Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Инсталиране и конфигуриране на работната среда Eclipse + Android SDK
#76

Това го има само под windows и не е само на java а и под php perspective. В къщи съм под кубунту и досега такъв проблем не съм имал (вече не знам и аз колко години съм с това IDE откакто програмирам професионално) - поне това е мое мнение де.

редакция: този проблем под windows (като съм на работа) го няма под Eclipse Helios.
Цитирай
Аксесоари
#77

Същите ли са условията, каквито описва yo, защото е вероятно да си си свикнал по твоя си начин и въобще да не стигаш до тоя бъг Big Grin


GT540, G2, G4, S8+, Note9, Galaxy Tab S4, Note10+

Цитирай
#78

Абе хора, аз имам проблем. Понеже съм с Windows XP и не мога да намеря съвместими драйвъри за USB-то на SGS3 и следователно не мога да го вържа с Еклипс, за да тествам на него, а на емулатора е много тегаво.
Имате ли някакви идеи как да го оправя под XP.
Цитирай
#79

Аз бих те посъветвал да смениш ОС-а, нормално е да имаш такива проблеми все пак ХР-то е на 11 години и е морално остаряло вече.
Цитирай
#80

Ами да ти кажа, аз бях с Windows 7, но пък лаптопа ми е с вградена видео карта и не можех да намеря читави драйвъри за видеото. Но явно трябва да прежаля едно от двете Big Grin
Цитирай
#81

Какво ти е видеото и процесора ? Щом е вградена, поне при десктопите ти вършат работа драйвъри за дъното.


GT540, G2, G4, S8+, Note9, Galaxy Tab S4, Note10+

Цитирай
#82

teneke написа:Какво ти е видеото и процесора ? Щом е вградена, поне при десктопите ти вършат работа драйвъри за дъното.


Video: ATI Radeon XPress 1100
CPU: DualCore 1,8GHz Intel T2130

Пробвах всякакви драйвъри, обаче не става и не става. В смисъл такъв, винаги когато се пусне компютъра има 1-2 премигвания на целия десктоп, както и като гледам клипове на цял екран(филми не, само клипове в youtube, но най-вече във vbox7) и постоянно прескача и ми дава грешки долу, че драйвъра за видеото е прекъснал работа или нещо такова и трябва да се ресетне(не компютъра, а да изчакам малко, докато драйвъра започне отново да работи като хората).П.П. Сега си инсталирах Windows 7 отново, но този път дадох на Windows да си намери драйвъра и в момента нямам никакви проблеми с видеото. Предния път, свалях, слагах някакви измислени уж от официалния сайт и все не ставаха, сега поне са съвместими. Утре ще пробвам и кабела + Еклипс++Андорид.
Цитирай
#83

Здравейте колеги, нов съм в тази материя но ми е много интересна.Инсталирах, Eclipse-а, андроид SDK, JDK1.7.0_11, JRE 7.Посочих пътя до SDK.Това съм свършил (няколко пъти) ,та на проблема като реша да отворя New-Android-Android Project последният липсва :wall: .Бихте ли ми обяснили къде бъркам или в новите версии на еклипс този ред липсва.

LG G3
Цитирай
#84

Android Aplication Project е това което търсиш Wink
Цитирай
#85

Благодаря за бързия отговор :thumbup:

LG G3
Цитирай
#86

Здравейте, съфорумници зарибих се много но доникъде, въпроса ми е задължителни ли са знания на Java за да се направи нещо защо забелязах, че има една опция на .XML фаила Graphical Layout която изглежда че с нея можеш да си го направиш много лесно.Греша ли ?
Цитирай
#87

xml частта е дизайна на приложението.а джава ти трябва за самата функционалност.
Цитирай
#88

Защото аз правя някакви промени в xml файла но те не се прилагат като че ли
Примерно слагам лилав фон добавям зоом бутон и после като саив-на и го пусна през телефона не излиза
Цитирай
#89

toxicbooger написа:Здравейте, съфорумници зарибих се много но доникъде, въпроса ми е задължителни ли са знания на Java за да се направи нещо защо забелязах, че има една опция на .XML фаила Graphical Layout която изглежда че с нея можеш да си го направиш много лесно.Греша ли ?

Ами задължителни са знания не само по Java, ами и по обектно ориентирано програмиране, структури от данни, алгоритми, бази данни....да продължавам ли да изброявам? Всеки си мисли, че ей така се става програмист научаваш един език и хоп готово, а явно някой и това им е много :wall:
Цитирай
#90

Колко необичайно да обвиняваш хората, че са тъпи , не си мисля че ей така се става програмист, но бих желал да се науча нещо , може би почвам от трудно ниво, но и така се учи човек, и като се имаш за толкова умен место да храниш можеш да обесниш като хората.
Цитирай
#91

Първо не ми преписвай думи които не съм казал Wink Ако имаш наистина желание ще попрочетеш из раздела не веднъж е обсъждано. А за това че малко остро реагирам е защото всеки 2ри е решил че е лека работа това и вика научи ме...що не съм видял някой да иска туториъл за да става лекър или адвокат....
Цитирай
#92

Ще помоля автора малко да редактира първия пост, понеже вече Android SDK съдържа всичко нужно в него, включително Eclipse, че да започнеш да програмираш още след свалянето му Smile
Цитирай
#93

Имам проблем със създаването на проект. В прозореца New Android Application, в полето theme, нето една от четирите възможности за избор не позволява създаването на проекта. Бутоните Next и Finish не са активни. Вижте прикачената картинка!
Инсталирах Eclipse от хранилището на Ubuntu с root права, а Android SDK свалих и инсталирах в потребителската си папка. Мисля че настройките ми са направени правилно.
Eclipse v3.8.0

Doogee S30
Цитирай
#94

Предполагам трябва и на свободното поле да има избрано нещо за да продължиш... Ако не можеш да избереш нищо там, предполагам не си инсталирал правилно пакетите в SDK manager-a.
Цитирай
#95

А аз предполагам, че избраната тема не се поддържа от избрания минимум СДК, т.е. андроид 2.1 Ако смениш на дефаутната настройка и ще проработи


GT540, G2, G4, S8+, Note9, Galaxy Tab S4, Note10+

Цитирай
#96

Проблемът беше че не бях инсталирал инструментите за развой от SDK-то. Сега обаче имам нов проблем. Бутонът Next вече е активен но не и Finish. С натискане на Next довършвам ностройките на новия проект но не ми се създава темплейта от тази картинка. [Изображение: screenshotxo.png]

Doogee S30
Цитирай
#97

Може би не си чекнал да ти направи главно активити като на снимката и за това ти го прави празен проект...
Цитирай
#98

Здравейте колеги, опитах се да си настроя Eclipse за да мога да програмирам на Java, но нещо не мога да си настроя SDK Manager ... като му дам да инсталира нови платформи и ми дава следното :
Failed to create directory C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\temp
бих Ви бил много благодарен ако знаете как да оправя проблема !
Цитирай
#99

Пробвай да сложиш sdk-я в друга папка, защото явно нямаш права да записваш в Program files (не си администратор или нещо от сорта)
Цитирай

Как да ги преместя в друга папка :?
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)