Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Странен проблем при OnePlusX при свързванe към компютър.
#1

Здравейте колеги. Преди 3 дена пробвах да свържа моя Oneplus X към компютъра за да прехвърля данни ,но уви с недоумение установих ,че единственото което се случва когато ги свържа е , че батерията на телефона започва да се зарежда. Телефона е неоткриваем от копютъра .. така , изчетох и пробвах най-малко 80% от статиите написани в гугъл по този въпрос , не открих решение.
 Какво съм пробвал :
 USB debugging, трите точки USB computer connection в storage не работи, хардрезет , downgrade до OOS 2.2.0 -нищо, Пускане на Fastboot телефона не бива открит дори тогава , инсталиране на официалните oneplusx драйвери , инсталиране на adb драйвери, пробване за откриване на устройството през adb - нищо. Пробвах на др. компютри с други Уиндоуси - нищо , различни кабели - нищо.
 Телефона е рутван единствено с kingroot.
 Дали не съм изтрил нещо погрешка от андройда? Или може би е някакъв особен проблем с последния ъпдейт на ООС?
 Проблем ли ще е , ако даунгрейдна до сток ром и дали би могло това да помогне по някакъв начин? Или по добре да не пробвам , понеже няма как да установя дали съм с отключен бутлоадер ?
 Възможно ли е micro-usb буксата да е повредена и как да установя това ? Или по скоро е кабела ? Трябва ли тои да е оригиналния за OnePlus ?
 Вашите предложения ? Помагайте Sad
 Ако ви трябва още инфо казвайте,
 Благодаря предварително. Smile
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Може да има проблем с кабела...Аз имам доста такива кабели, които след време спират да прехвълят данни.Пробва ли с друг?

Huawei P9 - EVA-L09
Blue 32GB
Цитирай
#3

Пробвах но с такива за самсунг и разни подобни, или задължително трябва да е като оригиналния за OnePlus ?
Цитирай
#4

Не притежавам OnePlus и не мога да кажа с точност, но може и да не е от кабела...Нека и някой друг да сподели мнение...

Sent from my Lenovo TAB 2 A7-30DC using Tapatalk

Huawei P9 - EVA-L09
Blue 32GB
Цитирай
#5

Да и аз чакам други мнения. Да разбирам ли, че е твърде опасно да пробвам да флашна сток ром през сток рековъри, без да съм сигурен дали е отключен буутлоадера?
Цитирай
#6

Открихме проблема , оказа се повреден USB docking(usb порта на телефона) Оказа се повреден , не прехвърля никакви данни и зарежда 2-3 пъти по бавно , ако имате същия проблем , това било често срещано явление при този телефон, 25 лева струва самият свързващ кабел с порта от иБей. Лично аз ще си го ремонтирам сам , но не вярвам целия ремот да струва повече от 40-50 лева в сервиз.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)