Оценете темата:
  • 4 гласа - средно 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ъпдейти за официалния глобален ром на Xiaomi Redmi Note 4/4X

fastboot getvar product
Цитирай
Dice.bg Аксесоари

(2019-11-24, 22:22:12)suffer написа:  fastboot getvar product
Какво да направя когато съм във фастбуут[Изображение: 3e25c9742f12d56c5360d1cf9bf4ba86.jpg]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

locke on
Цитирай

закачаш го за компютъра и в терминала пишеш fastboot getvar product
(изисква се fastboot.exе да ти е глобална променлива или да си задал пътя до него, за да сработи командата)
Цитирай

(2019-11-25, 11:34:27)suffer написа:  закачаш го за компютъра и в терминала пишеш fastboot getvar product
(изисква се fastboot.exе да ти е глобална променлива или да си задал пътя до него, за да сработи командата)
Ще го пробвам

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

locke on
Цитирай

Имам Redmi Note 4, в момента е с версия на андроид 7.0 NRD90M и MIUI Глобал 11.0.2. Тъй като имам различни проблеми с тази версия на MIUI, какво мога да ъпдейтна по телефона? Има ли по-нова официална версия на андроид за този телефон или да търся нещо нелегално, тип това? Къде мога да прочета как се сменя софтуера и какъв backup/restore трябва да направя, за да се запази информацията?
Цитирай

По-нова официална няма.
За да сложиш къстъм ром първо трябва да отключиш буутлоудъра на телефона, което обикновено връща всичките фабрични настройки на телефона.
Информацията можеш да я запазиш с вградения бекъп, като преди отключването е добре да си копираш на компютъра всичко, което ти трябва от паметта на телефона (снимки, музика, видео, бекъпа и т.н)
[-] 1 потребител изказва благодарност на suffer за това мнение:
  • badsector
Цитирай

Ок, свалих инфото, отключих телефона. Сега какво следва?
Цитирай

Трябва да флашнеш TWRP. След което да си инсталираш какъвто ROM желаеш.
Цитирай

(2019-11-26, 15:01:57)Joro711 написа:  Трябва да флашнеш TWRP...
Флашнах го, но след като се опитам да стартирам приложението на телефона, ми дава грешка "Package installer has stopped" и крашва.
Цитирай

кое приложение?
Цитирай

(2019-11-26, 15:56:39)badsector написа:  Флашнах го, но след като се опитам да стартирам приложението на телефона, ми дава грешка "Package installer has stopped" и крашва.
Как го флашна?
Цитирай

Пффф ок, с команда fastboot boot twrp-3.3.1-0-mido.img успях да заредя в twrp recovery и успях да инсталирам новия андроид. Та вече съм с 9-ка. Обаче е гол като пушка, сега свалям някакъв минимален пакет с google apps, колкото да работи Play store функционалността. Но, трябва ли наново да инсталирам всички приложения или има как да ги извадя от бекъпа, който съм направил преди флаша? Заедно с данните в тия приложения. Също така не виждам бутон "Settings" никъде, как се цъкат настройки в тази версия? Мога ли да сложа MIUI сега?
Цитирай

Бекъпа от xiaomi си е за MIUI.
Ако случайно си синхронизирал нешо с Гугъл облака поне него ще можеш да си свалиш
Цитирай

В момента съм форматирал абсолютно всичко, като имам инсталиран TWRP. Информацията е свалена като бекъпи и от TWRP и от MIUI на диска, а файловете са свалени ръчно. Чудя се как да процедирам и дали да пробвам пак да слагам MIUI или AospExtended ROM V6.7. Някакси съм на вариант да подкарам телефона изобщо да работи.
Цитирай

Сега не работи ли?

Трябва ни повече информация, за да помогнем
Цитирай

Пфф лудница! Накратко - първо отключих телефона, после сложих twrp recovery, след което направих бекъпи и с него и с вградения бекъп в MIUI и след това сложих къстъм ROM с андроид 9. До тук добре, но пробвах да върна бекъпа на twrp и се почна с проблемите. По какъвто и начин да се опитвах да инсталирам някакъв ROM, включително и официални и след това да върна бекъп на данните, телефона блокираше или почваше да се рестартира. Имаше момент, в който флашнах с някакъв MIUI 10, който беше на китайски, съответно върна заводското Mi Recovery 3.0 и стана много забавно. В крайна сметка успях да подкарам официален MIUI 11 ROM посредством Mi Flash Tool, върнах частичния бекъп от MIUI и теглих една на twrp бекъпа. Хубавото е, че в момента телефонът работи без бъговете, които първоначално ме подтикнаха да флашвам. Плюс това работи осезаемо по-бързо от преди. Сега остава единствено да инсталирам пак една торба софтуер, но се надявам бъговете вече да не се появяват.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)