Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблеми с нов телефон с Android 4.4.2
#1

мнение 1 от droid

Здравейте,

наскоро закупих нов Lenovo Vibe z2 pro, внесен от Китай и след като го поразцъках открих следните проблеми, които бих желал да разреша и търся помощ:

1. Телефона е с Андроид 4.4.2 оригинален, след настройка на български, интерфейса не навсякъде е преведен и често излиза на смесен българо/английски. В мениджъра на избиране при избиране на даден номер или контакт, излиза някакъв текст на китайски с йероглифи и това не може да се махне.

2. Батерията на телефона държи много малко, само 3-4 часа нормално ползване на браузър и автоматична яркост на екрана издухва батерията от 100 до 0 %.  Дали не е "разработена" още, понеже е нова, и се нуждае от няколко пълни цикъла зареждане/разреждане , за да достигне нормална скорост на разреждане, или по лошото, понеже телефона е стар модел, да е някаква залежала бройка, и ако е стояла 2 години, от самото стоене на склад, батерията да си е заминала?

3. Приложението Security, идващо оригинално с телефона казва, че в момента телефона е свързан с някакъв китайски мобилен оператор, като разбира се в същото време си е свързан със сим карта от Мтел.

4. И най странния проблем: мобилния интернет работи с ужасно ниска скорост от порядъка на 5-10 кб/сек., като индикатора показва връзка тип Е, вместо H+, тоест при наличие на мобилен интернет с максимална скорост, скоростта реално е много, много ниска. Изглежда има проблем с разпознаването на интернет връзката на Мтел, макар, че данните за връзка с оператора са си въведени изглежда автоматично от Мтел.

5. Леново са пуснали наскоро Smart assistant - малка програмка, която автоматично изтегля последния наличен софгуер за съответния модел телефон, и го инсталира. Ако някой я е ползвал, нека сподели мнение, дали си струва да се инсталира, и посредством него да се инсталира Андроид 5.

По всичко изглежда, това е версия на Андроид специално тунингована и предназначена за китайския пазар, и ще се наложи инсталиране на по новия Android 5.

Ще се радвам на всякакви компетентни мнения и отговори на горните въпроси, които биха помогнали и на други, които имат подобни проблеми с китайски версии на Андроид.

Поздрави
Цитирай
#2

мнение 2 от vertexe

При този модел на леново,автоматичните настройки,пратени от оператора,може и да не сработят,2 случая имам вече на напълно неработеща мобилна мрежа,въпреки наличието на настройки,изпратени и запаметени в тела.Свали си настройките на лист(всички оператори ги предоставят в сайтовете си) и си направи ръчно акаунт,като попълниш ръчно настройките на съответните полета.Търси акаунта в "мобилни мрежи-съответния оператор-точки на достъп".След попълване,не забравяй да натиснеш "save" и при записване на акаунта,влизаш отново в "точки на достъп" и му цъкащ "активирай'.Не е сложно,ще се справиш,избягвай да слагаш приложения,които "оправят"всичко,дори и от производителя,по-лошо става.Успех.
Цитирай
#3

мнение 3 от lost in

Китайките не поддържат европейските чистоти за 3 и 4 G връзка,ще имате само 2G връзка!
Има много писано по въпроса!
Разкарвайте ги,докато са нови и си вземете европейски версии.на модела!
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО