Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Впечатления от OnePlus 5t
#1

Здравейте на всички, няма такава тема за този телефон, но все пак, ако модератор сметне за добре, моля да я изтрие или да я премести, както сметне за добре.
Минал съм през всички марки почти, само тия "китайци" не бях пробвал, препоръчаха ми го колеги от форума и бързо се сдобних с него, повече от любопитство да сложа "V" на OnePlus отколкото, че ми трябваше нов телефон.
Като за начало сглобката е много здрава, лежи добре в ръката, лекичък е, тънък, екрана е голям и приятен за окото, макар, че според мен на Самсунг екраните са по-добри (и този май е произведен от Самсунг, не знам).
Удиви ме бързината с която работи, никоя от фирмите (Андроид) ползвани от мен досега не е дръзвал да работи толкова гладко- сайтовете ги отваря направо с поглед, Ноут 8 зарежда 2 пъти по-бавно страниците и това дразни.

Батерията е класи от Самсунг, излизам от дома в 6 сутринта и имам 90%, цял ден го ръчкам главно whatsapp, facebook, сърфиране и в 5 часа следобед е още на 55%, не съм имал такъв смартфон досега, дори Айфон X не държи толкова много, като се има предвид, че телефона е претъпкан със игри и приложения, дори повечето от игрите са хакнати с кракове.

Нещо друго което ми направи впечатление е добрият звук от говорителя, макар, че не е стерео, не може да се сравнява със Айфон x, но все пак се справя достаааа добре като се има предвид, че говорителчето е едно.
Чува се страхотно през слушалката, силно и приятно, нещо което не мога да кажа за Ноут 8- за жалост и той пращи както малкият му брат S7 edge, знам че е уж проблем някакъв и можело да се реши с гаранция и глупости, но не ми се занимава, да се говори по телефона със Самсунг телефон не е приятно... (и преди феновете да скочите, говоря си само за мен си, имам телефона и това е положението и предишното и това- същото беше).

Жестовете сега с новите бети 8.1 преписани от Айфона са доста дървени в сравнение с него, но вършат работа.
Ползвам телефона без защита, затова ирис, отпечатък нямам мнение, но ги пробвах и работят светкавично.
Игрите вървят просто великолепно, дори и най-тежката игра я зарежда за броени секунди и телефона не грее, ама въобще, нещо което не можех да кажа преди година и половина за s7 edge където при 15мин игра на asphalt телефончето си парешеSmile

И все пак тази марка не е известна, доста незаслужено според мен, но явно и рекламата си играе роля тук, телефона е много добър и все още му търся минуси.
Като минус бих казал, че копчето отстрани за звука е много трудно да се мести, трябва нокти, не е лесно както при Айфона, и има 3 положения и е малко объркващо.
Друг минус е липсата на водоустойчивост.
Липсата на запис на разговор без приложение от трета страна също е леко дразнещо.
Липсва смененя на резолюция при камерата.
Двойното почукване работи мудно и бъгаво, може и от бетата да е не знам (сега съм с бета 6)
Като минус бих казал и постното и черно бяло меню, това меню не само, че няма никакви функции, освен тук таме някой и друг жест на изключен екран, ами и липсва всякакъв цвят, малко да гали окото поне (разбирам, че е сток Андроид, но все пак).

За други минуси не се сещам, а сега няколко въпроса към по-умните, защото съм малко бос на тема АндроидSmile

1. клавиатура- препоръчайте ми някоя клавиатура да пиша като хората, и тази на Гугъл и другата swiftkey са страшно неудобно, едно изречение ми отнема 1 минута да напиша (добре, че този пост не го пиша от телефонаSmile) - вие какво ползвате? Smile

2. Как да изпратя снимка по мейла с намален размер, работата ми да пращам понякога снимки, но искам да са около 200-300кб за да се работи по-лесно с тях (качеството не е от значение), а не да натоварва системата с няколко мегабайта, защото пращаме доста снимки на ден и се натрупва. Айфона имаше такава опция като се праща мейл да пита с какво качеството и избирах най-ниското и го пращаше с около 100кб.

3.Запис на разговор - коя програма ще препоръчате?

Та това са ми впечатленията от телефона, далеч е като удобство от Айфон и като гладкост на работа, но за тези пари по-добър няма.
Надявам се на някой да бъде полезно, а и на мен да ми помогнетеSmile


(((PS
... извинявам се все пак, че говоря за Айфон през цялата тема, но това ползвах досега, свикнал съм само на него и друга база за сравнение нямам... ползвам съм много Андроиди, но както казах, те бях повече за любопитство отколкото "истинско" ползване.
Със Здраве)))

Samsung Note 10+
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

Можете да си спестите отговорите на въпросите ми, телефона е продаден вече не са релевантни.
Благодаря виSmile

Samsung Note 10+
Цитирай
#3

Защо го продаде телефона ?

OnePlus 7T  with Amazfit T-Rex
Цитирай
#4

Защото беше за проба месец два и това е.
Телефона няма минуси, ама никакви.
Който търси як смартфон за 1000лв, това е телефона.

Samsung Note 10+
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)