Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Търся свестен ROM за таблет TELENOR SMART TAB
#1

Здравейте. Имам таблет от Теленор но от няколко дни ми прави проблеми. Явно съм закачил някакъв вирус и постояно ми излизат реклами и тръгва да си инсталира някакви приложения сам. Смятам да го преинсталирам но не знам каква марка е таблета и ме мога да намеря подходящия ROM и както и нужните програми и драйвери. Затова моля за помощ. Благодаря.
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Имаше ром качен на сайта им но го махнаха.И аз доскоро имах и знам,че трих някакви ромове но все пак ще погледна дали случайно не е останало едно копие.Имах и рекавъри а също бях ппртнал няколко къстъм рома. Друг вариант е да рутнеш и да сложиш Adaway хем ще спре рекламите хем може да видиш какво ги пуска.За рутване можеш с Kingroot рутва го без проблем.


Доп;Ами имаш късмет ,имам ром в комплект с флаш тул и драйвъри автомат Big Grin само цъкаш ОК,ОК и ще се инсталира всичко автоматично.Е може да се наложи да избереш scatter-a ръчно.Но днес няма как да го кача имам проблеми с интернета.
Цитирай
#3

Благодаря ти много. А за качването когато можеш не бързам. Ако се сблъскам с проблем при инсталирането мога ли да разчитам на теб за съвет?
Цитирай
#4

Здравейте!
Ако може и за мен един ROM за Telenor smart tab.
Попадна ми един със счупен тъч, смених го и всичко изглеждаше нормално но след хард ресет тръгва и наизлязаха съобщения за спрели процеси. Мисля, че с префлашфаване ще се стане!
Цитирай
#5

Ето.В архива има и TWRP.Но първо остави рома да стартира и тогава флашни рекавърито,че не си спомням стартира ли директно с инсталирано TWRP.
Цитирай
#6

Благодаря!
Тегля го, ще информирам за резултатите.
Цитирай
#7

Още веднъж благодаря!
Префлашфането  стана и сега таблета си работи нормално.
Само дето не съм наясно това TWRP как се инсталира и за какво е ?
Цитирай
#8

(2018-03-07, 22:49:59)Miro2210 написа:  Ето.В архива има и TWRP.Но първо остави рома да стартира и тогава флашни рекавърито,че не си спомням стартира ли директно с инсталирано TWRP.

Може ли да ми дадеш линк на този ром, че и аз имам един таблет Теленор, който не иска да се пуска.
А това TWRP, което го казваш става ли за таблета?
Цитирай
#9

Ето постоянни линкове към самия ром и към инструкции как се флашва:
РОМ - https://mega.nz/#!XMoESCKJ!k5bWv84_Afsgf...dEHEmkB92k
Инструкция - https://mega.nz/#!WUg0kaYC!oj7WJY3quOG8U...vAX8tg7XyE
Цитирай
#10

Ако някой иска ROOT но не му се използва KingoRoot или KingRoot, може съвсем лесно да му инсталира Magisk.
Ако се чудите това пък какво е, това е може би най-добрия рут за телефони. Инсталацията е много лесна.
Файлове:
recovery Telenor.img - https://mega.nz/#!6ZhHyK7Y!Rw7-3zNbyG5UJ...mS9WrR4iEQ
patched_boot.img - https://mega.nz/#!qdx3hQzI!uP0idN892apXa...DQWJa7_0O0
MagiskManager-v5.9.1.apk - https://mega.nz/#!CYxDmAIA!vSNOIeHiXYSJC...vocutCaALI

Ако получите Bootloop, трябва да флашнете пак оригиналния, но ако следвате упътването няма да ви е необходим:
boot.img - https://mega.nz/#!uNgzlCCS!1LrMu41cVSFmT...8jpw0_h7aw

