Темата е заключена
Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

LG ще предложат бюджетни телефони с впечатляващи характеристики
#1

LG представят 3 нови модела от бюджетния си K клас , които имат доста впечатляващи характеристики.

[Изображение: LG-K41S.jpg]

Докато Q сериите на компанията попадат в средния клас апарати, K сериите на LG се продават на цени от едва 60 до 130 долара. 
Ето какво ще предлагат самите телефони:

LG K61 има 5 камери, сред които 48 мегапиксела основна и 16 мегапиксела предна камера.
Освен това смартфонът притежава още и 8 мегапиксела ултраширока камера, камера за макрофотография и 5 мегапикселова камера за дълбочина.
Устройството има още 6.5 инча 19.5:9 FULL HD+ Full Vision дисплей, 4000 mAh батерия, 2.3 GHz octa-core процесор, 4GB ram, Android 10 и 128 gb пространство.
Телефонът се предлага в 3 цвята-титан, бял и син.

LG K51 S също ще има 6.5 инча FULL Viision екран, но с по-ниска HD+ резолюция, отново 5 камери, сред които 32 мегапиксела основна, 13 предна, 5 mp ултраширока, 2mp макро и 2mp дълбочинен сензор, 4000 mAh батерия, Android 10, 2.3GHz octa-core процесор, 3GB Ram и 64 GB пространство.
Цветовете , в които ще се предлага са: титан, син и розов.

LG K41 S ще е най-евтин от трите. Той предлага същия 6.5 инча Full Vision дисплей в HD+ резолюция. Също 4 камери на гърба, сред които 13 мегапиксела основна, 8 мегапиксела предна, 5 mp ултраширок сензор  и по 2 mp макро и дълбочинен сензор. Отново 4000 mAh батерия, Android 10, 2GHz Octa-Core процесор, 3 GB Ram и 32 gb за съхранение. Цветовете му ще са титан, бял и черен.

И трите телефона ще предлагат още и Bluetooth 5.0, сензор за пръстови отпечатъци, microSD‌ слот, NFC, бутон за Google Assistant, MIL-STD 810G стандарти за прахо и удароустойчивост, както и превъзходен звук чрез поддръжката на 7.1 канален DTS X 3D Surround.
Очаква се телефоните да се появят през лятото.

Източници:
Phone Arena
Еngadget.com
xda-developers.com
Techradar.com

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
[-] 4 потребители изказват благодарност на greensmoke7777 за това мнение:
  • Dowper, fifth_root, master89q, vargala81
Dice.bg Аксесоари
#2

Така представени са перфектни за цените си, защото съм убеден, че на цена ще са разумни, както винаги. Ясно ми е, че ще са IPS LCD, но най-много ме притеснява какви процесори ще им сложат, защото за момента и K, и Q серията са малко резил в това отношение.
#3

Вероятността да са с МедиаТек е огромна. Говоря за К серията. А при Q слагат и хубави SD, но цената веднага отразява - почват с 400 евро. Вярно, че ги правят IP68 и MIL-STD-810G, но все пак. Всъщност този стандарт MIL-STD-810G само за САЩ ли?
Същата политика като на HTC - зеления сега пак ще подскочи, че ги сравнявам с тях, ама си е така.
#4

Не , няма да подскачам, защото това са най-ниския бюджетен клас апарати, нормално е да имат минуси спрямо средните и високия клас фалгмани.
Екраните им са IPS, няма как да са OLED, щеше вече да е прекалено хубаво, за да е истина.
Процесорите са 8 ядрени, MediaTek са, поне това мернах.
Но за очакваните отново смешни цени това, което се предлага мисля,че не е никак малко.

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
[-] 1 потребител изказва благодарност на greensmoke7777 за това мнение:
  • alexbg67
#5

Не е, особено ако ги завъртят около 300-500 лв. (както предполагам ще са), в зависимост какви точно ще са параметрите. Не съм сигурен дали китайците могат да пуснат подобно нещо за тези пари.
#6

MIL-STD-810G не е само за САЩ. И сега продават модели с него, глобално. Говоря за "Q" серията, която се предлага и на нашия пазар. Ако не бяха куците процесори и смешни резолюции, щяха да са по-успешни. В тази връзка, K61 изглежда доста примамливо и определено е развитие в правилната посока. Дори и с процесор на Mediatek. Ако се продаваше в момента, бих му се замислил.

Huawei P8 Lite DS | Android 6.0 > Huawei P Smart DS | Android 9.0 > Redmi Note 8T DS | Android 9.0
https://pardus.website - БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР И ЗОДИАК
#7

Да ти кажа, не вярвам да стигат 500 лв. Сега като ги гледам са от 150 до 280, чисто нови.
К50S, дето излезна преди около 5-6 месеца, се е продавал за 349, сега чисто нов с 2 години гаранция може да го намериш за около 280 лв.

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
#8

И аз така мисля. Изглежда, че и очакваните модели са с някакъв Mediatek чип, което е предпоставка за това.

Huawei P8 Lite DS | Android 6.0 > Huawei P Smart DS | Android 9.0 > Redmi Note 8T DS | Android 9.0
https://pardus.website - БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР И ЗОДИАК
#9

Апертурите на настоящите ЛГ телефони от нисък клас са малки. Така че аз бих задържал еуфорията си преди да науча какви ще са в новите. Иначе и 10 камери да сложат, ако са само пълнеж, нищо не правят. Поне за тези, които гледат камерите. За справка, в текущите аналози например на Хиоми и Хуауей от порядъка 150-300 лв, са по-големи, съответно се предполага, че правят една идея по-добри снимки.
#10

Само дето и на двете софтуерът е траш, дори и във високия клас, поне от това, което съм гледал в нета като снимки.
#11

(2020-02-18, 16:28:52)galaxian написа:  Апертурите на настоящите ЛГ телефони от нисък клас са малки. Така че аз бих задържал еуфорията си преди да науча какви ще са в новите. Иначе и 10 камери да сложат, ако са само пълнеж, нищо не правят. Поне за тези, които гледат камерите. За справка, в текущите аналози например на Хиоми и Хуауей от порядъка 150-300 лв, са по-големи, съответно се предполага, че правят една идея по-добри снимки.

По-голяма апертура не значи по-добра снимка, а възможност за по-размазан фон/фокус.
Това трябва да е последното нещо, за което трябва да се тревожи всеки ,който снима и знае какво прави.
Да не говорим за предимствата на малката апертура в снимането на архитектура и особено природни пейзажи, където всичко трябва да е на фокус.
Просто при тези телефони, които си изброил, на теория, защото не мисля,че на практика ще се вижда, ще имаме леко по-голямо размазване, докато при LG снимката ще е по-ясна.
Но при LG в потретен режим и плъзгача за боке можем да изкараме много по-размазан фон към снимката-нещо, което изобщо не вярвам тези Huawei и Xiaomi да могат.
Така че това не е проблем.

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
[-] 1 потребител изказва благодарност на greensmoke7777 за това мнение:
  • fifth_root
#12

Не ми се спори за фотография, но във флагманите няма апертура 2.2, 2.4, клонят към 1.6, 1.8 макс. Хонър даже имаха 1.4 миналата година и определено в тестовете си личеше, че на по-тъмни условия хващат повече светлина от конкурентите си, съответно правеха прилични снимки. Бях попаднал на тест, в който сравняваха този Хонър с 1.4 с един от пикселите при напълно тъмни условия. В този тест пикселът направи напълно черна снимка, а хонърът имаше изображение. Всеки си преценява, но за мен апертурата има значение. Да не говорим, че съм го видял и в достатъчно телефони, които са ми минали през ръцете.
[-] 1 потребител изказва благодарност на galaxian за това мнение:
  • OliQueenBG
#13

Апертурата им била ниска, не била като на флагманските. А че имат по няколко камери (от които има ползи) като флагманските - нищо, въпросът е да се приказва. Освен че е пределно ясно, че за нисък клас няма да са телефони с "ефекта уау!".

Софтуерът е "траш" в кое отношение? Че откъм ръчно управление на камери и до днес няма по-добър. UX вече не допада на всеки, там нямам какво да кажа - предпочитанията са право на всеки. А че правят най-добрите IPS дисплеи? Че са MIL-STD 810G, че ще имат добър звук и това за много ниска цена? Това не са телефони с претенции, ясно е, че ще са далеч от идеални, но за много хора ще са опция, било защото не им пука за флагмани, било защото нямат пари. А това е търговска стратегия за печелене на клиенти и позиции, просто не са алчни, ще дадат повече с по-малко печалба за тях.
[-] 2 потребители изказват благодарност на fifth_root за това мнение:
  • apapazov, vargala81
#14

(2020-02-19, 11:36:16)galaxian написа:  Не ми се спори за фотография, но във флагманите няма апертура 2.2, 2.4, клонят към 1.6, 1.8 макс. Хонър даже имаха 1.4 миналата година и определено в тестовете си личеше, че на по-тъмни условия хващат повече светлина от конкурентите си, съответно правеха прилични снимки. Бях попаднал на тест, в който сравняваха този Хонър с 1.4 с един от пикселите при напълно тъмни условия. В този тест пикселът направи напълно черна снимка, а хонърът имаше изображение. Всеки си преценява, но за мен апертурата има значение. Да не говорим, че съм го видял и в достатъчно телефони, които са ми минали през ръцете.

