Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Android 5.1.1 CyanogenMod 12.1 6037Y
#26

Power button + Volume down Е скрииншот
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#27

Здравей! За Xposed версията ти не е за този ром по стара е за това така сдк: 22

http://forum.xda-developers.com/showthre...?t=3034811

Теглиш това от линка горе: xposed-v78-sdk22-arm.zip ; XposedInstaller_3.0_alpha4.apk

Първото го флашваш чрез рекъварито. Не съм го тествал не го ползвам.

За скриншота: Настройки/Бутони/ в раздела за power menu си активираш снимките. След това го задържаш и натискаш и то снима комбинация от бутоните не е активна в този ром или поне така мисля.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#28

Не бях сигурен в коя тема да пиша, за това ще пиша тук. Сега, направих една глупост инсталирах Debian, но останах с CM 12.1 а ми се ще да се върна на 4.4.2 та се чуда как да инсталирам драйверите на телефона за да го флашна с SP Flash Tool? Благодаря на всеки отзовал се.

Alcatel Idol 2 > HTC Desire 310 > Alcatel Idol 4 > Iphone 5s > Alcatel Idol 2>  Iphone 5 > LG Magna >Samsung Galaxy A3 2016 > Samsung Galaxy A3 2017
Цитирай
#29

https://www.youtube.com/watch?v=KD8Q79FusCg

Prestigio 4040->Galaxy S3 Mini->Lumia 520->Lumia 535->iPhone 4->Idol 2-> Idol 3 Mini -> Huawei P9 Lite->Huawei P20 Lite -> iPhone 7 -> iPhone XR
Цитирай
#30

Колега благодаря за рома сега оправил си споделянето на интернет добре ама нямам интернет като пусна мобилните данни в телефона , пуска нет само през хотспота а пък хората имат аз не телефона няма нет, ще може ли пак да оправиш
Цитирай
#31

Колега за жалост нямам интернет на телефона понеже ми е блокиран (ядосах се на оператора ще изтече другия месец). Искаш да кажеш че изобщо нямаш интернет на телефона а шарваш на другите?

Я пробвай този фикс това е редактиран  build.prop надявам се ще оправи проблема: net.zip

Аз се занимавам с по новия ром за жалост все още не мога да пусна камерата направо ме побърка този ром над 70 флаша и не иска и не иска направо ми се изчерпиха идеите, а иначе сравнение с този се държи много по стабилно.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#32

Пак същата работа Sad не споделя интернет
Цитирай
#33

Здравейте! Доста време ми отне обаче се справих та представям ви моя порт на CM 12.1. Изцяло портнат от мен.Android 5.1.1 CyanogenMod 12.1 6037Y
БЕТА 4

Големи благодарности на колегата "Al3XKOoL" от XDA заслугите са на него и всички останали. Рома е стабилен може да се използва за ежедневна употреба. 
За основа на рома съм използвал рома на Wiko Rainbow от този:   ЛИНК

Само че старата версия новата има доста сериозни бъгове (Проблем с кодеците, проблем с разговорите и т.н. Оправиха старите бъгове и направиха нови по сериозни). Ще чакам ъпдейт с всичко оправено!


Какво не работи в рома:

Лед индикацията при пропуснати обаждания. Може да използвате като алтернатива приложения от маркета (Prof Reminder)
По някога в редки случай SELinux става не разрешен (това се получава след рестарт по някога, може да го проверите в менюто "Всичко за телефона"). Ще изчезне мрежата ви и други неща. Оправя се като рестартирате  телефона ако и това н помогне влизате в рекъвари и чистите кеша и делвик кеша и ще се оправи.
В менюто "Всичко за телефона / Състояние" този раздел не работи( не влияе по никакъв начин на работата)
Офлайн зареждането работи но не излиза иконката с батерията.
Не излиза иконката за слушалките в статус бара.
Видеото е с лоша резолюция и записва само с вграденото приложение.
Няма NFC.
Радиото не работи в този билд.

Изтегляне:

Има две версии едната е с емолация на вътрешната памет като карта с памет а другата без емулация на вътрешната памет. Не мога да ги направя като при оригинала да си избираш коя да е основна в менюто.