1. Свалете файловете "recovery Telenor.img", "patched_boot.img" и "MagiskManager-v5.9.1.apk", самите файлове "patched_boot.img" и "MagiskManager-v5.9.1.apk" ги преместете някъде на таблета в папка Download или която искате.
2. Изтеглете от предния пост архива с рома за таблета.
3. Отворете SP Flash Tool и натиснете бутона Scatter-Loading.
4. Едно по едно отчекнете всички отметки и оставете отметка само срещу RECOVERY, така само този дял ще се флашне.
5. На реда на RECOVERY цъкнете в колоната на Location и съответно изберете файла "recovery Telenor.img" който сте свалили.
6. Изключете таблета и НЕ го свързвайте към компютъра
7. Натиснете бутона Download, след това както е изключен таблета го свържете с компютъра и автоматично ще се разпознае и флашне TWRP.
8. Когато се флашне изключете таблета от компютъра и след това го включете като ЗАДЪРЖИТЕ бутоните Power и Volume UP докато излезне евно меню на екрана с 3 опции.
9. С бутона Volume UP може да сменяте опциите, ще видите Recovery, Fastboot, Normal. Вие изберете Recovery и натиснете Volume Down и таблета ще се стартира в TWRP
10. След това от TWRP натиснете Install, а от долу в дясно ще видите опция "Install Image" натиснете не нея, след това отидете в папка Download или където сте преместили файла "patched_boot.img".
11. Изберете "patched_boot.img" и ще ви излезне меню кой от партишъните да се флашне, вие логично чекнете "Boot" дяла и след това от долу бутона Swipe to Confirm Flash и ще се флашне пачнатия Boot файл.
12. Рестартирайте телефона, като изберете Reboot - System и той ще се стартира нормално, след това просто инсталирайте файла MagiskManager-v5.9.1.apk и ще имате рут.

ВАЖНО: ФЛАШВАЙТЕ BOOT САМО С TWRP КАКТО СЪМ ПОКАЗАЛ, ТОЙ Е РАЗЛИЧЕН ПО РАЗМЕР ОТ ОРИГИНАЛНИЯ И АКО ГО ФЛАШНЕТЕ СЪС SPFLASH TOOL ЩЕ ПОЛУЧИТЕ BOOTLOOP!!!!
Ако все пак нещо объркате и имате Bootloop свалете оригиналния Boot.img и отворете SPFlash Tool  и отчекнете всичките без BOOT менюто, след това изберете този файла и го флашнете. Изключете таблета, Натиснете Download, свържете изключения таблет и автоматично ще се флашне.
   
Цитирай
#11

Колега не е кой знае какво,поне за мен но е редно да споменаваш източниците на нещата които представяш и ползваш в инструкцията.Аз гледам така правят руснаците,индийците по МТК групите във Фейсбук,в чиждестранните GPS форуми и т.н.Като тук където съм правил "размазан" ефект за Redmi Note 4 и съм посочил какво и от къде съм ползвал.И да питам врътката с patched_boot.img защо е нужна?Magisk поддържа Андроид 5 ,какво пречи да се флашне директно?
Цитирай
#12

(2018-09-12, 13:47:09)Miro2210 написа:  Magisk поддържа Андроид 5 ,какво пречи да се флашне директно?
Ами и аз така мислих, че понеже поддържа Андроид 5 ще се флашне директно обаче не става. В TWRP при опит за флашване на ZIP файл (няма значение дали е 15 или 17 версия) то когато тръгва да пачва бутващия файл просто не може да го пачне този бутваш файл. Връща грешка "magisk unable to unpack boot image". Нямам си идея защо. Също и ако директно в програмата пачваш бутващия файл дава такава грешка.
За това аз направих малка врътка.
Първо извадих оригиналния Boot.img от стоковия ром и го сложих в телефона.
След това рутнах таблета със SuperSU, но може и с друга стига да имат рут права.
След това инсталирах Magisk манаджера и от там му позволих рут и съответно дадох модифициране на Boot.img файл, НО НЕ директно, а само модифициране и ръчно посочих да модифицира оригиналния boot.img и така получих пачнатия, а след това дадох и пълен Ънрут на SuperSU за да няма проблеми с Magisk
След това първо пробвах със SPFlash Tool да го флашна, но тогава се получава бутлуп и не се стартира таблета, за това след това влезнах в TWRP и от там избрах инсталиране на IMAGE файл и от там флашнах Boot партишъна с пачнатия файл.
След това като пуснах телефона вече имах рут права с Magisk Manager и съответно на хората тук им давам направо пачнатия от мен бутваш файл, който направих за да не се мотаят като мен с толкова заобикалки.

Иначе SuperSU си работи добре и щях да бъда с него, обаче когато таблета е рутнат с него при всяко, ама буквално всяко рестартиране излиза прозорец където андроид оптимизира всички програми от 1 до 100 и нещо, в моя случай над 140 и това трае 15-20 минути. Ужас е. В началото не знаех защо така става, после установих, че това е от SuperSU, като е с него е така, като е без него го няма. Тествах с KingoRoot и KingRoot и няма такива проблеми при рестарт. Обаче аз не ги харесвам тия тъпи китайски рутове.
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)