Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Даунгрейд ли е S24 сравнение с S23
#1

Какво мислите Вие?
От нещата които аз изчетох за S24, оставам с впечатлението, че няма да я дочакам, а със ясно съзнание ще се хвърля на S23. Освен AI, всичко друго е или даунгрейд (чипсета Exynos 2400), или същото като на S23 (камери, памет, рам и т.н.)

Става въпрос за базовия (най-малкия галакси)
Цитирай
Аксесоари
#2

По всичко излезнало до момента със сигурност е на същото ниво или по-зле от към батерия и топлина. Поне за Европа където S24 и 24+ ще са с техния си ексинус, а ултрата със Sn8 Gn3. Другите подобрения ще са незначителни. Възможно е да видим повече подобрения при S24+, като го доближат още повече до Ultra-та. Но ме съмнява да стане, ще си подбият ултрата, която и в момента има плюсове само на хартия в сравнение с плюса.

Samsung Galaxy 23+
/256GB PhantomBlack/

Samsung Galaxy S9+ 
/ 64GB+64GB SD Card / CoralBlue   

OnePlus 3 
/ 64GB /SoftGold 

Цитирай
#3

След галимациите със S22 не бих ползвал устройство с Exynos. Знам, че доста хора нямаха моите проблеми, но сравнен със Sn8 Gen 2просто отстъпва на всички фронтове и на устройство за толкова пари е недопустимо да има такива изпълнения. Знам, че на тестовете разиките са минимални, но в реалния свят изобщо не е така, защото всеки си ползва телефона различно. Такива неща със загряване, тротълване и лагване не са търпими на флагман. То те и на среден клас не са търпими, но знаеш, че си дал 600лв. , а не 1600 - колкото компютър за fullhd гейминг!! Smile)
[-] 1 потребител изказва благодарност на mkoev за това мнение:
  • tony666
Цитирай
#4

S22 идваше с Gen1/2200 и не е сравним с Gen1+/Gen 2 които са next-gen чипове, нека не забравяме.

Downgrade си почна още след S21 и говорим за базовите модели, не за Ultra. Стандартния и Plus S20 имаха слот за карта, QHD резолюция и чипсет, равен на този при Ultra - SD 865 или Exynos 990, заедно с опции за до 12GB RAM (16 се предлага при Ultra варианта в някои региони, тук не съм виждал).

Какво получихме в S21/S22 ? FHD екран (без значение има ли това разлика за очите спрямо QHD, има ли го - не), липса на слот, липса на опция за 12GB RAM. В S22 поне се обнови сензора до GN5, като гамата GN не е флагманска но е достатъчно добра, GNV и GN2 са доста големи сензори ползвани при апарати на Vivo и Mi 11 Ultra, GN5/GN3 са по-малки но съвсем не лоши с добра чувствителност нощем.

Тази година смятам, че сеира ще е пълен ако всичко се потвърди , защото айде махни липсата на слот, аз също не ползвам отдавна microSD но освен, че ще се ползва същия GN сензор за поредна година, ще получим Exynos 2400 и до 8GB RAM. Единствения плюс е QHD от FHD и предполагам това е trade-in за Exynos, иначе щеше да е по-зле. За поредна година 8GB RAM. Да, те са достатъчни предвид, че са най-бързата налична RAM в момента но липсата на това и онова, дори и да не са популярни си е липса и спестени пари за производителя но не и за клиента, който пак ще получи висока цена за близко до миналогодишното на нова цена.

Ultra-та остава единствена опция като истинско флагман преживяване, а ако си спомняте - S20 линията нямаше единствено 108MP и 3.5x оптиката от Ultra, всичко друго - QHD, 120hz (тогава на FHD), 12GB RAM и един чипсет на всички апарати беше най-честното разпределение. Нарочно се downgrade-ва за да се купува Ultra а не всеки иска подобен размер плочка.

В този ред на мисли няма какво да ъпгрейдвам от S22 Ultra, като изключим новия Gen 3 дори ще downgrade-на 10x оптиката си за 5 само защото Samsung искат да борят Apple в тоя range, а 200MP сензор не виждам да дава някакви брутално различни неща от нашите 108MP. Има го подобрението, там е но не е "уау", разликите от S20 Ultra и кофти фокуса му ги има, но не и спрямо S23>S22. Да не говорим, че когато си хващаше фокуса S20 Ultra правеше съвсем добри снимки след няколко ъпдейта, изобщо не е такава издънка за каквато го изкарват. Фокуса му беше проблема, и тънката линия за същия извън която се мажеше доста. Но имам и някои добри кадри с него, които хич не са зле.

Надявам се S25 да въведе някакви подобрения, значителни и да си заслужава. Тоя AI и сега не го ползвам особено много за някакви въпроси или като асистент, само дето се хилих на приказката за пръдливата Габи. Питайте ChatGPT за да ви разкаже тази приказка. Хилих се със сълзи.
[-] 1 потребител изказва благодарност на Ivanov_1994 за това мнение:
  • tony666
Цитирай
#5

Тц, Chatgpt не я знае тая приказка

[Изображение: 509401914b3ace820e5825e3c4e502c7.jpg]

Gesendet von meinem ELE-L29 mit Tapatalk
Цитирай
#6

https://chatgptfree.ai/

Пробвай тук, ама сега я разказва по друг начин, преди беше брутален смях. Сега са се намесили животните от гората Big Grin
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)