Хостинг за AndroidBG благодарение на  
Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LineageOS 14.1 (Android 7.1.1) за Lenovo A6010
#1

мнение 1 от Aalesund

Здравейте, ако някой го интересува мога тук да напиша една тема за това как да инсталирате LineageOS с версия на Андорид 7.1.1 за Lenovo A6010.
Реално това е единствения добър и напълно работещ ром с андроид 7 за Леново А6010.
В нета има доста ромове за А6000, но за А6010 единствения работещ е един НЕ официален LineageOS 14.1, така че ако има желаещи да пробват Андроид 7.1.1 на Леново А6010 да кажат.
Мога да кажа че върви уникално леко, не забива, буквално е 100 пъти по-добър от стоковия Андроид 5 на Леновото.
Единствения минус му е че доста бавно се зарежда батерията, но казват че на всички версии на Андроид 7 за Леново А6000 също е така, за това не мисля че проблема е от рома, а просто самия андорид 7 бавно ги зарежда тези Леновота.

ВИЖТЕ КАК СЕ ИНСАТЛИРА В ПОСТА ПО-НАДОЛУ или просто цъкнете тук - #pid1412341 и ще скролнете до упътването!
Цитирай
#2

мнение 2 от ilii4o85

Дай по-обстойно,че съм заинтересован !
Цитирай
#3

мнение 3 от gogo2

Ей тъман си казах че има ром в нета който да няма бъгове и изведнъж зарежда бавно.При мене на киткат от 10-15 процента се зрежда за 2,5 часа до 100 процента.За колко се зарежда на този ром??
Цитирай
#4

мнение 4 от Aalesund

Добре, тук ще ви покажа как много лесно да инсталирате UNOFFICIAL LineageOS 14.1 (версия на Андроид е 7.1.1)

Първо и НАЙ-ВАЖНО: ТОВА Е САМО ЗА LENOVO A6010

Този ром е за модела само с ЕДНА сим карта!!!

Ако вашия телефон е Lenovo A6000 то НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ този ром, защото ще си повредите телефона, повтарям: Това е само за модела A6010

Това е НЕ ОФИЦИАЛЕН РОМ, т.е. няма да го намерите в сайта на LineageOS.

След инсталирането на този ром модела на телефона НЯМА да се изписва като A6010 а ще излиза като K31-t3. Нямам си идея защо е така, но това не е нещо фатално, телефона си работи супер, всичко работи точно, а дори камерата прави малко по-чисти снимки отколкото стоковата от Андроид 5.

Също така е възможно по подразбиране телефона да е свъзан към 3G мрежата, а не към LTE 4G. Поне при мен беше така. Това се оправя, като влезнете Настройки -> В частта за интернет цъкнете върху бутона ОЩЕ -> Мобилна Мрежа -> Предпочитан Тип Мрежа -> и тук изберете LTE (recommended)
Това ви го казвам, за да не се чудите като мен, защо 4G не бачка, просто телефона бе в 3G мрежата, но след това си влиза в 4G LTE и работи без грешка.

Първо трябва да имате инсталиран TWRP версия 3 като custom recovery.
Ако вие нямате TWRP или пък имате старата руска версия 2.8.х.х то ще ви покажа как супер лесно да го инсталирате.

Свалете този архив - LENOVO A6010-TWRP3.0.2-0_LP.zip

Bидео от YouTube.com как става инсталирането на TWRP 3.0.2 - Install twrp for lenovo a6010 via pc

Ето и описание на инсталирането на TWRP 3.0.2:

