Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Редица софтуерни проблеми - рестарт цикъл, самоизключване, логин
#1

мнение 1 от Kpuc

Здравейте,

Ще се опитам да бъда максимално описателен за да е ясно всико. Не съм сигурен дали нещата са свързани, но по-добре да се знае цялата история.

Всичко започна с това, че телефона не искаше да се ъпдейт (3.35.401.32.). Тогава колегата vlaf ми помогна:

"Единственото решение за вас двамата, е да минете телефона с ruu 3.35.401.12, след това нормално ще си се ъпдейтне до 3.35.401.32, а след това и до nougat.

Колега имаше такъв проблем с М9 и това беше единственото решение.Не помага нито ресет, нито нищо освен ruu или сервиз (а сервиз не ви трябва, защото може да си го оправите и сами).

Направи го с този zip https://www.androidfilehost.com/?fid=24415232478675953
Преименуваш го на 0PJAIMG.zip, слагаш го на картата с памет, не в папка.Рестартираш в download mode то ще си намери зип и ще те попита дали да го флашнеш, даваш ок и чакаш да се инсталира.Това ще изтрие всичко от телефона ти + вътрешната памет."

След което стандартно си ъпдейтнах до Nuggat. Всичко изглеждаше нормално, но след известно време забелязах, че като задържа Power бутона и дам рестарт, не се рестартираше нормално, а влиза boot menu. Там си избирам рестарт и влиза в някакъв цикъл и постоянно се рестартира (проблем 1) докато в един момент успее да зареди.

Проблем 2 забелязах, че се е изключил сам, а имаше много батерия. Не му обърнах внимание тогава, но след като се повтори няколко пъти разбрах, че има нещо гнило. По съвет от форума към друг колега минах през гимнастика на батерията от тази тема (http://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=77977) и мисля, че нещата там се оправиха.

Проблем 3 се появи преди няколко дни когато ми излезе съобщение, че не може да се логне в google акаунта. Четох и пробвах различни неща - изтрих акаунта, изтрих кеш, рестартирах, спирах pattern lock-a, разрешавах достъп с Unlock captcha, но нищо не помогна. Добавям си нов google акаунт, иска ми мейл, след това парола, приемам правилата и условията на google и всичко приключва там - Checking information... след което апа се затваря и не съм добавил акаунта.

В момента съм спрял с опитите до тук. Предпочетох да чуя вашите мнения и тогава да продължа, защото взех да се изчерпвам Smile

Поздрави,
Крис
[url=http://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=77977][/url]
HTC M9 - 7.0 Nougat
Цитирай
#2

мнение 2 от Kpuc

Така, след като направих factory restart видимо остана само проблем 1. При задържане на Power бутона избирам Restart след което телефона влиза в boot menu, избирам рестарт и се рестартира отново до boot menu, това се повтаря няколко пъти докато накрая зареди. Ще се радвам някой да сподели мнение или предложение как да изчистя това.
HTC M9 - 7.0 Nougat
Цитирай
#3

мнение 3 от vlaf

Опитай да намериш някакво ruu, което е по-ново (nougat базирано) и виж дали няма да се оправи, като го флашнеш с него.
И съвет, чисто приятелски, смени си телефона (ако ти е възможно), за да не те остави в най-неподходящия момент....Голямо тото е с някой М9-ки.....
NEXUS 6
Цитирай
#4

мнение 4 от Kpuc

Здравей, Vlaf,

Благодаря ти за съвета! За нов телефон хич не му е сега времето, надявам се този да го позакърпя и да изкара още. Можеш ли да ми кажеш къде да потърся и какво трябва да гледам за ново ruu?

Поздрави,
Крис
HTC M9 - 7.0 Nougat
Цитирай
#5

мнение 5 от vlaf

https://forum.xda-developers.com/one-m9/...n-t3132698
Вярвам, че сам ще намериш нужното ти RUU, успех (Погледни си с кой cid си, спрямо него ще намериш и RUU).
NEXUS 6
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android