Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Acer Iconia A1-840 - проблем/и
#1

Здравейте. За целта за която го взех -  предимно четене на книги - таблета е повече от добър! Но...  Като за начало екрана от време на време премигва, по някое време става с цветове почти като на черно-бял телевизор и се рестартира. Освен това при свързване на флашка с кабел я разпознава САМОпървия път! Като пробваш следващ път - все едно, че няма нищо!!! Това(а и другите проблеми НЕ се оправиха с хард ресет) И най- дразнещото - при инсталиране на софтуер ор Гугъл Плей най- честия надпис е: "Файлът на пакета не беше разпознат"  AngryИдеи някакви??!!
Цитирай
Зарядни и кабели usb-c
#2

(2015-01-14, 22:08:06)Muzikantaa написа:  Здравейте. За целта за която го взех -  предимно четене на книги - таблета е повече от добър! Но...  Като за начало екрана от време на време премигва, по някое време става с цветове почти като на черно-бял телевизор и се рестартира. Освен това при свързване на флашка с кабел я разпознава САМОпървия път! Като пробваш следващ път - все едно, че няма нищо!!! Това(а и другите проблеми НЕ се оправиха с хард ресет) И най- дразнещото - при инсталиране на софтуер ор Гугъл Плей най- честия надпис е: "Файлът на пакета не беше разпознат"  AngryИдеи някакви??!!

Здравей,

И аз имам същия модел и проблема с рестартирането. Хард ресета не помогна и май ще го нося в сервиза.
Цитирай
#3

Здравейте, и аз имам същият таблет, моят проблем е че за сега не мога да стартирам една игра - Angry Birds Go. Инсталира се и като се опитам да я стратирам неможе, изписава "Не отговаря". Някой има ли идея от какво може да бъде, дали и пречи нещо за да стартира?

Samsung Galaxy S5
Цитирай
#4

Здравейте, и аз имам същия проблем и е много дразнещ. Търсих из google но никакъв резултат.
Цитирай
#5

(2015-03-21, 12:16:53)tarikatko написа:  Здравейте, и аз имам същият таблет, моят проблем е че за сега не мога да стартирам една игра - Angry Birds Go. Инсталира се и като се опитам да я стратирам неможе, изписава "Не отговаря". Някой има ли идея от какво може да бъде, дали и пречи нещо за да стартира?

 В такъв случай най-добре е да се пише мейл на разработчика, може би има някаква несъвместимост.

★ ММ  &  iOS ★
Цитирай
#6

(2015-03-29, 08:12:28)alex.stankov написа:  
(2015-03-21, 12:16:53)tarikatko написа:  Здравейте, и аз имам същият таблет, моят проблем е че за сега не мога да стартирам една игра - Angry Birds Go. Инсталира се и като се опитам да я стратирам неможе, изписава "Не отговаря". Някой има ли идея от какво може да бъде, дали и пречи нещо за да стартира?

 В такъв случай най-добре е да се пише мейл на разработчика, може би има някаква несъвместимост.

Писах но няма отговор.

   Във връзка с дефектите, при мене се получават от време на време примигвания, най забележими при светъл екран. И батерията не може да ми изкара повече от 4 часа на екран. При заспал таблет от около 23ч до 7 сутрин падна батерията от 30% на 13%, инсталирал съм "2 baterry pro"  за пестене но и то не помага. Дайте съвет в каква посока да мисля и действам. Закупен е от ардес + застраховка.
  

Samsung Galaxy S5
Цитирай
#7

Откакто го купих (януари) имаше цели два ъпдейта, но се рестартира и т'ва е!!! Явно си е боклук! Чакам да излезе Андроид 5 (ако въобще го пуснат) - ако и тогава продължава със същите мизерии, го нося в сервиз.
Цитирай
#8

(2015-04-07, 08:52:08)Muzikantaa написа:  Откакто го купих (януари) имаше цели два ъпдейта, но се рестартира и т'ва е!!! Явно си е боклук! Чакам да излезе Андроид 5 (ако въобще го пуснат) - ако и тогава продължава със същите мизерии, го нося в сервиз.