Влезте в телефона и отидете в менюто Относно телефона, вътре цъкнете 7-8 пъти върху номер версията докато не ви се изпише че вече сте активирали опции на програмиста.
След това се върнете в Настройки и влезте в менюто Опции на Програмиста и там чекнете отметката Отстраняване на USB грешки.
След това свържете вашия телефон с компютъра и стартирайте файла Flash-TWRP.bat който е в архива който изтеглихте.
На монитора на телефона ще излезне съобщение дали разрешавате връзката с този компютър и просто цъкнете да разреши винаги, след което ОК бутона.
На монитора на компютъра ще се стартира черен команден прозорец и ще започне процеса на флашването.
Телефона ще се рестартира във Fastboot mode и от там ще се флашне. Ако ви забие в началото и не се старира Fastboot то вие ръчно го стартирайте. Това става като изключите телефона, след това натиснете и задържите бутона Power + VOL.UP и след това на екрана ще излезне меню къде да влезнете, там ще видите Fastboot цъкате на него и той се стартира, след това флашването ще продължи откъдето е стигнало. Накрая ще изпише Succcess и след това като натиснете който и да е бутон на клавиатурата ще се затвори прозореца, а телефона ще се стартира в рековъри режим и по-точно TWRP.

Това е, вече имате нужното TWRP с което ще инсталирате LineageOS 14.1

Изтеглете тези 3 архива и ги сложете на вашата MicroSD карта поне 8ГБ, защото ще напавите и бекъп на старата система (Андроид 5), ако решите да се върнете към нея в случай че LineageOS не ви хареса, а той е около 4.3 ГБ. Ето и файловете:

lineage-14.1-20170406-UNOFFICIAL-wt86528.zip

Mini_Dynamic_GApps-7.1.x-20170121.zip

SuperSU-v2.82-201705271822.zip

Изключете телефона.

Натиснете бутоните Power + Vol. UP и задръжте докато на екрана не се покаже меню къде да влезнете. Там ще видите меню Recovery, цъкнете върху него и ще ви се стартира TWRP 3.0.2

Плъзнете екрана за да го отключите, отидете в менюто Backup и направете ПЪЛЕН бекъп на целия телефон, т.е. чекнете АБСОЛЮТНО всичко, изберете място за съхранение на SD Картата, след това плъзнете и ще започне бекъп на системата. Това отнема може би поне около 10-15 минути. Този бекъп е в случай не нещо не успеете да инсталирате LineageOS и омажете телефона и така да си врънете старата система или пък ако LineageOS не ви хареса и искате да се върнете на стоковия Андроид 5.

След като напавихте бекъпа успешно, то се върнете назад в основното меню на TWRP.

Влезте в меню Wipe

Цъкнете Advanced Wipe

Чекнете всичко, но разбира се БЕЗ Micro SD Card защото там са ви файловете, т.е. чекнете Dalvik's/Art cache, Cache, System и т.н., аз поне чекнах всичко

След това плъзнете телефона за да ги изтриете

След това се върнете в главното меню на TWRP

Влезте в Install

Цъкнете на Storage и посочете MicroSD картата, защото от нея ще инсталирате

Цъкнете върху lineage-14.1-20170406-UNOFFICIAL-wt86528.zip и го инсталирайте

По време на инстала ще видите 2 червени реда с грешка E:unknown command [log] но това е стардартна грешка и просто я игнорирайте

Накрая трябва да изпише Done и цъкнете на бутона Wipe Cache / Dalvik

След това се върнете в главното меню на TWRP

Влезте в Install

Този път инсталирайте файла Mini_Dynamic_GApps-7.1.x-20170121.zip

Когато и той се инсталира пак изтрийте Кеша и Далвика като предишния път с бутона Wipe Cache / Dalvik

След това се върнете в главното меню на TWRP

Влезте в Install

Изберете последния файл SuperSU-v2.82-201705271822.zip

Инсталирайте го, след това просто рестартирайте телефона чрез бутона Reboot - System

На екрана на телефона ще се появи нова картинка, нещо като медузу или от този сорт и така около 10 минути, а може и повече докато се настрои самия Андроид 7.1.1.

Ако се забави повече просто изчакайте, не изключвайте нищо, телефона се подготвя!!!

След това ще ви зареди LineageOS 14.1 с версия на Андроид 7.1.1 и вие ръчно си го донастройте.

Ще се убедите сами, че работи доста по-бързо, не забива, много е лек.

