Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MIUI V7.3.1.0 STABLE /xiaomi.eu/ Портнат от мен
#1
Wink 

      MIUI V7.1.2.0 STABLE


[Изображение: 3237f4328a2ffaf4.png] [Изображение: 90ad955d9f05555b.png]Важно! За да инсталирате рома трябва да сте увеличили системната директория от тази тема:


Може да намерите линкове за всички ромове в линка отгоре.
Всички ромове са на основа Андроид 4.4.2

Предистория:

Ромът е портван от мен за основа съм ползвал ром от линка по-долу. Постарах се доста, работи много добре!


1. Източник на моят порт:
2. Снимки:


.png Screenshot_2016-02-22-10-11-14_com.miui.player.png Размер: 229.47 KB  Сваляния: 77
 
.png Screenshot_2016-02-22-10-08-37_com.miui.home.png Размер: 501.2 KB  Сваляния: 59
 
.png Screenshot_2016-02-22-10-09-51_com.android.settings.png Размер: 72.62 KB  Сваляния: 66

Още снимки:  КЛИКНИ


3. Инсталиране:

Трябва да сте с увеличен системен дял (в началото на темата).
Качвате си го на сдкартата. Правите изчистване на дяловете (уипе).
След това го маркирате и започва флашването. След това стартирате системата.


5. Бъгове:


В началото изберете английски език за да можете да се логнете в облака на MIUI (ако желаете да го ползвате естествено) иначе ще ви даде грешка ако сте избрали български език след това може да го изберете от настройките.
С оригиналната тема като е на Български език клавиатурата за набиране не е за нашата резолюция. Ще пусна пач, ако някой си я ползва на българки за да може да е съобразена с нашата резолюция, долу в раздел добавки.
Оригинално в рома няма опция да се местят приложенията от едната памет в другата може да си качите програма за тази цел Link2sd и много други.
Няма функцията: NFS
6. Изтегляне:


18.05.2016

Добавки:

Ромът няма роот, ако искате да го рутнете флашвате това през рекъварито(twrp рекъварито има вградено и при рестарт когато сте с рекъварито ще ви пита дали да инсталира рут достъп, засича автоматично дали имате рут): ИЗТЕГЛИ
Патч за кирилизираният даилер в рома направен е от мен ако не ви хареса мога да ви дам работният файл да си я видоизмените както на вас ви харесва: ИЗТЕГЛИ
Снимка:
.png Screenshot_2016-02-26-19-00-51_com.android.contacts.png Размер: 152.48 KB  Сваляния: 54Малко инфо относно функциите в самият ром:

1. Бръз достъп до фенера:
На заключен екран задържате HOME бутона (средният), ако го ползвате за по дълго може да заключите екрана след това при натискане на бутона за включване фенра ще изгасне.
2. Менюто за последно отворени приложения.
Ако разтворите с двата пръста иконките ще станат на страници. Може да заключите някое приложение като го плъзнете надолу.
3.Бръз достъп до менюто с приложения.
От менюто с последни приложения задръжте бутона хикс долу на екран.
4.Бръз достъп до фукции.
Едновременно натиснете бутона за меню с:
Volume + включва максимална яркост на екрана.
Volume - прави снимка на екран
5.Ако качвате големи файлове с мобилният интернет.
Има ограничение за големината на свалената информация по-подразбиране. Влизате в приложението "Изтегляния" и горе в дясно кликате на бутона с трите точки, после избирате настройки и от там опцията лимит за размера при изтегляне.
6. Настройки на системните приложения.
Настройките на системните приложения се намират в настройки/Системни приложения/
7. Блокировка на приложения.
В системата програмите много често се блокират за достъп до важни функции. За да разрешите нещо или забраните може да го направите от приложението "Оптимизация". От там на иконата "Разрешения" от там нататък си избирате какво да правите. За някой функции ще ви пита при стартиране на самото приложение дали да му дадете достъп но за други направо ги блокира, като изпращан на съобщения вместо вас, набиране и т.н.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
Dice.bg Аксесоари
#2

     MIUI V7.2.1.0 STABLE


[Изображение: 9979d2154249851d.png]


Нова версия на рома. За основа съм ползвал Xiaomi Redmi NOTE 1 MTK WCDMA. Доста се потрудих мисля че се получи много добре. Рома е стабилен работи му всичко, като изключим NFS-то и отключването с двойно почукване на екрана. Старал съм се да е максимално до оригинала, няма рут в рома може да си инсталирате чрез къстам рекъварито от първият пост в раздела добавки.

ИЗТЕГЛИ
Добавки и пояснения 

Ромът е с оригиналите библиотеки за звукът от миуи, за да може да работи и оригиналният еквалайзър който се намира в настройки, звук, Аудио настройки. Ако е с нашите библютеки този раздел ще даде грешка затова качвам добавки и за двете като добавки. Който каквото си хареса да ползва:

Този файл е с нашите библиотеки, звука се регулира плавно:  audio.original.6037Y.zip

Този файл е с библиотеките от miui, работи вградения еквалайзер, звукът е доста по силен:  audio miui.zip

Флашвате през рекъвари, желателно е да изтриете делвик кеша и кеша всеки път когато ги флашвате.