Тъй като ми изтриха коментара , явно ще трябва да ти го напиша по-ясно, защото виждам ,че никак не са ти ясни нещата.
Ще бъда много кратък:
Апертурата е последното нещо, което се гледа. Далеч по-важно е да се гледа скоростта на затвора! Тя е пряко зависима от нея-ако е по-малка и следователно пропуска по-малко светлина,  то тогава няма никакъв проблем-просто скоростта на затовора се намаля с една степен (макар като говорим за телефони може и да няма нужда от това), за да пропусне малко повече светлина. Реално от това обаче едва ли винаги има нужда, имайки по-малка апертура, ако ситуацията изисква по-малко светлина върху филма-снимане при много ясно време, при силно слънце, при природа, при архитектура и тн.
Тогава, а и не само, малката апертура е огромен плюс!
Следващото по важност нещо е светлочувствителността на филма!
Ако имаме ниска скорост на затвора, но пак недостатъчно светлина (предпоставка за размазани изображения), тук влиза ISO-то, което съвсем леко се вдига.
И готово. Малко по-високо ISO не означава непременно ниско качество, както и ниско такова не означава автоматично перфектна снимка!
И тук вече играят роля далеч , далеч по-важни фактори от едната апертура, която няма АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с качеството на снимката-софтуерът на телефона, качеството на самия сензор, пикселите и тяхната големина (следователно при по-голяма матрица техния по-малък размер или обратното) и особено важното нещо-оптиката!
Но преди тях, на първо място по важност, преди всичко останало си само ти-човекът, който снима.
Ако не знаеш да снимаш добре, няма техника, която да ти помогне!
Комбинацията от всички тези фактори, най-важният измежду които е човешкият фактор, дава крайния резултат и показва на практика дали снимката става.
А тя става, когато човекът , който снима "става"!
Всичко останало са оправдания ,незнание и брутален маркетинг, който твърде лесно впечатлява.

Ще продължа и по темата. За процесорите:
В предишните K модели LG ползват както mediatek, така и Snapdragon процесори. 
Четох,че процесорите може би ще са mediatek helio, на други места чета, че само на най-евтиния модел ще е такъв.

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
[-] 1 потребител изказва благодарност на greensmoke7777 за това мнение:
  • fifth_root
#15

За какъв затвор говорим при телефони? Това не е фотоапарат.

Онзи ден съм правил снимка на едно и също нещо - далечен обект. Едната камера е с 1.6, другата с 1.9. И двете са от ЛГ. Снимките са правени привечер. Тази с 1.6 е ясна. Другата с 1.9 е тъмна и при зуум обектите са размазани, а на първата са чисти. Хайде сега пак някой да обясни, че не разбирам. Довечера мога и да кача снимките, но сигурно ще ми обясните някакви причини за слънцето и луната.
#16

О, Боже, Боже!
Мъка !
Пълна!
Аз спирам !
Няма абсолютно никакъв смисъл...
Разбрах колко разбираш!

Ще помоля модераторите да изтрият мненията на galaxian, както и моите отговори към него заедно с това мнение в момента.
Благодаря предварително.

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
#17

(2020-02-19, 14:42:42)galaxian написа:  За какъв затвор говорим при телефони? Това не е фотоапарат.

Онзи ден съм правил снимка на едно и също нещо - далечен обект. Едната камера е с 1.6, другата с 1.9. И двете са от ЛГ. Снимките са правени привечер. Тази с 1.6 е ясна. Другата с 1.9 е тъмна и при зуум обектите са размазани, а на първата са чисти. Хайде сега пак някой да обясни, че не разбирам. Довечера мога и да кача снимките, но сигурно ще ми обясните някакви причини за слънцето и луната.
1.9, това трябва да е широкоъгълен сензор на някое си LG, който няма OIS и дори автофокус. Те са с фиксиран фокус.
Освен това за да докара същата експозиция трябва да вдигне ISO-то, което пък води до повече шум.
[-] 1 потребител изказва благодарност на vargala81 за това мнение:
  • fifth_root
#18

(2020-02-19, 15:11:53)vargala81 написа:  1.9, това трябва да е широкоъгълен сензор на някое си LG, който няма OIS и дори автофокус. Те са с фиксиран фокус.
Освен това за да докара същата експозиция трябва да вдигне ISO-то, което пък води до повече шум.