С емулацията на вградената памет (работи и без карта с памет):

ИЗТЕГЛИ

Без емулация с основна външната карта с памет (не работи без карта с памет)

ИЗТЕГЛИ

Гугле приложенията:

ИЗТЕГЛИ

22.12.2015
Поправка:
1. Поправена е ussd - проверка на сметката и т.н.
Качвате зипа с рома и флашвате рома след това фикса и гапса. Ако сте го качили вече рома флашвате зипа и изчиствате делвик кеша и кеша. Това е!

ИЗТЕГЛИ


Важно! Понеже паметта на системната памет е около 570 мб. използвайте тези gapps понеже мястото не стига за нищо.  Има начин да се увеличи системната памет като се вземе от мястото за приложения при руснаците има урок как да стане обаче много ме съмнява този човек как го е реализирал и няма да го пробвам. Опитвам се аз да го постигна, като съм готов ще ви предоставя такъв начин. 
Това е! Приятно ползване.

TWRP 2.8.7.1 на руски. Може да се флашне и от друго къстам рекъвари или по начина в първият пост. С това съм в момента работи и се държи много добре с материал тема е вградена. 

ИЗТЕГЛИ

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#34

Като изкарам на началния екран widget-a за времето ми изписва "Problem in loading widget", а съм направил всичко както трябва?
Цитирай
#35

Здрасти! Не знам как така се е получило при теб ето снимки от преди малко пробвах ги бачкат. Както фабричният така и този на HTC който ползвам сега:


.png Screenshot_2015-12-27-21-26-59.png Размер: 101.93 KB  Сваляния: 35
 
.png Screenshot_2015-12-27-21-30-40.png Размер: 108.55 KB  Сваляния: 29


.png Screenshot_2015-12-27-21-30-58.png Размер: 48.23 KB  Сваляния: 30

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#36

След като се инсталира и се сложат файловете за времето, трябва ли да се правят други настройки?
От никъде не тръгва..
Цитирай
#37

В първия пост го има.
Трябва да се искарат аканутите за синхронизация в менюто там където е гугле акаунта добавяш и за времето и htc акаунта за да бачкат темите.
Инстлирай всичко от папката с лаунчара за да е всичко шест. Другите приложения са по избор. Има и други можеш да ги намериш тук:4pda.ru/forum/index.php?showtopic=565304


На края в първият пост.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#38

Рома е супер , а тва за картата ме дразни най много , всеки път когато трия далвик кеша трябва да чакам да ми оптимизира приложенията и чакам по 5-10мин , има друг начин за да разреши тоя проблем ,взимате си слушалки винаги в себе си и когато решите да звъните винаги с тях иначе все трябва да триете нещо , а иначе мерси за рома
Цитирай
#39

Здрасти колега! Благодаря! Били се опитал да ми опишеш по подробно какъв е точно проблема не мога да схвана мисълта ти, за да мога да ти помогна ако мога.

Иначе за делвик кеша така е понеже гугъл смениха средата сега е АРМ и тя по бавно написва делвик кеша, уж производителността е по голяма ала бала.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#40

Проблема е че когато избера определен номер от сим картата и го набера картата се изключва , а когато сложа слушалките проблема го няма
Цитирай
#41

Хм страна работа! То в Цаногена 12.1 няма как да ти покаже сим контактите можеш само да ги копираш или в паметта или в гугле акаунта ти. Говорим за оригиналното приложение. Премести ги или в телефона или в акаунта и няма да имаш проблеми.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#42

Да направих го вече , проблема е че се изключва картата и ми изписва че няма мрежа
Цитирай
#43

Ако си качил моя порт който съм правил такива проблеми няма да имаш, със старият порт и с по новите от 4pda ще ги имаш тези проблеми. До сега нито един път не ми е губил мрежа от както съм го инсталирал!

