Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Антивирусна
#1

Може ли да ми препоръчате антивирусна за телефона или нещо друго, което ефективно да го защитава?
Цитирай
#2

Не ти трябва антивирусна. Само товарят телефона.

hTC Desire 510
Цитирай
#3

Какъв е смисъла от антивирусната за телефона? Един Adblock само ти трябва и нямаш грижи

OnePlus 6T - 8GB - Mirror Black
Galaxy S7 edge - Black Onyx
Moto G2 [CM14.1] Galaxy S2[Stock ,rooted] 

Цитирай
#4

Не товарят въобще ползвам eset и използва около 10mb ram За какво ми е този 4 ядрен процесор и един гигабайт рам тогава!Ако теглиш от други сайтове като мен ти трябва задължително антивирусна но ако теглиш само от google play няма смисъл.
Цитирай
#5

Не ти трябва тя със сигурност, от където и да теглиш.

 
Цитирай
#6

Dr.Web, има безплатна, олекотена версия в Плей стора.

VOG-L29
HW GT 2 Pro-A3D 
Цитирай
#7

Здравейте днес лепнах някакъв вирус който сам тегли и инсталира приложения . Няма спирка не помагат заводски настройки . ПРОБВАХ С КОМОДО НЕ СТАВА . Коя програма да инсталирам за да ме пази. Трябва да преинсталирам.
Цитирай
#8

Забрана да се теглят странични приложения активирана ли е?

 
Цитирай
#9

На таблета не е активирано от външни источници.  
Вече преинсталирах вече няма значение но да знаете че има вируси трябва сигурна антивирусна програма .
Цитирай
#10

(2015-09-15, 13:31:02)sev******* написа:  Не товарят въобще ползвам eset и използва около 10mb ram За какво ми е този  4 ядрен процесор и един гигабайт рам тогава!Ако теглиш от други сайтове като мен ти трябва задължително антивирусна но ако теглиш само от google play няма смисъл.

Само си въобразяваш, че есет ще те спаси от нещо. Мога да ти напиша едно приложение, което няма да ти хареса и есет няма да го хване, а ти ще си мислиш, че то те защивата. Тези така наречени антивирусни засичат само репортнати фрагменти от код които са зловредни, от новите такива не те пази и затова е безсмислено да имаш каквато и да е било антивирусна за смартфон с андроид. А това че имаш 4 или 50 ядра е все тая, ползвай ги заполезни приложения не за някакви глупости, които си мислиш, че те пазят от нещо.
Цитирай
#11

Андройд е linux , за linux няма вируси, НЕ го ли разбрахте че на андройд НЕ му трябват никакви чистачки, спеставащи батерия приложения и антивирусни

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi 9 SE > P40 Pro > Mi 9 SE > Oppo Find X3 Pro 5G > iPhone 13 Mini Starlight 512GB VIVACOM  Heart

Цитирай
#12

Колегата е прав не се занимавай с разни ...
Всичко е  реклама
само си товариш устройството.
(Adblock) e ключа за палатката.
Цитирай
#13

Що говорите, празни приказки? Андроид НЕ Е ЛИНУКС. Това че ползва Линукс ядро/силно модифицирано/, не го прави Линукс. Wink  При новите версии, като Андроид 7, можеш да ограничиш приложенията, до какво да имат достъп. Но нима забравихте, темата със скъпите СМС-си? Колко хора изгоряха, защото приложението което са свалили, пращаше СМС, на цена 6 лв. Wink Сега в Google play, уж няма такива приложения, ама хората не свалят само от там. Ако ползваш Андроид 4 на телефона, е необходима програма, която бе спряла такива 'вируси'. Аз съм ползвал dr.Web, която заедно с NOD32, бяха едиствените дето спират, тези 'вируси'. Поне не заблуждавайте хората.
Да не говорим, за десетките дупки в Андроид, дето се откриват.