Ами май всичките които имаме Acer -и с Атом процесори имаме проблеми .... Дано с лолипопа се оправят някои неща!!! Все пак с андроид 5 би трябвало да имаме 64 битова подръжка за атомчетата и дано се оправят и съвместимостите  с х86 архитектурите.
Цитирай
#9

(2015-04-07, 21:48:09)didonikolov написа:  
(2015-04-07, 08:52:08)Muzikantaa написа:  ... Чакам да излезе Андроид 5 (ако въобще го пуснат)...

... Дано с лолипопа се оправят някои неща!!! Все пак с андроид 5 би трябвало да имаме 64 битова подръжка за атомчетата...

От Acer по въпроса за Lollipop засега цари пълно мълчание. Излизезе някакъв нов смартфон с него, но за нищо друго не съм чул... За миналогодишните таблети, доколкото знам, все още се влачат по различните региони ъпдейтите на 4.4.2.
Вас, с тазгодишните може да ви огрее, но не вярвам това да стане преди лятото или есента.
Да не говорим, че това инфо не е много ясно какво точно означава.
Offtopic
Колкото до Atom - не харесвам Atom (коментирано другаде) - това е платформа (in order!!), която винаги е имала проблеми с производителността, не харесвам мечешкия начин на Intel да се намърда на всяка цена на пазара на мобилните устройства - по едно време тук таблет от ниския и средния клас освен с Atom-процесор почти не се намираше !

Maxon MX3204->Simens C35->Samsung C100 ->Sony Ericson T230->Nokia 6600->Nokia E51-Nokia C5->Xperia M-> Zenfone Max > Motorola G7 Power
Цитирай
#10

(2015-04-06, 15:12:02)tarikatko написа:     Във връзка с дефектите, при мене се получават от време на време примигвания, най забележими при светъл екран. И батерията не може да ми изкара повече от 4 часа на екран. При заспал таблет от около 23ч до 7 сутрин падна батерията от 30% на 13%, инсталирал съм "2 baterry pro"  за пестене но и то не помага. Дайте съвет в каква посока да мисля и действам. Закупен е от ардес + застраховка.
  

Писах и в другата тема, не знам дали е позволено да си повторя оплакването и тук.
Става дума за Iconia А1-840FHD - това с батерията за мен е огромен проблем. Нашия таблет не изкарва и 3часа с включен wifi. През нощта, изключен, още не е решил колко батерия да потребява - понякога пада с 30% на нощ, понякога с 2%.
Имахме Iconiq A1-810 - еми беше железен. Да, резолюцията му беше малка, този екран сега е несравним, но пък при същата употреба стария го зареждахме на 2 дни, новия - по два пъти на ден  Bu А стария имаше свалени сума ненужни приложения, този няма нищо - какво харчи толкова батерия?

Връщах го на тези, от които е купен - казаха че си вървял съвсем нормално, отказаха да го носят в "мост" за сервиз/преглед/смяна. Таблета е на около 1 месец - достатъчно за да е зареждан многократно и батерията да се е "разработила" /както ме успокояваха продавачите/. 
Сега виждам, че не само на моя батерията да му пада бързо...така ли е при всички? Аз мислих, че ми се е паднала дефектна  Visslar
Цитирай
#11

Пусни скриншот да видим откъде може да този дрейн на батерията.

 
Цитирай
#12

 Заредихме батерията на 100% /първата снимка, 12:18ч/, накарах детето на играе на minecraft, с пуснат wifi. За два часа /втората снимка, 14:20/ батерията е на 30%. След още половин час вече е на 15%...
Вижда ми се бързичко, определено е доста по-бързо от другия таблет с който играха паралелно в мрежа и който падна от 100 на 60% за същото време и същото натоварване.
Яркостта е почти на минимум.
Според вас да го нося ли с оплакване, че му е дефектна батерията?
[Изображение: 8145874u.png]     [Изображение: 8145896r.png]    [Изображение: 8145900i.png]
Цитирай
#13

Така във връзка с всичките проблеми който имат всички...аз закупих таблета от Германия, където живея никога не съм имл каквто и да е от горе посочените бъгове...Играя игри тежки гледам филми, интернет тв жена ми го ползеа за како ли не минах през два ъпдейта и батерията ми държи около 7,8 часа екран...........нямам идея защо но моят таблет е учудващо добър зс парите си 189€ ...... И мисля че нямс да има Андроид 5 за този модел до колкото четох по немските форуми!!!

