@
any9 Първо, аз лично съм страшно скептичен към всякакви приложения за следене на батерия - едно, че я показват действителното потребление, и друго, че с гледане само виждаш как се точи батерия и нищо

Всичко дето има достъп до някаква статистика в телефона си е значителен разход на енергия - ето ти Гугъл, тая гад е навсякъде и съсипва всичко.
Под начин на ползване имах предвид, колко таба имаш пример отворени в браузъра, след ползване на приложение дали го минимизираш или го затваряш.
Накратко за настройките на гугъл акаунта има предвид дали споделяш местоположението си с някой, свързани приложения с акаунта, активността ти в мрежата и приложенията дали се отчитат - това е поток от данни, който е постоянен, и докато си разцъкваш той се генерира. Бележка! Всичко което правиш там го запомни за да можеш да си го върнеш в предишното положение, защото с ресет на телефона няма да стане.
Аз лично бих те посъветвал да си пуснеш локацията, но да я сложиш на режим пестене на енергия(ако има такъв режим) или си я остави на висока точност или както е там, но. Влез в разрешенията на всички приложения(без да вадиш системните), и ако не ползваш локация, я спри на на всички приложения - това е с цел гугъл да си работи с локацията, защото на него не можеш да му я забраниш, но да не я търси когато е спряна изцяло и да е в процес на търсене.
В същото меню с разрешенията спри по етапно разрешенията за камера, микрофон, сензори за движения(ако ползваш фитнес гривна или часовник или крачкомер, сензора не го пипай освен от апп-а google play services - ако нещо не работи си го активирай пак). Нали, всичко това е ако на някое приложение не ползваш съответното разрешение, защото иначе няма смисъл да е разрешено и чичи гугъл да си активира кога му е кеф.
Google play services този дзвер лично го намираш и влизаш в секцията с разрешенията, и което не ползваш му го спираш - остави му "календар" и "контакти" да има нещо да се радва( контактите ако са спряна няма да се синхронизират с акаунта ти).
Има и още няколко, но не знам кое как ползваш и не ми се иска да ти дам някакъв "съвет" който би ти ограничил по някакъв начин потреблението.
Ако в нещо не си сигурна просто не го пипай, но единственото което може да стане е да загубиш някоя синхронизация или известие.
Малко дълго стана и ето ти едни минус 5-7 % батерия

____________________________________________________________________________________________________________________________________
@
any9 Щях да забравя. Някъде по менютата "Система" "Всичко за телефона" Трябва да има меню с доклади за потреблението до Самсунг и доклади за грешки(нещо от сорта). Махни им отметките или както там се спира. Това също "тайно" си работи и си праща разни работи - това принципно се спира още при инсталацията на телефона.