколко месеца преди да му изтече гаранцията, за да му дадат нов.

Apple iPhone 8 Space Grey ---> Samsung Galaxy Note 9 Midnight Black ---> Apple iPhone 11 Pro Max Space Grey ---> Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue
Цитирай
#20

Така е да. Аз го разбирам Баварчето, нормално след като е набил толкова кинти и сега му се иска да намери под вола теле, уви, ще си остане с желанието. За което съжалявам, ама по някой път истината е кофти и боли.

S20 FE Snap + Xiaomi Watch S1
[-] 1 потребител изказва благодарност на nowhere за това мнение:
  • Dowper
Цитирай
#21

1ви ябълката си написа че при намокрен телефон не покрива гаранцията после бях прочел същото за huawei и samsung .... Това беше докато бях с G6 и реших да прочета всичко от кутията цялата документация и никъде не пишеше ,че при намокряне не покрива гаранцията и за това бях спокоен ...за мен G6 си е воден телефон в басейни водни парзалки нямаше нито един бъг от водата топла студена ...явно са го направили добре .... Сега с G8s ще съм по предпазлив. ...след година мога да го тествам поне, ако се развали ще ме е яд по-малко. Винаги съм се чудел ако изгасне под чешмата как ще докажа че не съм го потопил 3метра под вода и за повече от час. Ако все пак някой реши да го мокри и усети проблем по добре да го изключи за 5часа защото не можем да махнем батерията.
Цитирай
#22

Слабоста им е в бутоните след поредното намокряне под чешмата ...започна сам да се активира гугъл асистент ,предните пъти се ебаваха бутоните за сила на звука.... Като поисъхне се оправя...факт е че влуза вода през бутоните на рамката и ако водата достигне по на вътре от бутоните може да стане много зле
Цитирай
#23

@Bavarche какво стана с удавения П40 Про?

S20 FE Snap + Xiaomi Watch S1
Цитирай
#24

От вчера имам проблем сензора за близост и сензора за осветеност спряха да работят. Измих го с с намокрена кърпичка и тръгнах на работа след около час ми трябваше да звънна и телефона беше изключен. Пробвах да го включа не става след малко реших да задържа бутона 12 сек и чак тогава се стартира, но доста работи не работеха пръстовия отпечатък не работеше , но след известно време и няколко рестарта се оправи . В смарт доктор има опция да тестваш хардуера и пише че няма отговор за 2та сензора за близост и осветеност. Според мен дори да е влязла влага вече е исъхнала доста топло е ..Някой ако има идеи да пише
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)