Хостинг за AndroidBG благодарение на  
Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблеми и въпроси свързани с Xperia Z3 compact (D58xx)

мнение 401 от vldr74

(21 Dec 2016, 10:14:27)vldr74 написа: Здравей. За сега развитието е следното, получих "sms", че работата по устройствот ми е приключила, със заключение от сервизен инженер: "Сменен преден панел,software-тест ок."

Пиша за информация,
след като се стигна и до четвърто влизане на телефона в сервиз за повтарящ се един и същи проблем и официална (писмена) жалба от моя страна до Теленор, телефонът бе подменен с нов от същия модел. Изрично попитах дали може да бъде подменен с друг модел срещу доплащане, но ми бе отговорено отрицателно.
Sony Xperia™ Z3 compact D5803 (23.5.A.1.291)
Цитирай

мнение 402 от GH0STFACE

Така е. Когато имат налични дават задължително от същия модел.
Цитирай

мнение 403 от Georgepetrov137

Отново проблеми с телефона. В загасено положение екранът почна сам да се включва, пак загасва, пак се включва и т.н. Освен това забелязах, че не работи винаги автоматичната яркост на дисплея - на слънце едва се вижда. Дадох поправка през XC и пак същото.
Забелязах също, че като изгася екрана, при натиск върху него малко над средата пак се включва сам. Понякога след рестарт екранът "не пали" и чак при задържане на power бутона и след това home бутона по средата се включва.
Май ще се сменя скоро не само телефона, а и марката. Сменил съм досега много марки телефони и никога не съм имал проблеми. То не бяха разлепен тъчскрийн, 2 пъти смяна на капачетата, проблеми с микрофона и т.н.

П.П. Забелязах, че тъча като го натискам малко над средната линия хлопа. Явно се е разлепил пак - веднъж вече смениха тъч с дисплей гаранционно, но вече не съм в гаранция. Ще пробвам при познат в Мтел дали може да мине като рекламация.
Sony Xperia Z3 compact
Цитирай

мнение 404 от stugutka

(13 Oct 2014, 10:07:56)Obi-GeSh написа: Някой да знае с каква комплектовка идва тела от Глобул? договора изтече и се чудя дали да не го взема от тях , въпреки че искам зеления цвят а там на дали ще го имат. Предложете и други магазини където го има зелен? И да може дс се разцъка ?

Технополис или техномаркет, провери и в нета има доста сайтове!
Цитирай

мнение 405 от Georgepetrov137

Много моля за помощ! Нужна ми е за диагностика на телефона. Вече споменах, че миналата година поради проблеми с тъча гаранционно беше ремонтиран в Булграм. Първият проблем след ремонта(сменени преден панел и тапи, горната от които бързо се скапа и трябваше да поръчвам нови от Китай) беше ужасния звук от микрофона. След рекламация ми го върнаха с рефлашнат софтуер и същия проблем, с който се справих случайно като не ъпдейтвах нищо, свързано с гугъл. Радвах му се половин година след това, като междувременно излезе от гаранция.
От месец почна следния проблем - при загасен екран, сам светва, все едно натискам power бутона. При активиран екран яркостта често примигва и сам увеличава или намалява осветеността. Не винаги работи автоматичното ниво на яркост. Също така няколко пъти вече сутрин като се активира алармата за събуждане, не мога да включа екрана и се налага рестарт, за да изключа алармата. Научих се да го включвам чрез задържане на power бутона и като се появи менюто за рестарт, натискам средния home бутон. Батерията естествено почна бързо да се изтощава от честото самовключване на дисплея.
Имам няколко предположения за причината. Първо мислех, че се разлепва дисплея, но не е. Втората причина да е повреда в самия дисплей (намира се вече за 20$). Третата проблем с power бутона. Но все повече се чудя дали не е наранен лентов кабел по време на ремонта. Такъв кабел е 5$ при китайците и не е проблем сам да го сменя. Все още не смея да отворя телефона, без да съм сигурен къде е проблема и как бих могъл да го диагностицирам. Иначе на доста познати съм сменял тъч, панели и разполагам с всичко необходимо за отваряне и затваряне на този телефон. Предпочитам сам да го поправя, вместо да се лутам по сервизите и да наливам куп пари.
Моля ако някой е чувал за такъв проблем и какво е решението да помогне, ще съм много благодарен!
Sony Xperia Z3 compact
Цитирай

мнение 406 от rcd

От няколко дни Z3compact спря да издава звук при звънене. Вибрацията си работи, но няма звук. Иначе музика и други звуци си ти има. В настройките всичко е усилено докрай. Пробвах през Xperia Companion, но не иска да направи repair на софтуера, просто стига до изключването и до там. Някакви идеи. Благодаря предварително.
През фабрични настройки проблема се оправи.
Sony Xperia Z3 compact - Android 6.0.1
Sony Xperia Z3+ - Android 7.1.1
Sony Xperia Z3 compact tablet - Аndroid 5.1.1
Sony Xperia XZ - Android 8.0.0
Sony Xperia XZ1 - Android 8.0.0
Цитирай

мнение 407 от Monipeev

@rcd, Провери ли дали все пак има зададена алтуална мелодия за звънене, която да можеш да прослушаш или по някаква причина опцията със зададена мелодия за звънене е изчистена?
Фабрични настройки опитвал ли си, разбира се ще изтрие всичко от вътрешната памет на телефона и настройките.
Иначе за Xperia Companion, би могъл да изключиш телефона предварително и да преминеш към поправка на софтуера, като в определения момент, Програмата ще те подкани към привеждане на телефона във флашмод режим със задържане на бутона за намаляване на звука и едновременно с това съерзване на кабела към компютъра и последващо започване преинсталиране на софтуера.
Sony® Xperia Z2 /Sirius/ - Android 6.0.1
Moto 360° - Silver-Android 6


Цитирай

мнение 408 от rcd

(02 Sep 2017, 10:03:29)Monipeev написа: @rcd, Провери ли дали все пак има зададена алтуална мелодия за звънене,  която да можеш да прослушаш или по някаква причина опцията със зададена мелодия за звънене е изчистена?
Фабрични настройки опитвал ли си, разбира се ще изтрие всичко от вътрешната памет на телефона  и настройките.
Иначе за Xperia Companion, би могъл да изключиш телефона предварително и да преминеш към поправка на софтуера,  като в определения момент, Програмата ще те подкани към привеждане на телефона във флашмод режим със задържане на бутона за намаляване на звука и едновременно с това съерзване на кабела към компютъра и последващо започване преинсталиране на софтуера.

Да, има зададена мелодия, но както писах по-горе през заводски настройки се оправи. Благодаря.
Sony Xperia Z3 compact - Android 6.0.1
Sony Xperia Z3+ - Android 7.1.1
Sony Xperia Z3 compact tablet - Аndroid 5.1.1
Sony Xperia XZ - Android 8.0.0
Sony Xperia XZ1 - Android 8.0.0
Цитирай

мнение 409 от potrebitel2020

Здравейте,
от април месец тоя боклук е щастливо продаден след две години ходене по мъките (три отлепвания на дисплея, три замени с чисто нов след намокряне , подмяна на страничните капачета за зарядното) от тогава съм с HUAWEI P9 ,вече не, искам и да, чуя за сони моят съвет е пийте по една студена вода и изхвърлете болука
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)

НАЧАЛО

Купи онлайн таблет или телефон с Android, Invisible SHIELD