И на мен така ми се струва (G7 или V30). Това е сравнение между различни сензори, не просто апертури.

@greensmoke7777, коментарите ти са полезни, не са за триене, въпреки причината за написването им.
#19

Апертурата РАЗБИРА СЕ, че има значение за качеството на снимката. На тъмно много ясно, че с по-голяма такава се постигат по-добри резултати. При много светло време по-затворената апертура е по-добрият вариант, защото се получава по-висока острата, особено в ъглите. Е, ако търсиш боке ефект и при силна светлина ти трябва голяма апертура. Говорим за истинско боке, не за софтуерните мазаници на телефоните, които в много ситуации се справят добре де.
И не случайно светлосилните обективи са много, много скъпи, с малки изключения за някои твърди такива.
#20

(2020-02-19, 16:04:47)Bobby34 написа:  Апертурата РАЗБИРА СЕ, че има значение за качеството на снимката. На тъмно много ясно, че с по-голяма такава се постигат по-добри резултати. При много светло време по-затворената апертура е по-добрият вариант, защото се получава по-висока острата, особено в ъглите. Е, ако търсиш боке ефект и при силна светлина ти трябва голяма апертура. Говорим за истинско боке, не за софтуерните мазаници на телефоните, които в много ситуации се справят добре де.
И не случайно светлосилните обективи са много, много скъпи, с малки изключения за някои твърди такива.

Ето на практика какво се постига с по-голяма и с по-малка апертура:

[Изображение: Depth-of-Field-Comparison-f4-vs-f32.jpg]

Предимствата на малката апертура !

[Изображение: bandicam-2020-02-19-16-26-06-901.jpg]

Още едно от предимствата на малките апертури!

[Изображение: Monkman-MEDJS-D20329.jpg]

По-голямата апертура нито ти дава по-качествено изображение, нито ти дава повече детайли, нито нищо-само и единствено тя пропуска определено количество светлина, давайки възможност фонът да е и по-размазан. Цялата работа я върши оптиката, сензорът, пикселите, настройките на ISO, скорост на затвора и най-вече опитът на фотографа, а не едната апертура, без значение малка или голяма. И Пак казвам-този ефект с LG телефоните се постига лесно и бързо чрез портретен режим в комбинация с плъзгача за замазване на фона, ако търсите боке.
Едно и също няма смисъл да се повтаряме, а и снимките мисля са достатъчно изчерпателни.

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
[-] 4 потребители изказват благодарност на greensmoke7777 за това мнение:
  • alexbg67, fifth_root, NaniG, OliQueenBG
#21

Дай снимки на тъмно де, на 100% зуум с малка и голяма апертура. Аз много ясно съм обяснил кое в кои ситуации е ок. И нелепата изгорена снимка горе.... На каква скорост е снимана???
Защото на 1/2000 нямаше да така.
Абе те про-тата са глупаци да дават хиляди за светлосилни обективи. Ясно, разбрах.
#22

Spreadtrum SC9863 processor-ужас
Lg w10 alpha-егасси алфата,за тез пари им акъде по добри апаратчета
https://www.gizchina.com/2020/02/19/lg-w...-official/
#23

За има-няма 250 лв. най-много да намериш малко по-хубаво, ама точно тези телефони са за съвсем други хора и щом ги пускат, явно има причина: има кой да ги мисли тези неща в корпорациите, че баш нашето мнение да иска.

Ако K и Q серията ги подкарат на принципа, описан в темата, ще са недосегаеми в ценовия си клас.
[-] 1 потребител изказва благодарност на fifth_root за това мнение:
  • vargala81
#24

Не ми беше идеята да измествам главното в темата, но тея врътки горе се получават с фотоапарати, не с телефони. Тук говорим за телефон, където 99,99999% от потребителите натискат виртуален бутон за снимане и това е, с настройки по подразбиране. И както каза колегата, и аз подчертах също, говоря за снимане в тъмни условия. При мен може би не повече от 10-20% от снимките са в ситуации като горната, където има слънце, добра осветеност и т.н. Останалите 80% ги правя в условия с намалено осветление, залези, изгреви, в затворено помещение и т.н., но не на ясно слънце.