Зареждането обаче е бавно, над 2 часа, може и 3 за пълно зареждане. Но казват че на всички Андроди 7 за Леново е така, може би това е от самия андроид.

Препоръчвам да влезнете в Настройки -> Батерия -> Използвате на Батерията -> И изберете профил Ефикасност, който хем да държи батерията повече като спира някои апове, хем да не се орязва пък съвсем. Казват че това е най-добрия енергоспестяващ профил.\

Също така трябва да ви кажа, че НЯМАТЕ инсталирани Chrome, YouTube, Google Disk и някои други Гугълски апове, та ако вие ползване някой от тeзи които ги няма, то от Гугъл магазина си ги изтеглете!!!
Цитирай
#5

мнение 5 от gogo2

Виж това е тема за А 6000 и трябва да се пише за нашият модел само.Като не се отнася за нас просто недей да пишеш тук
Цитирай
#6

мнение 6 от Aalesund

(18 Jul 2017, 12:17:46)gogo2 написа: Виж това е тема за А 6000 и трябва да се пише за нашият модел само.Като не се отнася за нас просто недей да пишеш тук
Пиша в този раздел поради няколко причини:
1. Тук НЯМА раздел А6010 и реално А6000 раздела е най-близо като модел. По твоята логика сигурно не трябва да пиша и за А6000 plus защото не е като твоя модел.
2. Във всички други форуми разделите за А6000, A6000 Plus, A6010 и А6010 plus са сляти защото четирите модела са почти идентични и хората които правят ромове за А6000 реално правят и за А6010.
Именно за това аз реших че и тук А6000 и А6010 трябва да са в една тема, защото разликата в моделите е почти никаква!
Цитирай
#7

мнение 7 от ilii4o85

Помагайте!
След като го инсталирах този LineageOS и без да искам истрих всичко от телефона и sd картата,сега ми излиза само логото и не иска да зарежда операционата система.
Цитирай
#8

мнение 8 от Aalesund

(19 Jul 2017, 12:02:51)ilii4o85 написа: Помагайте!
След като го инсталирах този LineageOS и без да искам истрих всичко от телефона и sd картата,сега ми излиза само логото и не иска да зарежда операционата система.

Извади картата от телефона и с някакъв ЮСБ карт рийдър свържи картата към компютъра, ако имаш лаптоп може и да ти е по-лесно защото повечето лаптопи имат вграден карт рийдър. Форматирай я на FAT32 и след това в нея сложи пак 3-те ZIP файла, т.е. LineageOS, Gapps, SuperSU.

След това кагато телефона ти е изключен натисни и задръж бутоните Power + Vol UP и след няколко минути на екрана ще излезне меню къде да влезнеш и цъкни на Recovery, след това като се зареди TWRP просто отново флашни трите файла както е описано и би трябвало системата да зареди.

---------------------------

Ако не успееш да влезнеш в Recovery и евентуално си изтрил и рековъри партишъна то свържи телефона с USB кабел към компютъра и пак натисни Power + Vol UP и на екрана този път натисни върху бутона Fastboot и ще влезнеш в този режим. След това на компютъра влез в папката където си свалил TWRP 3.0.2 и вътре ще видиш една папка abd, влез в нея. Като влезнеш в папката някъде отстрани или отдолу под файловете натисни и задръж бутона Shift и натисни десен бутона на мишката. От менюто което ще се покаже избери Отваряне на прозорец Power Shell (при новата версия на Windows 10) или Отваряне на Команден прозорец (при Windows 7, 8 и първите версии на 10). След това ще се зареди черен или син екран и вътре пишеш тези команди:

adb devices

Трябва да се покаже телефона и че е в режим fastboot, ако се покзва просто продължи с долните команди, ако не се показва, то не си пуснал телефона във fastboot режим.

fastboot flash recovery twrp.img

fastboot boot twrp.img

След това телефона ще се рестартира и ще влезне в TWRP и ще флашнеш пак трите файла и би трябвало да е наред всичко.