Доста се постарах надявам се да се е получило добре, ако откриете някакви бъгове пишете в темата. Приятно ползване!

Забележка: Тетъринга се включва малко бавно първия път после няма проблеми до следващият рестарт! Ще се опитам да отстраня този проблем.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#3

Рома е супер, браво @shikata6. Тествам го от снощи на стария ми тел(който вече майка ми ползва), и съм адски доволен!Ако имаше кой да портне и за малкия Idol 3... MIUI щеше да е просто супер!

Prestigio 4040->Galaxy S3 Mini->Lumia 520->Lumia 535->iPhone 4->Idol 2-> Idol 3 Mini -> Huawei P9 Lite->Huawei P20 Lite -> iPhone 7 -> iPhone XR
Цитирай
#4

Благодаря! За Идол 3 там положението е доста различни имат различна архитектура, не че не може да се направи порт но ще иска доста тестове и работа. За съжаление нямам такъв апарат и не бих се заел с такова начинание.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#5

    MIUI V7.3.1.0 STABLE


[Изображение: ff7c6394976c2ce1.png]


Нова версия на рома. За основа съм ползвал Xiaomi Redmi NOTE 1 MTK WCDMA. Доста се потрудих мисля че се получи много добре. Рома е стабилен работи му всичко, като изключим NFS-то и отключването с двойно почукване на екрана.

ИЗТЕГЛИ
Добавки и пояснения: 


Тук вече съм оправил на цяло проблема със звукът, той е като при оригиналния ром като работи и еквалайзер за слушалките. Подобрил съм GPS както и интернет връзката. Измененията в самият ром можете да видите на официалната им страница. 
Инсталиране на чисто с къстам рекъвари. Рома няма рут качвам го така защото някой може да предпочете така да го ползва за рут флашвате архива от първият пост чрез къстам рекъвари. Ако имате TWRP рекъвари то ще ви подкани да инсталирате рута при рестарт.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
#6

Великолепен е РОМа. Браво Шика! Бравоо...
Батерията се прероди ,сигнала ми е по добър. Всичко лети.
Цитирай
#7

Тази програма ще инсталира ли рома?


Прикачени файлове
.png Screenshot_2016-05-29-16-29-57.png Размер: 186.46 KB  Сваляния: 32
Цитирай
#8

По метода на Шиката, нещата стават за 10мин. И няма засечки и проблеми, всичко от раз се получава. ЛИнковете са актуални, може да си дръпнеш всичко необходимо.
Цитирай
#9

Успях!! РОМ-а е невероятен  Big Grin Работи супер, а телефона хвърчи.
Благодаря на shikata6 за ром-а и всичките уроци!

Искам да попитам как се изтриват икони на началния екран?  Confused
Цитирай
#10

Колега благодаря за отзивите. В този ром няма начален екран и меню всичко е на началният екран. Такъв е лаунчера ако не ти харесва може да си качиш друг лаунчер. Може да си направиш примерно папка и да я служиш долу при четирите иконки и това да ти е менюто папката и там на набуташ всички икони който не ти трябват и не искаш да седят на декстопа.

А за темите ако искате да слагате части от тях например: иконки или начален екран или друго неща от тях. Може да го направите през иконката на темите и горе в ляво има иконка кликвате и после редактиране на теми от там може да си сменяте само части който ви харесват.

По някой път губи медията ако ръчкате къде да се записват по-подразбиране снимки или медия някаква, понеже първо е сдкарата която се води вътрешна и външна е емулацията на вътрешната, това само ако имате сдкарта.  И ако ви се случи да не се виждат снимки клипове в галерията и т.н. Може да си качите приложението от маркета "media.Re.Scan" или подобно и сканирате с него и проблем няма. Може да се оправи това ако се раздели рома на два варианта един за сдкартата и един само за вътрешната памет.

Използвайте MXplayer или вътрешното приложение за видео другите правят проблеми по някога. Има лека несъвместимост поради  донора на порта.

Друго което трябва да знаете е ако ползвате viber месенджър и т.н. Трябва да отидете в настройки на телефона/Допълнителни настройки/Батерия/Скрит режим/Избор на приложения и от тук да разрешете на тези приложения да работят на заден план или да изключите опцията по-подразбиране е Стандартно "Пести много батерия" При тази опция може да контролирате всяко едно приложение как да работи за заден план и да му забранявате разни неща. 

Ако някое приложение има проблеми със сигурността и иска по специфично разрешение за работа можете да му дадете разрешение от: Приложението за оптимизация кликвате на иконата в нея на Разрешения/Разрешения и от там да пуснете каквото искате за самото приложение  а от автостарт пък кое да тръгва при рестарт на телефона. Изобщо сигурността е на шест в рома. Разбира се може да изключите контрола за сигурността от Иконката за Оптимизация горе в дясно кликвате на иконката скролвате до Разрешения и изключвате опцията Мениджър на разрешения. Но не ви съветвам да го правите тази фукция е супер.

|Alcatel idol 2|
Цитирай
Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)
VPN