За да бъдем конкретни и по темата, да сравним два телефона на ЛГ от миналата година: LG K50 и LG V50. К50 е с апертура 2.2, докато V50 e с апертура 1.5 . И на двата визирам основните камери, не широки, теле и пр. К50 щото е много добър, та е почти невъзможно да му се намерят снимки в нета. V50 щото е с по-скапана апертура, затова струва 8-9 пъти повече. Никой не твърди, че апертурата е единствен критерий за качество на снимката. Но аз допускам, че в нисък клас телефони, макар и от различни марки, останалите параметри няма да са кой знае колко различни, затова споменах този. Излишни драми горе.

П.П. Понеже аз "нищо не разбирам от фотография" (смях), ето какво казва човек, който разбира. Прегледайте тази статия , която обяснява разликите между фотоапарати и телефони и как в едното може да манипулираш нещата според случая и търсените ефекти и как в другото ви трябва по-голяма апертура. Човекът, който е писал тази статия е този. Сами преценете дали разбира от фотография или не. На мен ми се струва, че разбира  Cool
#25

Направо ме изумяват тука някои хора, честно!
Пак да постна , че явно някои не разбират и трябва да им се обясни още по-просто.
Е, по-прост пример от това изображение няма как да се намери!
[Изображение: blenda.jpg]

Относно снимките на тъмно, и до тях чак се разпънаха локумите и се донесоха от 10 кладенеца вода!
На тъмно, ако се налага, което много ме съмнява, просто намаляш леко скоростта на затвора да влезе повече светлина, Боби, на албански ли пиша,че ти и галактическия не разбирате?
Или нарочно цапате темата?
Затова са дадени параметрите скорост на затвор и ISO, ЗА ДА КОМПЕНСИРАТ ГОЛЯМАТА ИЛИ МАЛКА БЛЕНДА!
АКО Е ГОЛЯМА, НА СНИМКИТЕ ПО-ГОРЕ СЪМ ГО ДАЛ, И ИМАМЕ ЯСНО, СЛЪНЧЕВО ВРЕМЕ, ВДИГАТЕ СКОРОСТТА НА ЗАТВОРА, ЗА ДА НЯМА ПРЕГАРЯНЕ ЗАРАДИ ГОЛЯМАТА БЛЕНДА!
АКО БЛЕНДАТА Е МАЛКА, И ИМАМЕ ПО-ТЪМНА СРЕДА, СВАЛЯМЕ СКОРОСТТА, ЗА ДА ПРОНИКНЕ НУЖНАТА СВЕТЛИНА, ИЛИ ВДИГАМЕ СВЕТЛОЧУВСТВИТЕЛНОСТТА, НАМАЛЯЙКИ СЪЩЕВРЕМЕННО СКОРОСТТА ,ЗА ДА СЕ ПОЛУЧИ СВЕТЛО И ФОКУСИРАНО ИЗОБРАЖЕНИЕ!
Освен това за нощни снимки не е важна апертурата, а ОПТИКАТА И ГОЛЕМИНАТА НА ПИКСЕЛИТЕ.
Нощните снимки специално имат най-големи загуби!
Тук се намесват още софтуерът, процесорът и оптиката, за да ги избегнат.
Колкото по-голяма площ имат пикселите , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СВЕТЛИНА ХВАЩАТ!
Апертурата може да е голяма, но ако имаме гъста матрица, пикселите няма да могат да уловят светлината от блендата така, както биха го направили големите по площ пиксели.
Ако нямаш ръчен режим-автоматичните настройски вършат работа, те затова са създадени!
Да нагласят автоматично за най-добър резултат и трите параметъра спрямо околната среда, без значение дали снимаш на телефон или на фотоапарат!
Крайната цел е ТОЧНАТА ЕКСПОНАЦИЯ!
А тя НЕ СЕ ПОСТИГА С АПЕРТУРАТА, тя има съвсем друго предназначение, ЗАТОВА СА ДАДЕНИ И ДРУГИТЕ ПАРАМЕТРИ!
Аз се отказвам вече да отговарям по тая тема!

Има кръв, има чест, има страст, има слава! 
Няма страх, няма измама…няма мое, няма твое…„Светът е Берое!"
[-] 2 потребители изказват благодарност на greensmoke7777 за това мнение:
  • airbus, fifth_root
Темата е заключена
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)