Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Батерията ми се изтощава без да използвам телефона
#1

Здравейте, телефонът ми е Alcatel One Touch Idol 2. Андроид 4.2.2. До скоро нямах проблеми, но скоро се появи странен проблем- батерията на телефона ми се изтощава без дори да го ползвам. От 100% до 0% пада за една нощ, без телефонът да е пипан дори. Пробвах различни начини за решаване на проблема, изключвах локации, трих приложения, но без резултат. Дори теглеих разни файлове за спиране на Location Manager-a, но и това не помогна. Нещо което намерих интересно е, че телефонът ми постоянно е "Awake". Няма и секунда в състояние "Deep Sleep". Мисля, че това е проблема, но не съм сигурен и има ли начин да разбера какво държи телефона постоянно "буден". Прикачвам 2 снимки показващи информация за работата на телефона и батерията ми. Много ще съм благодарен ако някой има решение на проблема!
 
[Изображение: xp2bms.png][Изображение: 1256smh.png]
Цитирай
Ecoflow
#2

Възможно е да е от някой приложение. 
Какво сте инсталирали през последните 72 часа?

П.С. И да попитам случайно да зареждаш / разреждаш от 0% / 100% и обратното 100% / 0%

Опитай също така и следното 

1. Изключи мобилните данни WiFi, GPS, Bluethoot, Hotspot, NFC. Включвай ги когато ти трябват.
2. Изключи автоматичната яркост и го сложи на минимум.
3. Излез от Google Latitude, GTalk, G+, Google Now и Messenger. Изключи услугите за местоположенията, /история на местоположенията/.
4. Бъди нащрек от постоянно синхронизиращи се приложения като , Facebook, Twitter, Новини, Email, и т.н. . Сложи интервала на синхронизиране на 1 час или повече.
5. НЕ използвай Task Killer-и.

Другия вариант е флашване на 4.4.2 или някой къстъм ром.
А още един вариант има - Mobile Upgrade - https://drive.google.com/file/d/0B6DvfXI...sp=sharing /понеже в сайта им вече не се намира/.
Цитирай
#3

И аз имах същия проблем. Не разбрах от кво е и го флашнах с кастъм ром и се оправи. Сега не мога да ти кажа с кой точно ром щото ми се строши тъча и вече не съм с него.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Alcatel idol 2 mt6582 Rooted 32gb Kingston Class 10

Lenovo k3 note rooted 
Цитирай
#4

Благодаря ви за отговорите!
Не, знам че не е хубаво да се изчаква да се изтощи много батерията и чак тогава да се зарежда, най-редовно когато падне към 30% го зареждах, не съм го чакал да пада много.
1. Изключих всички подобни приложения и нямаше ефект.
2.Яркостта ми е винаги на минимум, достатъчно силна ми е.
3.Мисля, че успях да спра следенето на локацията ми и излязох от всички гугъл апликаций, не съм напълно сигурен за някои обаче.
4.Това за интервала на синхронизирането къде мога да го намеря?
5.Използвах Clean Master, но не съм го ползвал за task killer. Преди да го махна от телефона ми изписваше, че нещо смуче от батерията доста и искаше да спре някои приложения, аз влязох през настройките-->приложения и им зададох принудително спиране, но без резултат. По-късно и махнах CM защото смятах, че може и той да ми създава този проблем.
Това с флашването не го знам и не съм го правил до сега, но когато имам повече време ще се разровя и ще видя как става. Има ли значение с какъв къстъм ром флашвам телефона?
Мога ли да инсталирам този Mobil Upgrade преди да пробвам варианта с флашването?
Цитирай
#5

Разбира се че има значение с какъв ром се флашва, първо на първо трябва да е за телефона, после вече кой ром ще е от наличните е въпрос на личен избор, за мен най-добре е Cyanogenmod-a, както и ма Miui, но това пак казвам е въпрос на личен избор. Като разбира се Cyanogenmod-a няма Bloatwere идва само с жизнените процеси да работи системата /в повечето случай/ възможно е някой програмист да е сложил някой излишно приложение, което може би му е трябвало за тестване и т.н.
Цитирай
#6

Здравейте, направих Factory reset на телефона, ъпдейтнах приложенията които самият телефон имаше, някои които не ми трябват ги премахнах дори, инсталирах 2-3 приложения които имах и преди да се прецака телефонът ми. Всичко беше наред и батерията не се изтощаваше толкова бързо вече, за една нощ без да го ползвам падаха 4-5%, нещо което беше нормално за телефона ми. Вчера се наложи да направя няколко рестартирания на телефона, сменях сим  карти, казвам го, защото и предишният път проблемът се появи след рестарт на телефона. И заредих по-късно телефона, оставих го преди да си легна на 100% и сутринта беше паднала на 15%. С няколко думи-проблемът пак се появи...
Мисля да пробвам Mobile upgrade-а който е в линка по-горе, ако не се оправи ще търся къстъм ром и ще се пробвам да го флашна.

ПС: Забравих да спомена един интересен факт. СД картата на телефона ми често се иключваше сама, не знаех защо се появаваше този проблем, но излизаше, че картата е изключена и че се променя диска на запис по подразбиране. Просто сякаш се рестартираше и после пак четеше картата. От както батерията ми пада по-бързо без да ползвам телефона, този проблем изчезна и вече не ми изписва, че СД картата ми се изключва. След factory reset-a и нормалната работа на батерията имах пак този проблем, но сега след като ми пада бързо отново, този проблем пак изчезна. Не знам дали има някаква връзка едното с другото, пробвах телефона без СД картата, но батерията пак падаше бързо.
Цитирай
#7

Ам да вметна един така 'факт', не е нужен рестарт за смяната на сим картата. Колкото до другото идея си нямам защо ти се получава така.
Цитирай
#8

И аз имах подобен проблем - с флаш се оправи!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)