(2015-04-06, 15:12:02)tarikatko написа: Във връзка с дефектите, при мене се получават от време на време примигвания, най забележими при светъл екран. И батерията не може да ми изкара повече от 4 часа на екран. При заспал таблет от около 23ч до 7 сутрин падна батерията от 30% на 13%, инсталирал съм "2 baterry pro" за пестене но и то не помага. Дайте съвет в каква посока да мисля и действам. Закупен е от ардес + застраховка.
Писах и в другата тема, не знам дали е позволено да си повторя оплакването и тук.
Става дума за Iconia А1-840FHD - това с батерията за мен е огромен проблем. Нашия таблет не изкарва и 3часа с включен wifi. През нощта, изключен, още не е решил колко батерия да потребява - понякога пада с 30% на нощ, понякога с 2%.
Имахме Iconiq A1-810 - еми беше железен. Да, резолюцията му беше малка, този екран сега е несравним, но пък при същата употреба стария го зареждахме на 2 дни, новия - по два пъти на ден

А стария имаше свалени сума ненужни приложения, този няма нищо - какво харчи толкова батерия?
Връщах го на тези, от които е купен - казаха че си вървял съвсем нормално, отказаха да го носят в "мост" за сервиз/преглед/смяна. Таблета е на около 1 месец - достатъчно за да е зареждан многократно и батерията да се е "разработила" /както ме успокояваха продавачите/.
Сега виждам, че не само на моя батерията да му пада бързо...така ли е при всички? Аз мислих, че ми се е паднала дефектна