------------

Ако евентуално нямаш карт рийдър и не можеш да сложиш 3-те файла за флашване на нея, то има един друг начин от компютъра да ги инсталираш, но си е играчка.

Ще флашнеш Телефона през Sideload, ето едно примерно видео от YouTube как един човек си флашва РОМ-а по тоя начин. Разбира се, това е друга марка телефона, но идеяна на виедото е да видиш как става флашване чрез Sideload.

Видео: How to Install Custom ROM with ADB Sideload

Първо слагаш трите файла в папката ADB там при другите файлове които са си.

След това влез в TWRP (Power + Vol UP и избери Recovery).

След това цъкни на бутона Advanced

След това на бутона ADB Sideload

Телефона ще влезне в режим Sideload и че чака компютъра да му изпрати файлове.

След това като си в папката ADB натисни Shift + Десен бутона на мишката и избери Команден прозорец или PowerShell.

Като излезне прозорец вътре напиши тази команда

adb devices

Трябва да видиш телефона ти и че е в режим Sideload, след това напиши командата за изпращане на файлове

adb sideload lineage-14.1-20170406-UNOFFICIAL-wt86528.zip

След това на компютъра ще видиш че се ъплоудва към телефона, а на телефона ще започне флашване на LineageOS

След като приключи флашването използвай бутона назад и се върни в главното меню на TWRP и след това отново влез в Advanced и след това отново Sideload и след това флашваш Gapps чрез тези команди от прозореца на компютъра:

adb devices (за да си сигурен че пак си в Sideload и телефона е готов за флашване)

adb sideload Mini_Dynamic_GApps-7.1.x-20170121.zip

След това пак се върни назад, пак дай Advanced и пак Sideload и пак пишеш това:

adb devices (за да си сигурен че пак си в Sideload и телефона е готов за флашване)

adb sideload SuperSU-v2.82-201705271822.zip

След това вече можеш да рестартираш телефона и ще започне настройка на LineageOS, но както казах, това отнема около 10 минути, просто чакай докато се зареди Андроида.
Цитирай
#9

мнение 9 от ilii4o85

Готов съм проблема е решен инстлирах LineageOS
Благодаря.
Само,че не мога да се върна на лолипоп 5.0.2
Нямам бекъп.
Цитирай
#10

мнение 10 от Aalesund

Това не е проблем.
Ето последната версия на стоковия Андорид 5: A6010_SINGLE_S028_160321_ROW
Флашването става лесно, просто сложи този Zip файл на картата, влез в TWRP, отиди на Wipe, после Advanced Wipe и изтрий всичко БЕЗ МИКРО КАРТАТА и после отиди на Install и просто инсталирай този ZIP.
Този архив е последната версия на Андорид и в него дори има Gapps, така че единствено може след това да инсталираш SuperSU архива ако ти трябва рут за нещо.

Но като цяло мисля че LineageOS е по-добър от стоковия андроид на Леново, поне аз го усещам доста по-лек, зарежда по-бързо и не лаги. Със стоковата версия като отваря 2-3 таба с Хрома и още някоя програма и телефона почва за лаги, понякога дори все едно ми замръзва за секунди докато изпълни кмандите. Но това е моето мение, ако на теб не ти харесва този LineageOS с Андроид 7 то можеш да се върнеш на Андорид 5 без проблеми.

Провери ли дали твоя A6010 работи с LTE мрежата или подобно на мен телефона е в 3G мрежата. Това както казах в миналия ми пост е много лесно за оправяне, просто влез тук:
Настройки -> В частта за интернет цъкнете върху бутона ОЩЕ -> Мобилна Мрежа -> Предпочитан Тип Мрежа -> LTE (recommended)
След това в статус бара на телефона отгоре където е иконата за обхват вече няма да пише H или H+, а ще пише LTE.
Цитирай
#11