Сега наизлезеха два нови рома на базата която ползвам, проблема е обаче за да оправят видео заснемането са видоизменили кодеците и от там идва големия проблем за нашите телефони и самият порт. Не работи и цикли при тръгване каквото и да е видео не изтегля мета датата от тях, цикли пи заснемане на видео всичко каквото и да е свързвано с видео е кофти (такъв е и порта новият в 4PDA) това е и причината да не съм го портнал вече. За да е пълен кефа колегите от XDA са си направили и частен github за да не мога да видя къде са бърникали и да се опитам поне да си върна старите драйвери и те така.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#44

Имам един много кофти проблем, всеки път когато ми се изключи WiFi-a за да заработи трябва всеки път да рестартирам телефона.. Излиза една ! на WiFi и на сим картата.


Прикачени файлове
.png Screenshot_2016-01-03-14-31-04.png Размер: 25.38 KB  Сваляния: 22
.png Screenshot_2016-01-03-16-11-20.png Размер: 355.49 KB  Сваляния: 24

Alcatel Idol 2 > HTC Desire 310 > Alcatel Idol 4 > Iphone 5s > Alcatel Idol 2>  Iphone 5 > LG Magna >Samsung Galaxy A3 2016 > Samsung Galaxy A3 2017
Цитирай
#45

Шика това близалката ли е или китката със сменен просто дизайн?

Alcatel one touch idol => Alcatel one touch idol 2 / Timmy E86 =>Alcatel idol 3 4.7 => HTC 10 => Huawei Mate 10 PRO + Huawei Watch GT 2
Цитирай
#46

Гоше това е близалката, на нашите ядра за киткет 3.4.67.

Iv@|\|0V!  Не знам как да ти помогна не ми се е случвало такъв проблем много страна работа, виж в настройките на wifi дали може с някоя отметка да се реши проблема там: лоши връзки, регионал коде. Ако ти се занимава пусни един лог да го разгледам. Кога се получава така, често ли е, дай повече инфо нещо характерно ли правиш или произволно и т.н. Губи връзката с нета а е вързан за рутера, пробвай и с друг рутер ако имаш някъде връзка дали пак го прави. Аз го тествам на три рутера и няма такива бъгове.

Ако си пак с този бъг ще ти пусна после като се прибера да пробваш нещо.

.zip fix21.zip Размер: 266.41 KB  Сваляния: 4


Пробвай този файл, флашвай през рекъварито.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#47

Колеги намерих в 4пада нови два рома с 5.1,1 някой дали може да каже кой от двата е по добър за нашите телефони плюсове и минуси. 1 4pda.ru/forum/index.php?showtopic=609140&st=6060#entry46291280 2 4pda.ru/forum/index.php?showtopic=609140&st=5360#entry45490528
Цитирай
#48

А реален 5.1 ли е може ли да се сложи с програмата? Smile
Цитирай
#49

TrabantaBG: Как така дали е реален? Имаш предвид дали е модифициран 4.4.2 или си е 5.1.1. Ако това питаш то рома си е на база 5.1.1 или както казваш реален.


mishoka787: Писал съм горе защо не съм портнал новите версии и какъв е големият проблем при тях. За мен това е сериозен бъг който ме кара да не ги портвам. На 43 пост: Всъщност може да ги пробваш ако ти хареса виж дали зареждат видеото(снимките на самото видео дали цикли при показването им в галерията) и като пуснеш самото видео дали има забавяне около 5 секунди преди да зацепи ако е с по висока резолюция изобщо няма да тръгне, при обръщане на екран пак цикли има вариант и да не тръгне. Общо взето това са бъговете на новите билдове. Изобщо може да се каже че и видео не може да се заснеме понеже започва картината от петата секунда и после се разминават звукът и картината а бре голям купон с тези новите билдове и това само при нашите телефони.  

Интересно е и друго защо никой не е споменал такива сериозни бъгове в руският форум. Най вероятно никой не ги е тествал по сериозно или никой не ги е качвал не мога да си го обясня. 

П.П. Тествайте и кажете дали има такива недостатъци може някой да ги е отстранил в което много се съмнявам.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#50

Ами shikata6 ако би могло да ми дадеш линк точно кой ром да сложа. Който няма проблеми според теб от тези 5.1.1 Smile. И ставали без custom recovery слагането му Smile.

Смисъл версията с която няма проблем с сим картата Smile.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)