(2022-01-13, 13:14:07)bekich написа: Здравейте, искам да клонирам вайбъра си на втори телефон с друга карта, но да получава съобщенията от основния ми телефон. Трябва или да се "излъже" втория телефон за номера или ако има начин да се прапрящат автоматично съобщенията от първия и на втория. а да изясня проблема и да не ми се чудите - втория телефон е свързан с мултимедията на колата, която може да чете на глас съобщенията от вайбър и месинджър докато карам.
освен Viber, вече работи и с WhatApp 2.22.24.19+ beta (трябва в PlayStore да се Присъедините към бета), вероятно скоро и в стандартната версия.
Ползвам го на два Samsung телефона S21U като primary и N20U като secondaty, освен това върви и на Windows desktop като tertiary.
Всичко по-надолу е на своя отговрност. За предпочитане, направете backup (за всеки случай) на акаунта в облака (за да не си изтриете historyто, ако е важно).
На втория телефон, на който искаме да инсталирате като secondary:
Разрешавате Developer options.
Включвате "През USB", за да разрешите ADB.
Включвате към PC.
Трявба да имате adb и през command propmpt позлвате следните команди.
(Какво е adb и как се работи има много писано, може да разгледате и да свалите от
тук)
Проверете, че е авторизирано.
adb devices
Ако не е (unautorized) - на телефона го разрешавате (може да наложи да изключите и включите пак usb) и пак проверявате.
Проврявате текущтия DPI
adb shell wm density
Ще покаже:
Physical density: 420
Override density: 280
Може да има или няма втори ред (Override), ако резолюцията не е променена от Display секцията на Настройките.
Запомняте/записвате си последния ред (т.е. ако е само един - число от него, ако са два - долното, в моя случай, на N20U аз го ползвам на HD+ резолюция (най-ниската) и при мен трябва да запомня
280.
На Viber/WhatsApp второто/третото/... устройство: Принудително спиране (force stop) и изтрийте данните (Clear data) (най-вероятно не е от значение, но за всеки случай)
сменяте резолюцията на
150
adb shell wm density 150
Ще станат много ситни картинките/надписите.
На Viber си пишете номера и на следващия стъпка трябва да се покаже QR code да го сканирате с Primary телефона (ако не се появи - на Viber Настойки горе вляво има малко QR иконка).
Ако се появи опция за въвеждане на sms код, нещо не се е получило, започнете отначало (или пробвайте с друго DPI по-малко от 150).
На WhatsApp отваряйки приложението на второто/... устройство издлиза директно QR кода (ако не излезе, версия е стара, обновете до WhatApp 2.22.24.19 beta или по-нова). От основното (primary) устройство се отваря WhatsApp, трите точки (горе вдясно) > Свръзани устройства > [Сканиране на устройство] и го насочвате към QR кода на второстепенното устройство.
След потвърждението - нещата се синхронизират.
Върнете стария DPI, този, който Ви споменах да запомните (в моя случай
280)
adb shell wm density 280
На Viber няма да имате старата история... от момента натаък ще е получавте и на двете.
На WhatsApp ще имате и старата история (картинки/видео/файлове - като линкове и могатда се свалят, ако още са достъпни от изпращачите).
Успех