мнение 11 от ilii4o85

Да работи с lte ,махам го защото много бавно се зарежда батерията
Цитирай
#12

мнение 12 от Aalesund

Да и при мен е така, бавно зарежда. Мисля че проблема не е от телефоните а от самия Андроид 7, защото почти всички които са с Леново 6000 или 6010 и са сложили Андорид 7 се оплакват че бавно става.
Цитирай
#13

мнение 13 от ilii4o85

Немога да инсталирам A6010_SINGLE_S028_160321_ROW_WC68F2A2C2    , дава ми error 14 и до там.
Цитирай
#14

мнение 14 от Slackwere12

Извади от архива, system.zip и bulgaria.ota след сложи ги в Sd картат и тогава инаталирай първо system.zip
Цитирай
#15

мнение 15 от ilii4o85

(20 Jul 2017, 15:10:33)Slackwere12 написа: Извади от архива, system.zip и bulgaria.ota след сложи ги в Sd картат и тогава инаталирай първо system.zip

Браво! Стана, благодаря ви !!!
Цитирай
#16

мнение 16 от Aalesund

До пробвай така, първо флашни system.zip

-----

Ако не стане пробвай по този начин:

Свали Lenovo_A6010_S025_Q113507_20160408.zip

Разархивирай архива, вътре трябва да има 4 папки.

От папка Driver инсталирай драйвъра и рестартирай компютъра.

След това влез в папка Qualcomm Flash Tool и стартирай QcomDLoader.exe

След това следвай тези инструкции тук: Lenovo Downloader Tool

или

Гледай видео от YouTube как се работи с програмата: How To Flash Lenovo

Като отвориш програмата цъкни на бутона най в ляво и избери папката Lenovo_A6010_S025_Q113507_20160408 и след това посочи папката Firmware

След това натисни 3-тия бутон за старт на флашването.

След това изключи телефона, натисни и задръж бутоните Vol Up и Vol Down и докато ги държи сложи ЮСБ кабела към телефона. Компютъра трябва да засече телефона и да започне флашването.

След като получиш зелен надпис че е успешно, вече ще имаш стоков Андроид 5, но коя версия точно не знам, може да се наложи през ъпдейт центъра да го ъпдейтнеш до по-нова.
Цитирай
#17

мнение 17 от nycsan

Aalesund
Препоръчвам да влезнете в Настройки -> Батерия -> Използвате на Батерията -> И изберете профил Ефикасност, който хем да държи батерията повече като спира някои апове, хем да не се орязва пък съвсем. Казват че това е най-добрия енергоспестяващ профил.

Не мога да намеря такава настройка(профил) ефикасност
Samsung Galaxy A5 A500FU
Цитирай
#18

мнение 18 от Aalesund

(25 Jul 2017, 23:02:30)nycsan написа: Не мога да намеря такава настройка(профил) ефикасност
Телефона не е в мен, но по спомени е така:
Влез в настройки
След това ще видиш меню Батерия
След това в това меню трябва да потърсиш подменюто за профилите. Не си спомням как е, защото телефона е в сестра ми.
Но по подразбиране беше настроено на Балансиран профил.
От това меню може да са зададе на Икономичен, но той спира бая неща и дори горе таск бара светва в червено, все едно имате под 20% батерия. Аз бях сложил на втория профил който е Ефикастност.
Това е не официален LineageOS така че има някои разминавания с оригинала, но все пак виж тук - https://android.gadgethacks.com/news/lin...s-0176350/
има картинки как и къде да намериш тези профили. Не е съвсем същото, но е подобно, просто трябва в самото меню Батерия да го потърсиш. За съжаление телефона, както казах не е в мен и няма как да ти кажа къде точно е това с профилите.
Цитирай
#19

мнение 19 от Aalesund

@nycsan
здравей пак, сега бях при сестра ми и погледнах къде е това за профилите, намира се в меню Батерия, после най-горе цъкаш на профилите, НО има само 3 профила: Икономичен, Балансиран, Производителност. Явно съм се объркал, Ефокастност го има само в официалните LineageOS, а в тази версия го няма. Съжалявам.
По принцип е настроен на Балансиран по подразбиране.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD