Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

не работи едновременно WI-FI и мобилен интернет
#1

Здравейте!
Извинявам се, ако някъде е описан този проблем, но така и не го открих. Lenovo S-939, versia Android 4.4.2 имам следния проблем. Когато съм свързан по WI-FI с дрона и приложенията изискват интернет връзка за да могат да заредят я карта или да качват информация към сървърите ми изписва съобщение, че интернет не е достъпен през избраната точка за достъп. В едната SIM карта има конфигурирани интернет настройки, които като изключа WI-FI се активират и имам мобилен интернет, но проблема е че аз искам хем да съм свързан по  WI-FI с дрона хем и да продължавам да ползвам мобилния интернет от SIM картата. Мисията възможна ли е, понеже виждам че хиляди хора по света го постигат, а аз нито с Lenovo-то нито с Samsung GT-I8262 Android 4.1.2 постигам резултат? Има ли възможност да излъжа машинките по някакъв начин да заработят по нужния ми начин? Бях се навил да купувам от Ментел някакъв таблет за целта Huawei Mediapad T 1 7, но от Мтел не могат да ми гарантират, че и при него положението ще бъде по-различно. Много ми е нужен интернета по време на работа с дрона, защото сега трябва да прекъсна връзката с дрона за да активирам мобилния интернет и да сваля някоя карта на местността за да може да се ориентира в коя част на света е и да полети, но има приложения които изискват непрекъсната връзка с интернет по време на полет за да се обозначава местоположението му и ако се случи нещо да можеш да си го търсиш по записите на GPS-а. Моля за помощ?
    Bu
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Хех, за първи път чувам такова нещо. Аз не съм успял с Huawei Mediapad 7 Youth 2 и едно сони. Имам Windows Phone нито win 8, 8.1, нито 10 не става, ако пусна Wifi спира мобилните.

Galaxy S9+ > Note 10+ 5G > Mi 9 SE - VIVACOM Heart
Цитирай
#3

(2016-03-17, 22:09:09)BGDropche написа:  Хех, за първи път чувам такова нещо. Аз не съм успял с Huawei Mediapad 7 Youth 2 и едно сони. Имам Windows Phone нито win 8, 8.1, нито 10 не става, ако пусна Wifi спира мобилните.
Възможно е със сигурност, но не и с Windows защото съответните приложения са разработени само за Android и iOS. Няма логика да се разработват такива функции, ако нямаше устройства които могат да ги използват. Не съм използвал iOS и не знам какви са техните възможности, но производителя препоръчваше някакви Samsung андроид устройства. Вероятно става дума за хардуерни възможности?
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)