Това не е официалния европейски или глобален ром. Доколкото разбрах с това означение VF накрая е някаква версия за vidafone. Защо тяхния ром не иска да се ъпдейтва не мога да кажа. Незнам доколко си навътре с материята за флаш на ромове, но препоръчвам да го смениш в официален европейски.
Изпратено от моят Redmi Note 9 Pro с помощта на Tapatalk
1 потребител изказва благодарност на BlackBone за това мнение:1 потребител изказва благодарност на BlackBone за това мнение • cobratax
Ок, благодаря! Не съм много запознат с флаш на ром, но ще поровя в нета/ youtube. Не съм сигурен, но мисля че гаранцията ще падне при отключване на bootloader и флашване на ром. Предполагам, не е опасно за телефона щом е официален ром за модела. Ако можеш да да ме насочиш откъде да изтегля официален ром, ще съм благодарен!
Намерих тази тема: https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=99260
Предполагам, че е това което ми трябва.
(Последна редакция: 2021-09-02, 08:32:09 от cobratax.)
Гаранцията ще падне, ако го занесеш отключен в сервиза и те видят, че е отключен и решат да я анулират
Винаги можеш да си флашнеш нормален EEA (EU) ROM И да си го заключиш пак.
Мисля, че само при Самсунг имаше как да се види дали е бил отключван един телефон
1 потребител изказва благодарност на suffer за това мнение:1 потребител изказва благодарност на suffer за това мнение • cobratax