Забележка от Модератор:

Цитирането на последно мнение в темата е абсолютно забранено. Не се препоръчва цитиране на няколко поредни мнения. За да получи цитирания известие в Tapatalk, не е нужно да се цитира цяло мнение. Може да се копира името под аватара и да се постави в "нов отговор" по този начин Copy/Paste name: https://youtu.be/ojj6McL6orc или просто да се сложи @ пред ника на колегата когато го изписвате (пример: @username ).
Цитирай
#14

Моят таблет го закупих в България. Нямам никакви проблеми и съм супер доволен. Ако излезе 5-цата няма да го ъпдейтвам и така си е добре. Имах Нексус 7 когато го ъпдейтнах с 5-цата резултатът беше ужасен.
Цитирай
#15

Приятели, някой има ли информация за ъпдейт, любопитно ми е как ще се държи.
Цитирай
#16

Здравейте,
Моят таблет е А1-840, не е FHD но също така максимум 3 часа екран. Бързо пада батерията като не се изполва и постоянно го изгключвам на пълно, че като ми затрябва да има батерия. Инсталирам енергоспестяващи приложения, но без полза. Това не е нормално. От Ardes съм го купил и от нов е така и сега след 5-6 месеца без промяна. Аз мисля че и андроида му е бъгав. Имах преди него асус и леново, на които андроида им работеше по добре. Имам предвид и една игра която немога да инсталирам на Acer-a (angry bird go).

Samsung Galaxy S5
Цитирай
#17

Преди два дни излезе ъпдейт - само 104 мб е. Андроида си е същия, но гледам ядрото е ново, Нарочно държа машинката включена, и я гърча здраво ! Напоследък взе да се рестартира по 3-4 пъти на ден, а сега при всичкия чанч не го направи нито веднъж ! Освен това се включва с няколко секунди по- бързо... Абе, доволен съм - ясно е, че за парите му не може да очакваме чудеса, но особено рестартирането ме дразнеше мнооого. Пу, пу, да не му е уроки !!!
Цитирай
#18

Здравейте, моля за съвет - кой сервиз в София става въобще за нещо? Проблемът ми е,че 5 месеца след като взех таблета започна да се изключва сам ( или по- точно да заспива за вечни времена докато батерията не се разреди напълно- докато това не стане не реагира и на зареждане) и така ползваме го 2 седмици..след това 3-4 дни почивка...седем пъти беше на сервиз - някаква част му смениха,после дъното и накрая и батерията.... Без резултат... Не мога да сменя таблета защото в протоколите пише,че нищо му няма и упорито ми твърдят това...като му изтече гаранцията ще го хвърля но....моля дайте ми идея какво да правя  Sad
Цитирай
#19

Здравейте! Имаме такъв таблет от две години, Дядо Коледа го донесе на сина ми. Сина ми го беше подложил на жестока експлоатация и въпреки това, таблетчето работи до ден днешен без проблеми....... Или почти без проблеми. Беше започнал да заспива, без да се събуди, да се рестартира сам, защото беше наблъскани с ненужни приложения и игри. Проблемите изчезнаха след като ресетнах операционната система до заводските настройки и всичко се Никита и изтри. Сега работи стабилно, батерията си държи почти цял ден при експлоатация, но се появи друг досаден проблем. Таблета не може да се зарежда докато е включен. Трябва да го изключа, за да започне да се зарежда. Иначе все едно не си включил кабела, така си стои, без да реагира. Някой може ли да каже какъв може да е проблема? Дали е софтуерен или самия таблет нещо се е бъгнал?
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)