I've learned that iOS is what Apple wants it to be and Android is, for better or worse, what you make of it
Цитирай
#14

Това не са вируси, а просто доброволно разрешаване на приложението да праща СМС Smile

И да Android е Linux

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi 9 SE > P40 Pro > Mi 9 SE > Oppo Find X3 Pro 5G > iPhone 13 Mini Starlight 512GB VIVACOM  Heart

Цитирай
#15

Аз за това написах 'вируси', в кавички. И не, Андроид не е Линукс. Колкото и да е странно. Ползва модифицирано ядро, но това не го прави, Линукс. А тези програми, дето пращаха СМС, се подвизаваха в Google play. Wink  И единствено dr.Web и NOD32, ги спираха.
А ако сваляш apk файлове, от други места, е препоръчително да ползваш антивирус.

I've learned that iOS is what Apple wants it to be and Android is, for better or worse, what you make of it
Цитирай
#16

(2016-11-26, 02:05:23)BGDropche написа:  Андроид е linux, за linux няма вируси, НЕ го ли разбрахте, че на Андроид НЕ му трябват никакви чистачки, спестяващи батерия приложения и антивирусни

Абсолютно вярно. Послушайте колегата, вместо да си товарите телефоните излишно. Единствената цел на подобен тип приложения е чрез заблуждение да убедят потребителя, че вършат работа, за да печелят, като се възползват от незнанието му.
Цитирай
#17

(2016-11-28, 08:46:13)abv86 написа:  Аз за това написах 'вируси', в кавички. И не, Андроид не е Линукс. Колкото и да е странно. Ползва модифицирано ядро, но това не го прави, Линукс. А тези програми, дето пращаха СМС, се подвизаваха в Google play. Wink  И единствено dr.Web и NOD32, ги спираха.
А ако сваляш apk файлове, от други места, е препоръчително да ползваш антивирус.
Според кой е препоръчително да се ползва антивирусна?

Пак ще се повторя - още днес мога да седна да напиша същото приложение със хубавите скъпички смс-и, и твоите антивирусни няма да го хванат, защото не знаят за това. Антивирусните спират само това за което са "обучени" да спират.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Цитирай
#18

Според практиката, а не според всезнайковци.  Wink Ако си с Андроид преди 5-та или 6-та версия, ти трябва. При останалите, вече имаш контрол, до какво имат достъп приложенията. И може да му забраниш, достъпа до конкретни функции. Не забравяй, че хората браузват (да ползвам модерна дума). А експлойти за мобилните браузъри, дал Бог. Та нима ще кажеш, защото ползва Линукс ядро, не му трябва защита?
Какво знаят и какво не знаят антивирусните, едва ли знаеш. За да напишеш такова приложение, те се водеха 'рекламни', трябва да вкараш и съответните 'екстри' в кода. Дето ги имаше и в xda, за програмистите, да печелят от СМС-си.
Излишно е да спорим, все едно да ми кажеш, че UNIX базирана ОС, е Линукс. Big Grin  Тънка разлика, ама разлика. Linux, е ядро/kernel/. Wink

I've learned that iOS is what Apple wants it to be and Android is, for better or worse, what you make of it
Цитирай
#19

Подтвърждавам казаното от @ndsbg, важно е потрбителя какви разрешения дава на инсталираното приложение и преди инсталация се дава списък на достъпа, от 4 години ползвам телефон с андроид и само един път съм имал проблем с приложение на андроид 4.4.2 излизаше ми съобщение на екрана след няколко секунди да си платя и т.н., от recovery го делнах без проблем. Нито един път не съм инсталирал антивирусна и често тегля програмки от нета.
Цитирай
#20

(2016-11-26, 02:05:23)BGDropche написа:  Андройд е linux , за linux няма вируси,...

За кое нямало вируси?  Visslar

(2016-11-28, 11:21:55)ndsbg написа:  ... Антивирусните спират само това за което са "обучени" да спират. ...

Точно така, но пък добрите такива ежедневно получават "вирусни дефиниции" т.е. получават "обучение" какво да спират ... Ако днес не може да спре нещо, то "утре" вече ще може ... уви винаги крачка назад ...


По темата: Антивирусна е нужна само в случаите които потребителя е *(цензура)*  и сам си натресе нещо ... Напълно излишна към днешна дата ...
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)