Теми: 2
Член от: 2020-08
Устройства: Samsung A7
Здравейте, колеги. Имам s10 plus и понеже лаптопа ми е бавничък реших да преместя файловете от него към флашка през otg. Свързах всичко и в началото всичко беше наред докато не ми изкара някаква грешка (не съм точно сигурен понеже телефона беше с locked display), но съм сигурен че най важните снимки бяха на флашката. Папката Camera беше със снимките и видеата, а другите две бяха празни. Викам си окей, извадих я и след като я вкарах наново папката със снимките беше празна и липсваха и от телефона снимките.. хора, помагайте??
*снимките са адски важни за мен и за семейството ми.. едва ли просто ей така ще се изгубят
*вкарах един .rar файл в опит да видя дали записва и нямаше проблем..
(Последна редакция: 2022-01-21, 05:28:21 от
MiddleJo.)
Теми: 6
Член от: 2011-03
Устройства: S23 Ultra
Най вероятно е от флашката. Някой флашки като се бъгнат когато започне трансфер на файлове в началото всичко е ок. Но след няколко секунди..обикновено 10 15сек зацикля. Особено при трансфер на много но малки файлове. Не знам дали има опция да си спасиш снимките. Не е като при харддиск.
Sony Ericsson experia X10I LG OPTIMUS 3D Samsung Galaxy Note 2. Note 3. Note 5. Samsung galaxy S8+, S10+ S20 Ultra S21 Ultra. S23 Ultra 1Tb
1 потребител изказва благодарност на gazibarev за това мнение:1 потребител изказва благодарност на gazibarev за това мнение
• sapiora
Теми: 1
Член от: 2018-01
Устройства: Huawei Y6 2017; Sony M4 Aqua
Опции винаги има, друг въпрос е цената.
При обработка на данни - без значение копиране или преместване - пакетите се трансферират един по един, с проверки на контролните суми. Чак когато целия файл е записан успешно на новото място - операцията приключва.
И ако е било преместване - старото място се декларира като свободно. Нищо не се трие!
Информацията все още е там. Не правете нищо с лаптопа, а потърсете някой - да я възстанови.
Ако запишете друга информация на същото място - тогава става почти невъзможно.
- Учителю, каква е тайната на истинското щастие?
- Никога не спори с идиоти.
- Учителю, не съм съгласен, че точно това е тайната!
- Така е, прав си!
Теми: 3
Член от: 2013-06
Знам, че е след дъжд качулка, но местене на критични данни не е добра идея. Аз само копирам и после се уверявам, че всичко е ок. Дори тогава не трия веднага, а държа нещата в източника до последно.
Снимките ти не са ли синхронизирани в гугъл фотос?
Gesendet von meinem ELE-L29 mit Tapatalk
(2022-01-21, 21:54:06)jivkojj написа: Знам, че е след дъжд качулка, но местене на критични данни не е добра идея. Аз само копирам и после се уверявам, че всичко е ок. Дори тогава не трия веднага, а държа нещата в източника до последно.
Явно не са - щом се налага да ги мести!
Често сменям - телефони, лаптопи, компютри ... - но никога не местя нищо! Всичко си върви след мен - в Google Drive, в OneDrive, в Dropbox ...
- Така е, прав си!
1 потребител изказва благодарност на jhoro за това мнение:1 потребител изказва благодарност на jhoro за това мнение
• sapiora
Теми: 6
Член от: 2013-07
Устройства: беше PMP 5770 D, сега Асус мемо пад 7 16гб
(2022-01-21, 21:54:06)jivkojj написа: Знам, че е след дъжд качулка, но местене на критични данни не е добра идея. Аз само копирам и после се уверявам, че всичко е ок. Дори тогава не трия веднага, а държа нещата в източника до последно.
Gesendet von meinem ELE-L29 mit Tapatalk
Трия единствено щом се уверя/проверя/, че копието е направено, и всичко е прехвърлено 100%
времето е като парите - никога не стига
2 потребители изказват благодарност на pepy1 за това мнение:2 потребители изказват благодарност на pepy1 за това мнение
• jhoro, sapiora
Теми: 4
Член от: 2015-01
Устройства: .
Копирането на голямо количество данни на един път ВИНАГИ крие риск-копи/пейст.Синтактична грешка в името на папката/файла,разлика между контролната сума,съвпадение на имената..има още причини.Системата спира процеса и чака решения от юзера.Записваш името на проблема и цъкаш "прескочи" и после започва ровенето.Друго решение е да ползваш софтуер за копиране на големи масиви,върши страхотна работа-процеса не спира,създава се лог,който ти отделя проблемни сектори-после се заемаш направо с тях.В твоя случай има лесно решение-свали диска от машината и го закачи на външен контролер/друг комп-фаловете са още там.Или повтори операцията,но с мониторинг на процеса-явно някъде крашва процеса.
1 потребител изказва благодарност на vertexe за това мнение:1 потребител изказва благодарност на vertexe за това мнение
• jhoro
(2022-01-22, 10:45:28)vertexe написа: В твоя случай има лесно решение-свали диска от машината и го закачи на външен контролер/друг комп - фаловете са още там.
За всичко съм съгласен, но за подчертаното - да напомня.
Информацията може да е още там, но едва ли е във вид на файлове. Ако е „бастисано“ инфото - във FAT табицата.
- Така е, прав си!
(Последна редакция: 2022-01-22, 11:42:51 от
jhoro.)
Теми: 5
Член от: 2013-12
Устройства: Samsung S23U/S22U/S21U/Note20U/10+/9/8/5/3
Ако flash-ката е тръгнала да се скапва (или дори само логически да си е затрила файловата таблица), аз бих наравил RAW копие 1:1 на цялатото нейно съдържание на диска.
После с различни приложения за търсене на header на снимки/клипчета от направеното копие може по-бързо да се възстановяват.
Дори без файловата таблица, ако flashката е била празна файловете няма да са фрагментирани ще може да се възстановят.
Моите предпочитания за копие WinHEX (Run As Administrator) Tools > Disk > Clone Disk на Phisical Media фалшката и за претърсване и възтановяване с GetDataBack от image файла.
И двете приложения са платени, но се намират и с регистрации.
Усмихни се . . . Животът е Хубав
Samsung S23 Ultra 5G, S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
(2022-01-22, 13:38:33)Чо :) написа: Ако flash-ката е тръгнала да се скапва (или дори само логически да си е затрила файловата таблица), аз бих наравил RAW копие 1:1 на цялатото нейно съдържание на диска.
Останах с убеждение - че се иска възстановяване инфото от диска!
Скапана флашка - я реагира, я не.
- Така е, прав си!
Теми: 2
Член от: 2020-08
Устройства: Samsung A7
Колеги, благодаря за отговорите. Хората се учат от грешките и това ми е било за урок. Станалото, станало!