Здравейте, наскоро закупих Redmi Note 9 Pro втора ръка (голяма грешка) и забелязах, че работи единствено на 2G следователно интернета е доста зле.Пробвах с ресет на фабрични настройки, с други карти, APN настройки но без успех.Ще се радвам на всякаква помощ.Благодаря.
Дано телефона не е предвиден за азиатския пазар т.е честотите на 3g и 4g да са различни или поне преди имаше разлики. Сега би трябвало и Китайските версии да работят тук, но не съм 100 % сигурен. Виж да не е бърникано по скритите менюта но запомни кое как е било да не се прецака нещо друго!
*#*#4636#*#*
Оградил съм как е при мен на Poco F2 pro. Това го има и за двете сим карти!
Ако се направи промяна трябва рестарт на телефона.
Изпратено от моят POCO F2 Pro с помощта на Tapatalk
(Последна редакция: 2021-02-05, 15:41:13 от rosenirs.)
За съжаление това не проработи, в това меню точно това което сте показали го няма, но пробвах с другите опции но след рестарт на телефона се връща към фабричното избрано.Иначе телефона е произведен за европейския пазар, закупен е от Англия.Възможно ли е проблема да е в антената и подлежи ли на ремонт.
Може да пробваш с програмката "Network Signal Guru" да видиш кои честоти са активирани, обаче иска ROOT. Преди време с нея бях изключвал неизползваеми в България честоти, но трябва да се действа внимателно. https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=765103